• Autor
    Odp.
  • dziwadelko
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 125
    • Zapaleniec

To powinnaż raczej skonsultować z lekarzem w oparciu o badanka, ale z reguły ginekolodzy zalecają przerwy po dłuższych okresach przyjmowania (ok. 1,5 – 2lata)

Katie
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

Plasterki są wygodne i można dzięki nim zorientować się w poziomie intelektualnym ludzi, których mijamy na ulicy. Szczytem prymitywizmu jest dla mnie przylepienie sobie plasterka na ramieniu, albo w innym dobrze widocznym miejscu… co niestety nie zdarza sie rzadko..

Jozia
    Member
    • Tematów: 16
    • Odp.: 987
    • Maniak

Dla mnie szczytem prymitywu jest mówienie o tym co Ty Katie.
    Rozumiem, ze 15stka z plasterkiem wygląda żałożnie, ale dojrzała kobieta z dzieckiem i mężem oraz z plasterkiem na ramieniu wygląda źle?
    To jest włażnie sprawa dożć dyskusyjna.
    Ja kiedyż miałam podobne zdanie do Ciebie. Ale teraz wiem, że te miejsca do przyjlejenia plasterka są na prawdę bardzo ograniczone. Na pupie w każdejchwili może odpażć, a my nie wiemy kiedy, brzuchem czasem się rusza (Wciąga wyciąga) i plasterek się gnie (poza tym w krótszej bluzce tez widać), na plecach również nie możemy go tak dokładnie kontrolować, a ramie jest prostym odcinkiem ciała, na które ciągle możemy rzucać okiem. Niestety czasem chciałoby się to ukryć, ale nie ma możliwożci.

Jozia
    Member
    • Maniak

Wiem, że po skończeniu jednego opakowania tabletek można od razu rozpocząć drugie, aby nie mieć okresu. Z plastrami można zrobić tak samo?

szyszq
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 78
    • Stały bywalec

Wiem, że po skończeniu jednego opakowania tabletek można od razu rozpocząć drugie, aby nie mieć okresu.

Od kiedy tabletki anty powodują zanik okresu?

Jozia
    Member
    • Maniak

Nie wypowiadaj się, jak nie masz pojęcia na dany temat. Powodują. Jeżli weźmiesz dwa opakowania pod rząd, okresu pomiędzy nimi nie będziesz miała. Jasne?

szyszq
    Member
    • Stały bywalec

Ja słyszałam że można opóźnić okres, a nie pozbyć się okresu. Ale skoro jesteż taka mądra, to jutro biegnę do gina po tablety, będę się szprycować. Zaoszczędzę na podpaskach.
    Kto nie wie, ten pyta, czyż nie? Poza tym na forum można pisać wszystko, nawet największe głupoty 🙂

szyszq
    Member
    • Stały bywalec

OOO!
    jak ostro! wyzwiska, obelgi.. wszystkim wysyłasz takie prywatne wiadomożci?

Nie sądzisz że forum jest by zadawać pytania i uczyć się na mądrych odpowiedziach? Teraz już wiem, że mogę brać nonstop tablety i nie mieć okresu. Jakie to proste!
    Nie życzę sobie takich obelg, nawet gdybym była najgłupszą osobą żwiata!

Jozia
    Member
    • Maniak

@Józia wrote:

Nie wypowiadaj się, jak nie masz pojęcia na dany temat. Powodują. Jeżli weźmiesz dwa opakowania pod rząd, okresu pomiędzy nimi nie będziesz miała. Jasne?

Czytaj dziecko ze zrozumieniem, bo aż żal…
    „Okresu POMIęDZY NIMI nie będziesz miała”, a nie w ogóle…. reszta na prv 🙂 gdzie mogę pisać co mi się tylko podoba.

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Ja słyszałam że można opóźnić okres, a nie pozbyć się okresu. Ale skoro jesteż taka mądra, to jutro biegnę do gina po tablety, będę się szprycować. Zaoszczędzę na podpaskach.
    Kto nie wie, ten pyta, czyż nie? Poza tym na forum można pisać wszystko, nawet największe głupoty 🙂

opoznic okres mozna pigulkami trzyfazowymi: po prostu bierzesz tabletki ostatniej fazy z dodatkowego opakowania i w ten sposob opozniasz okres.

jesli zas chodzi o najpopularniejsze dwuskladnikowe pigulki jednofazowe, ktore sa najczescies przepisywane ze wzgledu na ich najwyzsza skutecznosc: MOZNA NIE MIESIACZKOWAC WCALE BIORAC POD RZAD DWA LUB WIECEJ OPAKOWAN I NIE ROBIAC MIEDZY NIMI PRZERWY.

ja np. robie tak zawsze w wakacje, ktore spdzam bardzo aktywnie i okres jest mi nie na reke.

radzilabym poczytac ulotke zamiast chrzanic glupoty.

szyszq
    Member
    • Stały bywalec

No to już wiem, przyznałam rację. Potrafię przyznać się do błędu. Miałam mylne informacje od znajomych. Sama nigdy się tabletkami nie interesowałam, dlatego wydało mi się to baaardzo dziwne. Ale żeby wyzywać i bluzgać na kogoż i to jeszcze bezczelnie na priv zamiast wytłumaczyć?

parvati
    Member
    • Guru

nie wiem, jaka byla trec pw, ale takie rzeczy zglasza sie adminowi: napisz do igi81, przeslij jej tresc tej wiadomosci. jozie tylko krok dzili od bana.

Jozia
    Member
    • Maniak

Jeżli nie c hce mieć okresu w tym miesiącu to mogę po jednym o pakowaniu plastrów Evra zacząć od razu następne?

parvati
    Member
    • Guru

a czy ktos z nas jest twoim ginekologiem?

Jozia
    Member
    • Maniak

Nie wiem. Może mój ginekolog tutaj tezp isze. Ale w sumie nie jest mi on potrzebny. Bo np że tabletki można brac opakowanie po opakowaniu wiedziałam, nie od niego. Dlatego teraz chciałąbym wiedzieć, czy plastry też można tak stosowac…

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " plastry antykoncepcyjne…"

Przewiń na górę