• Autor
    Odp.
  • Johani
    Member
    • Temat贸w: 8
    • Odp.: 200
    • Zapaleniec

Dla mnie kolczyki w innym miejscu niz w uszach to dramat, masakra jaka偶. Okaleczac swoje cia艂o dla kilku lat czego偶 typu FUN jest troche nie halo. Po trzydziestce takie „okaleczenia” wygl膮daj膮 偶miesznie. Najlepsz膮 ozdob膮 kobiety jest wypiel臋gnowane cia艂o.

aish
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 35
    • Bywalec

[usuni臋to_link] wrote:

W j臋zyku? To chyba niewygodne.

Ani troch臋 to nie przeszkadza. Mam p贸艂tora roku i nie zamierzam wyjmowa膰. Podoba MI si臋 , a to najwa偶niejsze.
    W p臋pku nie chc臋 zrobi膰, bo jako偶 kojarzy mi si臋 to z takimi ma艂ymi g贸wniarami.
    a tatua偶 b臋dzi臋, ale za jakis czas 馃槈
    Poza tym tatua偶 te偶 mozna usun膮膰, aczkolwiek blizny zostan膮…

PYZA MAZOWIECKA
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 24
    • Bywalec

[usuni臋to_link] wrote:

Czesc kobietki!
    od pewnego czasu mysle o tym zeby sobie zrobic piercing w pepku nie moge sie jednak zdecydowac. Prosze kogos kto juz ma zrobiony piercing o odpowiedz na kilka nurtujacych mnie pytan: czy zrobienia piercingu boli? ile trwa gojenie? czy to nie przeszkadza? czy jestescie zadowolone z zrobienia piercingu?
    Za kazda odpowiedz z gory dziekuje! 馃槅
    POZDRAWIAM!!

boli

Jessi663
    Member
    • Odp.: 94
    • Sta艂y bywalec

ja mam kolczyka w pepku i nie tylko . mnie przeklocie wcale nie bolalo 馃檪 jestem zadowolona : > polecam jak najbardziej

Ewelina00
    Member
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 16
    • Bywalec

:):):) pierwszy raz kolczyk w p臋pku robi艂a mi kole偶anka i bola艂o bardzo bola艂o:(:(:( ale po roku mia艂am ma艂y wypadek i zerwa艂 mi si臋 kolczyk z p臋pka:(:(:( tak si臋 do niego pzyzwyczai艂am 偶e kiedy rana mi si臋 zabli藕ni艂a postanowi艂am sobie zrobi膰 jeszcze raz tym razem sama:) zamrozi艂am sobie sk贸r臋 w miejscu gdzie mia艂am przebi膰 i ig艂膮 z venflonem cyk i ju偶 zrobi艂am sobie drugi raz:):):) i nie bola艂o:):):) du偶o pomaga je偶li przymrozisz troszk臋 to miejsce przed przek艂uciem np. lodem z zamrarzalki(ja to robi艂am zamro偶onym mi臋sem bo tylko to znalaz艂am w lod贸wce 馃榾 馃榾 馃榾 馃榾 ) ale by艂o spoko i o wiele mniej bola艂o gojenie:):):) do tego potrzeba tylko troszku odwagi:):):) fajnie si臋 nosi no na pocz膮tku przeszkadza troszk臋 do czasu a偶 si臋 nie przyzwyczajisz a p贸藕niej ok:) i facetom si臋 podoba heheh mam go ju偶 2 lata i nie narzekam, a teraz robi臋 sobie labreta w dolnej wardze:D:D:D pozdrawiam wszystkie posiadaczki 馃槇

elle
    Member
    • Odp.: 38
    • Bywalec

Ja bym si臋 nigdy nie odwa偶y艂a sama sobie przek艂uwa膰 cia艂a. Wol臋 p贸j偶膰 do salonu kosmetycznego i zap艂aci膰 za przek艂ucie p臋pka.. Coraz cz臋偶ciej si臋 zastanawiam, czy sobie kolczyka w p臋pku nie sprawi膰, ale jak ju偶, tylko u kogo偶 robi膮cego to profesjonalnie 馃檪

lateksowa
    Member
    • Temat贸w: 5
    • Odp.: 176
    • Zapaleniec

C贸偶, jak widz臋 ja jeszcze o moich nie pisa艂am :). Mam dok艂adnie 6 kolczyk贸w :). Cztery w uszach, jeden w j臋zyku i jeden w nosie. Dzisiaj tak to wygl膮da ju偶 馃槢

alexiss1
    Member
    • Odp.: 26
    • Bywalec

Hej ja sobie zrobi艂am kolczyk w jezyku mia艂am go przez 2 lata i teraz juz nie nosze! ale przez pierwszy tydzien od przebicia sobie jezyka tak mi spuch艂 ze nie moglam nic mowic i tak mnie bolal ze prawie nic nie jadlam! dobra metoda na zrzucenie paru kilo hehe 馃檪 Fajne szalenstwo moim zdaniem 馃檪 lepsze od tatuaza bo kolczyk zawsze mozna wyciagnac a tatuazu nie usuniesz![/i]

closer
    Member
    • Odp.: 44
    • Bywalec

Tatoo robisz i godzisz si臋 z faktem 偶e to forever;) kolczyki mialam i w nosie i pod贸jna dziure w uchu i ju偶 nie mam;) mam 2 tatoo, kt贸re ju偶 nie znikn膮- ale nie chce tego…A wr臋cza kolej na 3ci! haaa a to trzeba lubi膰- naprawde;D

hard-man
    Member
    • Temat贸w: 58
    • Odp.: 2184
    • Ekspert

Nie jestem jakim偶 'fanatycznym inkwizytorem’ piercingu, ale dostatecznie si臋 go naogl膮da艂em, z艂waszcza u kobiet, 偶eby wykrzykn膮膰: precz z niszczeniem pi臋knego, ludzkiego cia艂a! Tyle jest tu na forum temat贸w o upi臋kszaniu cia艂a, 偶e wydaje si臋 paradoksem, i偶 kto偶 kusi si臋 na ostry piercing.

