- AutorOdp.
- 16 sierpnia 2006 at 12:55
Czesc kobietki!
od pewnego czasu mysle o tym zeby sobie zrobic piercing w pepku nie moge sie jednak zdecydowac. Prosze kogos kto juz ma zrobiony piercing o odpowiedz na kilka nurtujacych mnie pytan: czy zrobienia piercingu boli? ile trwa gojenie? czy to nie przeszkadza? czy jestescie zadowolone z zrobienia piercingu?
Za kazda odpowiedz z gory dziekuje! 馃槅
POZDRAWIAM!!16 sierpnia 2006 at 17:21Po zrobieniu sobie kolczyka w p臋pku b臋dziesz musia艂a nosi膰 tylko biodr贸wki (co mo偶e odbi膰 si臋 na Twoim zdrowiu, nasz zimy niestety nie nadaj膮 si臋 na noszenie takich ubra艅). Po drugie jak b臋dziesz mia艂a kolczyk d艂u偶ej to w czasie ci膮偶y sk贸ra rozci膮gnie si臋 i niestety ju偶 nie 偶ci膮gnie spowrotem. A podejrzewam, 偶e po urodzeniu dziecka dalej b臋dziesz chcia艂a wychodzi膰 na pla偶臋. Ja osobi偶cie odradzam, a jestem osob膮 kt贸ra uwielbia kolczyki, sama mam w nosie ale na kolczyk w p臋pku si臋 nie odwa偶y艂am.
7 wrze艣nia 2006 at 21:17ja zdecydowa艂am si臋 kiedy偶 na zrobienie kolczyka w p臋pku… sam zabieg nie bola艂… kolczyk wygl膮da艂 bardzo 艂adnie… jednak rana nie chcia艂a si臋 zagoic i musia艂am z niego zrezygnowa膰… na szcz臋偶cie nie wida膰 ju偶 偶adnej blizny… 馃檪
9 wrze艣nia 2006 at 19:07odradzam!!!!!!!!mialam kolczyka samo przeklucie troche bolalo gorzej bylo pozniej .Gojenie trwalo prawie rok ,niestety z wlasnej glupoty a raczej niedoinformowania przez kosmetyczke za szybko wymienilam koleczyka z leczniczego na srebrny,jak sie okazalo( juz za pozno ),byl on za ciezki i w rezultacie (to zabrzmi okrutnie) zerwala mi sie skora .Na szczescie teraz zostala mala blizna i stwwierdzilam ,ze lepsze to niz dwie dziury w brzuchu ,ale co sie wycierpialam i kasa na marne poszla 馃槬
14 wrze艣nia 2006 at 21:15Moja kolezanka ma piercing w pepku i goilo sie to u niej bardzo szybko. Przeklucie ja absolutnie nie bolalo, bo kosmetyczka zamrozila to miejsce. Pozniej nic nie bylo widac i nic ja nie bolalo. Przemywla to codziennie plynem, ktory otrzymala od kosmetyczki i to wystarczylo. Black mamba, co do ciazy, to nie ma w ogole zadnego problemu. Moja kolezanka jak sie dowiedziala, ze jest w ciazy, to po prostu wyjela kolczyk. Nic sie absolutnie nie dzieje ze skora. Musze przyznac, ze jest to jedyny piercing, ktory mi sie podoba-maly brylant w pepku. To miejsce jest jakby do tego stworzone. Jezdzac na baseny stwierdzilam, ze jestem chyba jedyna kobieta, ktora nie ma kolczyka w pepku.
16 wrze艣nia 2006 at 17:51Ja osobi偶cie tego nie znosze………zamiast mnie podnieca膰 to dostaj臋 dreszczy…..he
21 wrze艣nia 2006 at 00:44Widzicie ja np. popad艂am w sza艂, piersingu wiem o nim prawie wszystko, dlatego mo偶ecie kierowa膰 do mnie pytania! Rozpocz臋艂am moje k艂ucie w wieku 14 lat bez pozwolenia rodzic贸w ku艂am bezkarnie moje cia艂ko! Niestety ja mam taki problem, i偶 bardzo s艂abo rany mi si臋 goj膮! mia艂am przek艂uty p臋pek ok 5 razy niestety, cho膰 naprawd臋 bardzo dba艂am o te rany one mi si臋 nawet przez 1 rok nie zagoi艂y a co najgorsze wdawa艂o mi si臋 zaka偶enie nast臋pnie powstawa艂y mi bliznowce, gdy nie mia艂am ju偶 miejsca na p臋pku to przeku艂am brew i zn贸w to samo wyci膮gn臋艂am go i zn贸w przeku艂am i teraz zn贸w mi si臋 chrzani, co do uszu nawet po wielu latach potrafi膮 czasami zarasta膰 lub zaczyna wdawa膰 si臋 zaka偶enie . Mam zamiar przeku膰 si臋 w miejscu intymnym! co do rozci膮gania kolczyka podczas ci膮偶y tzn. troch臋 si臋 rozci膮ga, ale po 膰wiczeniach i po wielu brzuszkach brzuch wraca do dawnej formy! no chyba, 偶e si臋 o to nie dba! ja uwa偶am, 偶e to nie jest g艂upota, bo jest to pewnego typu sztuka taka jak tatua偶 jest to ozdabianie cia艂a, kt贸rego nie wszyscy rozumiej膮! Dla niekt贸rych jest to 偶ycie! np dla mnie to tyle! pozdrawiam daga ps. tak naprawd臋 偶a艂uje, 偶e przebija艂am tak bezustannie p臋pek! 馃榾
21 wrze艣nia 2006 at 11:06Skoro reagujesz infekcja na kazdy piercing, to dlaczego nadal to robisz???? To jest dla mnie absolutnie nie do zrozumienia. Mam nadzieje, ze bylas u dermatologa, bo jest to baaaardzo niebezpieczne. Za kazdym razem jak zyczyna ci sie cos babrac, musisz pojsc do lekarza. To tylko moja dobra rada. Moja kuzynka przez to przeszla i nie moze sobie nic przekluwac.
