• Autor
    Odp.
  • Paulinka174
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 3
    • Pocz膮tkuj膮cy

Ale czy kolczyk bedzie mi przeszkadzal w treningach??

;*

Nakemin
    Member
    • Temat贸w: 4
    • Odp.: 12
    • Bywalec

Mia艂am 8 kolczyk贸w w na twarzy, ale nigdynie zrobie sobie w pempku, poniewa偶 to strata pieniedzy, a ktosztuje to ok. 80z艂 zale偶y u kogo chcesz zrobi膰 ten kolczyc czy kosmetyczki kt贸ra wszystko Ci 藕le zrobi czy w specjalnym studio. Ja sama sobie przek艂贸wa艂am wagre uszy nos itp ale wkoncu poszlam do specjalnego studio i jepiej mi to zrobila. Jesli chcesz bezpiecznie przebic pempek to idz do studio, b臋dzie Cie trpoche bola艂o, ale przez chwile. Wiem to po mojej siostrze tylko ze ona po kilku dniach 偶ciag艂a kolczyc z pempka bo leciala jej ropa i by艂o spuchniete, to normalne przy pocz膮tku gojenie trwa ok. 6 miesi臋cy ale zalezy. A bym zapomniala przed zrobioniem sobie kolczyka bedziesz musiala wypelnic ankiete czy wyra偶asz zgodze i na co jestes chora, jelsi jestes na cos chora to Ci babka nie przebije bo to wko艅c jakies ryzyko jest. Jesli jestes osob膮 nie pe艂noletni膮 to przyjdz z rodzicem 馃榾 W kazdym dobrym studio powinni Ci tac tak膮 ankiete. Jesli sobie juz przebijesz pempek a w ciagu 2 tyg. bedzie cie polalo i ropa bedzie leciec to znaczyze robota zostala troche ze tak powiem s*****zona. Nie jestem jakim偶 znawc膮 ja tu tylko z do偶wiadczenia biore.

Nie bedzie ci przeszkadza艂 no chyba ze bedzie on duzy i z r贸znymi chaczykami to moze sie zachaczy膰 o cos…tak niestety mialam z brwi膮 i mam rozerwan膮 sk贸rke.

Paulinka174
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 3
    • Pocz膮tkuj膮cy

馃榾 dzieki..wiem,czytalamz eby nie robic kolczyka u kosmetyczki tlko w studiu;) 馃檮
    moja kolezanka ma kolczyka w pepku i mowi,ze jak chce sobie zrobic to bede musiala wybrac miedzy kolczykiema treningiem 馃檨

NiEtYkAlNa
    Member
    • Odp.: 366
    • Pasjonat

Paulinka174

ja trenuje Taekwon-do, mam kolczyk w pepku i w ogole mi nie przeszkadza, robilam go u kosmetyczki i mimo to nie spaprala roboty, nie polecam przekluwania przez kolezanki, to dopiero niebezpieczne.goilo mi sie 3 tygodnie, ale przez ten czas zrezygnowalam z intensywnych treningow(tylko rozciaganie)nie ropialo mi, ale kazdemu inaczej sie goi.przez pierwsze dni bolalo gdy zaczepialam o ubranie, natomiast samego przekluwania prawie nie czulam, jesli kolczyk nie ma ostrych zakonczen to nie powinien przeszkadzac Ci w treningach, z reszta sama zobaczysz ;), ja za przeklucie zaplacilam 100zl ale ani troche nie zaluje.tylko uwazaj:to wciaga, zrobisz 1, potem zechcesz miec nastepny itd:):), ja teraz chce zrobic sobie w sutku 馃檪
    pozdrawiam

Zielonooka
    Member
    • Temat贸w: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

trenuj臋 sztuki walki i w艂a偶nie dlatego w 偶yciu bym nie zrobi艂a sobie kolczyka. Przy kontaktowym sporcie jest ma艂o weso艂o z kolczykami.

