• Autor
    Odp.
  • szyszq
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 78
    • Stały bywalec

Przy stosowaniu tej metody można przesunąć termin miesiączki o jeden cykl. Przyklejamy plaster przez 6 kolejnych tygodni /bez tygodniowej przerwy po 3 plastrze/.

źródło:
    [usunięto_link]

oraz

W celu przełożenia krwawienia miesięcznego o jeden cykl kobieta musi nakleić następny plaster (nowe opakowanie) na początku 4 tygodnia (w dniu 22), bez przerwy w stosowaniu systemu EVRA. Wtedy może jednak wystąpić krwawienie międzymiesiączkowe lub plamienie. Po 6 tygodniach stosowania plastrów należy zrobić 7-dniową przerwę – tydzień bez plastra, kiedy to powinno wystąpić krwawienie. Po okresie tym wznawia się regularne stosowanie plastrów.

Źródło:
    [usunięto_link] to samo, które proponowała eta

Johani
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 200
    • Zapaleniec

ludu, tabletki masakra, plastry także 🙁 co robić ?

magdzianka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 10
    • Bywalec

używałam plastrów Evra przez ok. 1,5 roku a teraz mój lekarz też przepisał mi inną formę antykoncepcyjną – Nuvaring (jeszcze nie próbowałam) – i byłam zadowolona ze stosowania plastrów, ale też od niego usłyszałam że powodują pewne komplikacje zdrowotne; to że się przyklejają niteczki – tak bardzo nie przeszkadza, no chyba że latem, kiedy jest mniej zakrytych miejsc;
    a co do Nuvaring – to nie wiem czy w ogóle będę je stosować – narazie oswajam się z tą myżlą i nie wiem…. co myżlicie?

LaLoLa
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 156
    • Zapaleniec

Ja w miedzyczasie (po nieudanej przygodzie z yasminelle a przed nuvaring) dostalam od gina zlecenie na evre, ale strasznie zle mi sie uzywalo. Zwykle odnajdywalam je na majtkach czesciej niz na wlasnej pupie. Nie wspomne juz co sie dzialo w cieplejszych krajach (a ze wzgledu na prace duzo jezdze)!!!! Plaster splywal zaraz po nalepieniu.
    A z ringa jestem za to bardzo zadowolona. Dziala podobnie, znaczy bezobjawowo, oprocz tego ze libido baaardzo w gore. Jak chcesz wiedzieci co konkretnego pytaj. Szczerze moge Ci polecic.

petra123
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący
    reeversed wrote:
    Z tej czysto technicznej strony plastry nie sa tak wygodne za jakie sie je uwaza. Często przyczepiaja sie małe kawalki ciuchow do kleju ktory wystaje spod plastra i nie wyglada to zbyt efektowanie. No i czasami sie odklejaja…
    ó

Zgadzam się. Ja stosowałam plastry przez pół roku. Oprócz podrażnień skóry miałam problem z brudzeniem się krawędzi plastra. Po 4-5 dniach stosowania nie wyglądało to estetycznie.. Brrr 😕
    Teraz używam od roku Nuvaring. Jest b. zadowolona. Mój chłopak też…
    😉
    Petra

LaLoLa
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

Zgadzam się. Ja stosowałam plastry przez pół roku. Oprócz podrażnień skóry miałam problem z brudzeniem się krawędzi plastra. Po 4-5 dniach stosowania nie wyglądało to estetycznie.. Brrr 😕

Ja mialam problem z permanentnym odlepianiem. Praktycznie siedzial na majtkach, a co jakis czas do przylepialam z powrotem. poza tym jakos zenuje mnie obnoszenie sie z plastrem na ciele, nawet gdzie na podbrzuszu. Albo tym bardziej tam 😳

LaLoLa
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

Ja mialam problem z permanentnym odlepianiem. Praktycznie siedzial na majtkach, a co jakis czas do przylepialam z powrotem. poza tym jakos zenuje mnie obnoszenie sie z plastrem na ciele, nawet gdzie na podbrzuszu. Albo tym bardziej tam 😳

kornel85
    Member
    • Odp.: 8
    • Początkujący

a może ktoż mi użwiadomić jaka jest skutecznosc plastrów? 😉

fiona188
    Member
    • Tematów: 33
    • Odp.: 306
    • Pasjonat

taka skutecznożć jak tabletek, ja używałam jednak i nie polecam! miałam mdłożci i krwawienia miedzy miesiączkami. Odstawiłam i plastry i pigułki!
    A brałam w sumie 4 lata.[/i]

LaLoLa
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

a może ktoż mi użwiadomić jaka jest skutecznosc plastrów? 😉

Taka jak tabletek, krazkow, etc. Chyba nie ma jednak wiecej etc. 😆 Ok. 97%.

majeczka525
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

A ja uzywam plastrow Evra 3 tydzien, przykleilam plastrer wg instrukcji czyli pierwszego dnia okresu. Dodam oprzy tym ze okres mam nieregularny poniewaz czesto zmieniam strefy klimatyczne. Moj problem polega na tym ze od pierwszego dnia okresu do dzis (17 dzien) mam male plamienia. Nie wiem czy to przez te platry ale wydaje mi sie ze tak. Czy ktos tez tak mial? I plastry koszowaly mnie 42zl.

majeczka525
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

Ja w miedzyczasie (po nieudanej przygodzie z yasminelle a przed nuvaring) dostalam od gina zlecenie na evre, ale strasznie zle mi sie uzywalo. Zwykle odnajdywalam je na majtkach czesciej niz na wlasnej pupie. Nie wspomne juz co sie dzialo w cieplejszych krajach (a ze wzgledu na prace duzo jezdze)!!!! Plaster splywal zaraz po nalepieniu.
    A z ringa jestem za to bardzo zadowolona. Dziala podobnie, znaczy bezobjawowo, oprocz tego ze libido baaardzo w gore. Jak chcesz wiedzieci co konkretnego pytaj. Szczerze moge Ci polecic.

A co tojest ring?? Ja uzywam teraz evra ale zbyt zadowolona nie jestem:/ mam plamienia miedzymiesiaczkowe i plaster sie odkleja.:?

LaLoLa
    Member
    • Zapaleniec

Przez pierwsze 3 miesiace stosowania nowej antykoncepcji moga dziac sie rozne rzeczy i wystapic wszelkie mozliwe skutki uboczne. Plamienia sa chyba najczestsze. Jesli nie sa zbyt obfite i uciazliwe, sprobuj to przeczekac…

the quene
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 252
    • Zapaleniec

Warto wspomnieć, że plastry są przeznaczone dla kobiet, które nie mają dzieci. Po porodzie są nieskuteczne. Znam osobiżcie trzy przypadki, którym lekarz tym nie wspomniał… no i skutki są dożć widoczne pod postacią nowych obywateli.

LaLoLa
    Member
    • Zapaleniec

@the quene wrote:

Warto wspomnieć, że plastry są przeznaczone dla kobiet, które nie mają dzieci. Po porodzie są nieskuteczne. Znam osobiżcie trzy przypadki, którym lekarz tym nie wspomniał… no i skutki są dożć widoczne pod postacią nowych obywateli.

No coż, skąd taka informacja?! W takim razie to samo dotyczyło by krążków NR na przykład, a z tego co się orientuje lekarze polecają je kobietom po ciąży (oczywiżcie nie bezpożrednio). Wiesz dlaczego tak jest?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " plastry antykoncepcyjne…"

Przewiń na górę