22 wrze艣nia 2006 at 12:43Widzisz jest to u mnie pewie odreagowanie na stres i lubie upi臋ksza膰 swoje cia艂o mimo to 偶e moja psychika nie odbiera tego i偶 ja siebie tylko k偶ywdze! tak naprawde ja wiem 偶e to jest z艂e i 偶e moge um偶e膰 przez to ale jako偶 nie dociera to do mnie! Moja babcia jest dermatologiem wi臋c problemu nie mam! pozdrawiam 馃榾
24 listopada 2006 at 10:50bol to pojecie wzgledne mnie nie bolalo az tak by tego nie przezyc badz nie wytrzymac, jak bedziesz rozluzniona pojdzie jak po malse, gojenie przeszlo u mnie wyjatkowo szybko:) mam kolczyk prawie od 5 lat i jestem bardzo zadowolona
24 listopada 2006 at 10:51bol to pojecie wzgledne mnie nie bolalo az tak by tego nie przezyc badz nie wytrzymac, jak bedziesz rozluzniona pojdzie jak po malse, gojenie przeszlo u mnie wyjatkowo szybko:) mam kolczyk prawie od 5 lat i jestem bardzo zadowolona
1 grudnia 2006 at 19:36mam kolczyk juz w pepku juz prawie dwa lata.przeklucie troche bolalo ale pozniej samo gojenie trwalo naprawde krotko bo chyba miesiac. jak go nie mam zalozonego to czuje sie go艂a. 馃槅 kiedys mialam takze kolczyk w nosie.
2 marca 2007 at 21:24Yhh, jezeli mam byc szczera kolczyki w p臋pku mi sie nie podobaj膮:P ale przez dlugi czas zajmowalam sie piercingiem wiec mysle ze moge ci pomoc 馃槈
bol jest sprawa indywidualna. samo przebicie p臋pka troche boli (w koncu jakby nie bylo to przebicie), ale i tak jest to jedno z najmniej bolesnych miejsc.. z gojeniem rowniez jest roznie.. niktorym sie bedzie goilo miesiac, innym rok. zalezy to od ciala i od tego jak dbamy o przebite miejsce 馃檪 ale p臋pek goi sie 偶rednio 3-4 miesiace. czy nie przeszkadza? owszem, przeszkdza. czesto boli przy siadaniu, wstawaniu, podnoszeniu sie. pozatym czesto kolczyk jest urazany przez np. ubranie. bardzo wazne jest, aby kolczyk byl prawidlowo przebity! za gleboko bedzie sie strasznie papral, a za plytko szybko sie wyrwie. nie polecam przebijania w salonach lub tym bardziej u kosmetyczki. oni robia to na krotka mete.. nie uda sie? trudno. a placi sie nie malo. lepiej poprosic kogos znajomego.. lecz doswiadczonego.
moja wypowiedz mogla troche wystraszyc, ale nie bede nikogo klamac. pozatym, dla efektow warto 馃檪na stronie [usuni臋to_link] znajdziesz wiele ciekawych zeczy np. jak pielegnowac przeklute miejsce itd.
4 marca 2007 at 09:06Mialam kolczyk w pepku, ale okazalo sie,ze mam uczulenie na nikiel, ktory kolczyk w 0.0001 % posiadal. Na poczatku wszystko sie swietnie zagoilo i wygladalo bardzo ladnie, po okolo pol roku stwardnial mi brzuch, wdala sie infekcja, musialam robic opatrunki z rywanolu i bandazowac brzuch. Cialo wypchalo kolczyik i teraz mam blizne. Juz nigdy wiecej 馃槸
A tak poza tym, to mam od 4 lat kolczyk w nosie, srebrny i bardzo sobie chwale :).
25 marca 2007 at 12:25Hm ja w pepku miec nie chcialabym, ale w maju jak juz bede miala czas dorobic troszke robie sobie dwa kolczyki w wardze i jeszcze trzy w jednym z uszu. Chcialabym tez miec tunele w uszach ale z tym jeszcze poczekam.
- AutorOdp.