NiEtYkAlNa
    Member
    • Pasjonat

mi maly kolczyk pod dobokiem nie przeszkadza, poza tym na czas treningu mozna go wyjac, to zaden problem

Zielonooka
    Member
    • Guru

no tak, ale bawi膰 by mi si臋 tyle nie chcia艂o:)

parvati
    Member
    • Temat贸w: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

mam kilka dziurek w uszach, w pepku i w jezyku.

kolczyki nosze TYLKO w uszach. po jednej sztuce w kazdym.

mam 24 lata. nie jestem juz nastolatka, ktora chce sie wyroznic z tlumu. uwazam, ze to glupie, gdy rozmawiasz z doroslym czlowiekiem, ktory ma kawalek metalu w ustach. noe rozumiem ludzi, ktorzy przebijaja cialo po 20 roku zycia. dla mnie to po prostu glupota.

sama wyjelam kolczyki, gdy poczulam sie po prostu na to za duza. poza tym…to dosc oklepane. gdy prawie 10 lat temu zdecydowalam sie na kolczyk w pepku, prawie nikt go tam nie nosil, a cala sprawa kojarzyla sie raczej ze srodowiskiem grungeowych malolatow. teraz…coz…dalej kojarzy sie z malolatami, ale juz bardziej tymi, ktorym wystaa stringi ze spodni w dyskotece.

nie pasuje mi to do wizerunku, ktory przez ostatnie 10 lat nieco sie zmienil…juz nie jestem dzieckiem. jestem kobieta. uwazam, ze w pewnym wieku to przestaje pasowac.

Manora
    Member
    • Temat贸w: 20
    • Odp.: 1253
    • Maniak

Nigdy nie mia艂am potrzeby by si臋 -ujm臋 to tak- „dziurawi膰”. Mam tylko po jednej dziurce w uszach i na tym koniec. U m臋偶czyzn to ju偶 w og贸le koszmar, kolczyki w ciele dla mnie s膮 blee.

NiEtYkAlNa
    Member
    • Pasjonat

Parvati, dziwie sie ze ktos 14 latce pozwolil przekluc pepek, nie za mala bylas??:)

Zielonooka
    Member
    • Guru

[usuni臋to_link] wrote:

Nigdy nie mia艂am potrzeby by si臋 -ujm臋 to tak- „dziurawi膰”. Mam tylko po jednej dziurce w uszach i na tym koniec. U m臋偶czyzn to ju偶 w og贸le koszmar, kolczyki w ciele dla mnie s膮 blee.

No ja w og贸le nie mia艂am takiej potrzeby, nawet uszu nie mam przekutych i jestem bardzo z tego zadowolona:)

parvati
    Member
    • Guru

mialam 15 lat i nikogo nie pytalam o zdanie. w koncu to moj pepek,

Malinka
    Member
    • Temat贸w: 31
    • Odp.: 527
    • Zas艂u偶ony

Ja juz od kilku lat zabieram sie za kolczyk w pepku i postanowilam ze w koncu w tym roku sobie zrobie 馃檪 Mam nadzieje jakos na dniach juz miec dziurke 馃檪
    Ile to mniej wiecej kosztuje?

parvati
    Member
    • Guru

kolo 100 zlotych plus cena kolczyka.

WarnGirl
    Member
    • Temat贸w: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Mnie si臋 nie podobaj膮 kolczyki w p臋pku,w j臋zyku itp.Kiedy偶 wzdycha艂am do kolczyka pod warg膮,ale juz mi taka zajawka przesz艂a-z tego sie chyba wyrasta 馃檪 w uszach mam po jednej dziurce i pami臋tam,偶e zawsze chcia艂am sobie zrobi膰 jeszcze po jednej,ale mama mi odradza艂a,twierdz膮c,偶e nieelegancko to wygl膮da.Teraz jest taka moda wsrod nastolatk贸w,偶e obsypuj膮 si臋 cali kolczykami i s膮 „fajni”.Tak jak Parvati pisa艂a,to jest dobre kiedy ma si臋 „na偶cie” lat,doros艂emu cz艂owiekowi ju偶 nie przystoi 馃檪 Z tatua偶em mia艂am podobnie.Ca艂y czas chcia艂am sobie zrobi膰 'dziare’ ale teraz niewiem dzie mog艂abym sobie co偶 wytatuowa膰,bo pewne miejsca sa oklepane.Mama doradzi艂a mi ma艂e co偶 na ramieniu…no i ja mam wizje od razu jak ide do slubu w bia艂ej sukni i tatua偶em… 馃槙 albo jeszcze lepiej!Mam 65 lat i paraduj臋 do ko偶cio艂a w bluzce bez rekaw贸w… 馃槅 nie,nie,na tatuaz te偶 si臋 chyba nie zdecyduj臋 nigdy 馃榾

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " piercing"

Przewi艅 na g贸r臋