Ot贸偶 umiarkowany do pewnej granicy – dla mnie w gr臋 wchodz膮 tylko uszy lub na twarzy, na wardze – jest dla mnie do przyj臋cia, a nawet widzia艂em wiele, kt贸re mi si臋 spodoba艂y. Lecz takie potworne ingerencje, jak mo偶na sobie bez trudu wyszuka膰 w necie, napawaj膮 mnie niesmakiem, odraz膮, a nawet obrzydzeniem. U niekt贸rych, to pewnie choroba, ale lepiej ju偶 zamilkn臋.

Najbardziej mdli mnie piercig warg sromowych. Jak w og贸le mo偶na si臋 z nim praktycznie kocha膰, pomijaj膮c ju偶 to, 偶e za Chiny nie m贸g艂bym osi膮gn膮膰 erekcji przy czym偶 takim.

choockolaka
    Member
    • Temat贸w: 4
    • Odp.: 69
    • Sta艂y bywalec

mia艂am kolczyk 2 lata temu.
    Samo przek艂ucie nie jest bolesne jednak potem sam kolczyk bardzo uci膮偶liwy.
    Rana d艂ugo si臋 goi, babrze i jest uci膮偶liwy przy noszeniu d艂u偶szych t-shirt贸w, gdy偶kulka kt贸ra jest zapi臋ciem cz臋sto robi dziurk臋 w cienkim materiale.

Mi kolczyk w og贸le si臋 nie przyj膮艂, po oko艂o 6 miesi膮cach babrania (cho膰 by艂 wykonany w najlepszym salonie w Szn) i po tym pami臋tnym p贸艂 roku m臋czarni po prostu odpad艂 podczas k膮pieli w wannie.

Co mam na my偶li m贸wi膮c odpad艂?
    Po prostu tkanka sk贸rno – mi臋偶niowa, kt贸ra znajdowa艂a si臋 jakby nad kolczykiem obumar艂a i odpad艂a i zamiast dziury mia艂am ods艂oni臋ty kawa艂ek brzucha z krwi膮 i dwa „kikuty” sk贸rne po bokach.

Sam proces odpadu kolczyka nie bola艂 jednak nie wygl膮da艂o to zbyt sympatycznie. Do dzisiaj mam do偶c du偶膮 blizn臋 nad samym p臋pkiem.

My偶la艂am, 偶e mo偶e faktycznie kolczyk by艂 wbity za p艂ytko lub ja 藕le go piel臋gnowa艂am jednak po wielu wizytach u lekarzy i kosmetyk贸w od pircingu dowiedzia艂am si臋, 偶e tak organizm odrzuci艂 moje cia艂o obce.

Dodam, 偶e mam kilka tatua偶y i innych kolczyk贸w na ciele (np tragusa w uchu) a kiedy偶 mia艂am w j臋zyku jak i nad g贸rn膮 warg膮 i wszystko by艂o ok, dlatego brzuch to do偶膰 przebojowe miejsce jak si臋 dowiedzia艂am.

Warto spraw臋 dok艂adnie przemy偶le膰, bo kolczyk wygl膮da fajnie, ale nie za tak膮 cen臋 jak w moim przypadku – ale oczywi偶cie wiele moich znajomych posiada kolczyk w p臋pku i wszystko jest okay.

ayodelle
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 2
    • Pocz膮tkuj膮cy

witam
    ja jaki偶 czas temu zrobi艂am sobie kolczyk w brwi u kosmetyczki
    zach臋ca艂a mnie, m贸wila 偶e potrafi, przesz艂a szkolenie, 偶e zrobi taniej…
    i ja g艂upia i naiwna sie zdecydowalam.
    kolczyk by艂 zle wlozony, ta pani spierdzielila spraw臋 na maxa i teraz po kolczyku pozostala mi tylko blizna.
    Chcialabym zeby ta pani odpowiedziala za to, co mi zrobila gdy偶 blizn臋 wida膰 a ona nadal robi piercing innym…
    Co robi膰?

Radz臋 Wam, nigdy nie robcie tatuazy i piercingu u kosmetyczek.
    Mo偶na niezle sie naci膮膰, jak widac.. 馃槬

marta_wiga
    Member
    • Odp.: 74
    • Sta艂y bywalec

Nie wiem czy s膮 jakie偶 wypr贸bowane metody walki z takimi przypadkami. My偶l臋, 偶e w USA norm膮 by艂oby p贸j偶cie do s膮du, ale w Polsce sprawa s膮dowa nie jest jeszcze lekarstwem na wszelkie z艂o. Ale swoj膮 drog膮, w takich przypadkach nie ma czego偶 takiego jak reklamacja? W przypadku 偶wiadczenia jakiej偶 us艂ugi to jest si臋 za to w jakim偶 stopniu odpowiedzialnym.

Ja przeku艂am sobie j臋zyk jakie偶 5 lat temu ju偶 i teraz to nawet czasem zapominam, 偶e go mam 馃檪

Anonymous
    Member
    • Temat贸w: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Zgadzam si臋 z hardem ,cho膰 mi si臋 nie podoba w wardze,a w p臋pku dopuszczam hehe

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " piercing"

Przewi艅 na g贸r臋