- Ten temat ma 88 odpowiedzi, 57 g艂os贸w, a ostatnio zosta艂 zaktualizowany 16 lat, 1 miesi膮c temu przez
Anonymous.
- AutorWpisy
- 2 stycznia 2008 o 11:51 #22132
mam dwie dziary-moje osobiste dziela sztuki.
uwazam, ze to decyzja inna niz kolczyk, ktory zawsze mozna wyjac.2 stycznia 2008 o 12:17 #22133Dok艂adnie,decyzja musi by膰 przemyslana,bo tatua偶 zostaje na ca艂e 偶ycie.Dlatego ja od jakis 4 lat ci膮gle si臋 zastanawiam 馃檪
2 stycznia 2008 o 12:23 #22134ja nie, bo nosze juz 6 lat jak nie dluzej :))))
2 stycznia 2008 o 12:35 #22135ja zawsze chcia艂am mie膰 tatua偶 gdzie偶 w jakim偶 ma艂o widocznym miejscu ale 偶eby by艂 malutki.. ale z racji tego 偶e jestem jak to m贸wi T „nadwra偶liwa na b贸l” nigdy nie zdecyduje si臋 na tatua偶 dlatego te偶 nigdy nie zdecydowa艂am si臋 na kolczyk w p臋pku 馃槢
2 stycznia 2008 o 14:19 #22136Ja mam przek艂ute uszy, z tym ze w jednym mam 3 dziurki. Ale te dwie dodatkowe przestaj膮 mi sie powoli podobac. Kiedy偶 chcia艂am jeszcze przek艂uc p臋pek. Ale przesz艂o mi, nawet ju偶 o tym nie my偶l臋.
A tatua偶?
To zale偶y. Podobaj膮 mi si臋. Ale fakt musi by dobrany, w dobrym miejscu itd. Kuzynka (26lat) ma taki olbrzymi, „smokowaty” na ramieniu. Paskudztwo.
Ja czasem mam ochot臋 zrobic sobie jaki偶 ma艂y, delikatny na kostce, albo 艂opatce. Tylko, 偶e mam podobne obawy przed tym jak WarnGirl.5 stycznia 2008 o 13:16 #22137W moim przypadku by艂o podobnie (pr贸cz tych much贸wek rzecz jasna 馃槅 ). Mam tatua偶 rozciagaj膮cy si臋 idealnie na linii kr臋gos艂upa i mimo jego umiejscowienia nie odczuwa艂am dotkliwego b贸lu czy wr臋cz 偶adnego dyskomfortu. Ot takie sobie, do偶膰 nietypowe uczucie, ale z ca艂膮 pewno偶ci膮 nie jakie偶 drastyczne bole偶ci 馃槈 My偶l臋, 偶e wiele zale偶y nie tylko od naszej indywidualnej wra偶liwo偶ci na b贸l, ale i od nastawienia z jakim siadamy na fotelu u tatua偶ysty 馃槈
Co do jego genezy – zrobi艂am go sobie w dniu 18-tki, czyli ju偶 jaki偶 czas temu…i wci膮偶 si臋 nim zachwycam, wi臋c decyzja by艂a jak najbardziej trafna 馃槈 My偶l臋 teraz o kolejnym, na obojczyku.
5 stycznia 2008 o 20:13 #22138@karola wrote:
Czesc kobietki!
od pewnego czasu mysle o tym zeby sobie zrobic piercing w pepku nie moge sie jednak zdecydowac. Prosze kogos kto juz ma zrobiony piercing o odpowiedz na kilka nurtujacych mnie pytan: czy zrobienia piercingu boli? ile trwa gojenie? czy to nie przeszkadza? czy jestescie zadowolone z zrobienia piercingu?
Za kazda odpowiedz z gory dziekuje! 馃槅
POZDRAWIAM!!Zrobienie kolczyka mnie nie bola艂o, poniewa偶 kilka dni wcze偶niej gniot艂am, 偶ciska艂am i szczypa艂am sk贸r臋.
Gojenie by艂o troszk臋 uci膮偶liwe. Smarowanie ma偶ci膮, przemywanie wod膮 utlenion膮. Po tygodniu nie by艂o 偶ladu po zrobieniu. 呕adnego zaczerwienienia, zupe艂nie nic.
Jakbym mia艂a jeszcze raz zdecydowa膰 to zrobi艂abym sobie. nie 偶a艂uj臋 w og贸le. To 偶wietny bajer pod warunkiem, 偶e masz 偶wietny brzuch.5 stycznia 2008 o 20:19 #22139@parvati wrote:
mam dwie dziary-moje osobiste dziela sztuki.
uwazam, ze to decyzja inna niz kolczyk, ktory zawsze mozna wyjac.Jestem tego samego zdania.
Je偶li kto偶 robi sobie „barach艂o” pod wp艂ywem mody, czy presji znajomych, to b臋dzie tego czynu 偶a艂owa艂 pewnie do ko艅ca 偶ycia.
M贸j subtelny tatua偶 jest czym偶 niesamowitym i z ka偶dym rokiem kocham go coraz bardziej.
A propo 65 letniej babki id膮cej do Koscio艂a z tatua偶em… Ekhmmm gratuluj臋 niekt贸rym z Was szacunku do w艂asnej osoby. 艁adn膮 macie wizj臋 siebie 馃檪
Ja b臋d臋 偶wietn膮, eleganck膮 babuszk膮 i po Ko偶ciele b臋d臋 parzy艂a wnukom r贸偶an膮 herbat臋 i trzymaj膮c ich na kolanach opowiada艂a o historii mojego „obrazka”18 stycznia 2008 o 17:05 #22140mam kolczyk w pepku (dopuki bede miala ladny brzuszek- bede go nosila 馃槈 ) – i w uszach- na wiecej bym sie nie zdecydowala-
to pasuje malolatom-
–
co do tatuazy- to chetnie bym sie pozbyla mojego… …tzn. nie tak calkiem- chcialabym po prostu inny- cos bardziej osobistego i przemyslanego… 馃槼18 stycznia 2008 o 17:16 #22141ja jeszcze nie zrobilam sobie tatua偶u, ale mam na oku jeden szczegolny wzor.podoba mi sie on juz od 3 lat, jednak nie spiesze sie ze zrobieniem go, bo to nie dziurka w uchu ktora zarosnie, jak wyjme kolczyk…
22 stycznia 2008 o 21:12 #22142ja mam i tatuaz i piercing w uszach. gojenie to sprawa indywidualna po ok 3 tyg powinno byc juz ok. Klucie-wiadomo troszk eboli-bo to w koncu przerwanie powloki ciala. Ale po przekluciu gdy rana opuchnie lub zacznie sie paprac bedzie bolalo bardziej. Pomocna jest masc alantan plus lub inne na drobne infekcje. Najwazniejsze jest wybranie odpowiedniej osoby ktora zalozy kolczyk-moze jej referencji nie sprawdzisz, ale nie pozwol sie dotknac zanim nie zalozy rekawiczek i nie zdezynfekuje skory.
Osobiscie uwarzam ze to wspaniala sprawa. Polecam strone wildcat tam sa zdjecia, info jak dbac o piercing, ile trwa gojenie, ajkie sa kolczyki
22 stycznia 2008 o 21:13 #22143a wlasnie radze zalozenie kolczyka ze stali chirurgicznej L 316 lub tytanu jesli jestes wrazliwa na uczulenia. tytanowe kolczyki sa drozsze ale wiecej pewnosci ze bedzie sie ladnie goic.
powodzenia
17 marca 2008 o 17:29 #22144ja mam w j臋zyku i w p臋pku 馃槢 j臋zyk nie bola艂 w ogole 馃槢 zagoi艂o sie szybciutko 馃槢
a odno偶nie p臋pka to nie pami臋tam bo by艂am tak zalana ze koniec 馃槢 nast臋pnego dnia nie pamieta艂am ze go zrobi艂am :PP mam juz kawa艂ek i 艂adnie sie goi 馃槢 bo p臋pek najd艂u偶ej z tego co s艂ysza艂am 馃槢 ale zrobi艂abym to jeszcze raz bo mi sie strasznie podoba 馃槢
4 kwietnia 2008 o 00:04 #22145@oka021 wrote:
moj przekluty pepek ktory wcale nie bolal i 6 kolczykow w uszach ktore sama zrobilam to juz za malo, tera chcialambym industriala, ale jeszcze sie zastanwaim
ja te偶 marze o takim kolczyku ju偶 od dawna, ale p贸ki chc臋 pracowa膰 tu, gdzie pracuje musz臋 to od艂o偶y膰 na potem…
mo偶e jak zajd臋 w ci膮偶e to zrobie te wszystkie rzeczy (industraial, dready, kupi臋 fretk臋)4 kwietnia 2008 o 15:08 #22146ja od zawsze marzy艂am o kolczyku w j臋zyku ale nie mia艂am okazji jak na razie na zrealizowanie mojego marzenia… 馃檪 co do p臋pka to mam ju偶 spory czas i jestem BARDZO zadowolona 馃檪 nie boli, 艂adnie si臋 goi艂o i 艂adnie wygl膮da 馃檪
- AutorWpisy
- Musisz si臋 zalogowa膰 by odpowiedzie膰 w tym temacie.