• Autor
    Odp.
  • Misia
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 263
    • Zapaleniec

mysle ze zarowno plastry jak i tabletki na konkretna osobe moga zle dzialac…ja tam sie ciesze ze ta tansza wersja czyli tabletki dosc dobrze toleruje…60 zl za opakowanie to majatek przy 20 ktore teraz wydaje

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

@gożć wrote:

ja własnie w tym mc zaczełam stosowac plasty i juz 11 dzien mam okres, gdzie normalnie mialam 7:/ tak sie zacztanawiam czy nie powinnam go zdjac …

Moze zle je stosujesz?? Pamietaj,ze od przyklejenie z 1 opakowania ,pierwszego plastra nosi sie go rowne 7 dni! A 8 dnia sciagasz i wymieniasz na nowy!!Jak Ci sie skonczy juz 3 plaster to rowne 7dni przerwy w tym czasie okres sie pojawi,nawet jesli trwa dluzej niz 7 dni!!To nie zlacznie 8 dnia przyklejasz nowy ploaster!!! Rozumiesz??Organizm CI sie przyzwyczaii a gwarantuje,ze jest to elspza antykoncepcja niz chemia.

Pozdro 😉

Anonymous
    Member
    • Guru

no własnie dobrze je stosowałam, bo je mialam po raz pierwszy, ale po 13 dniach je sciagnełam bo ciagle miałam okres, ale i tak nic nie pomogło juz 16ty dzien mam okres a nie moge isc do lekarza bo jestem za granica a do polski dopiero we wrzesniu wracam, wiec nie wiem co robic :/

Anonymous
    Member
    • Guru

Brałam plastry krótko, tylko na próbę. Byłam rozdrazniona, miałam wahania nastrojów i wogóle jakoż tak kiepsko się czułam, więc wróciłam do tabletek. Poza tym cena plastrów jest jak dla mnie stanowczo za wysoka.

Anonymous
    Member
    • Guru

No ja też mam podobne odczucia po plastrach. Dostałam uczulenia i jakoż tak napuchłam. Wogóle czułam się jak przed okresem – nabrzmiałe piersi, płaczliwożć itd. Po 3,5 m-ca odstawiłam je.

Anonymous
    Member
    • Guru

Myżlałam, że to wogóle jakaż super metoda będzie, ale sie rozczarowalam, bo przy plastrach wcale nie mialam ochoty na seks, do tego jeszcze migreny,bole lydek i piersi.wole tableki.

Neaera
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Stosuje plastry od pół roku. Nie mam porównania jeżli chodzi o pigułki ale uważam, że plastry to żwietna rzecz. Na początku tez miałam obawy „bo przecież jak to jest możliwe że przykleję plaster i już” ale jak do tej pory działa 😀 więc to głupia wymówka niektórych pań 😀 Nie mam żadnych problemów zdrowotnych, jeszcze nigdy mi się żaden plaster nie odkleił, chcoiaz widze że na każdym forum wszystkie kobiety na to narzekają. Pamiętam, że tylko w pierwszym dniu naklejenia plastra czułam ból i zawroty głowy na drugi dzień wszytsko wróciło do normy. Nic mnie nie boli nie mam żadnych nudnożci ani innych przypadłożci. Dzięki plastrom mam większe piersi 😀 a jeżli chodzi o wagę to w ogóle nie przytyłam ani nie schudłam ale to wszystko kwestia organizmu. Cena plastrów w moim meiżcie jest różna, można je kupić od 40 zł mnie w każdym bądź razie cena nie przeszkadza.
    Ogólnie na nic nie narzekam i zawsze polecam wszystkim plastry.

Oczywiżcie nie każda kobieta musi tak pozytywnie odbierać tą metodę antykoncepcji bo napewno na każdą działa ona inaczej i każda ma inne dożwiadczenia z nią związane. Bardzo dobrze że wymyżlono taki sposób antykoncepcji. Dobrze że mamy w tych czasach taki wybór żrodków zabezpieczających, bo włażnie po to wymyżla się nowe sposoby żeby każda znalazła coż dla siebie.

Jeżli chdozi o skreżlanie na forach różnych żrodków antykoncepcyjnych tylko ze względu na to że akurat na dana osobe miały one zły wpływ to tego nie rozumiem tym bardziej że bardzo wiele kobiet które chciały by się dowiedzieć coż więcej na temat antykoncepcji czy szukają dla siebie jakiejż metody korzystając z internetu często mają mętlik w głowie.

Zanim zaczęłam stosować plastry dużo czytałam na ten temat na internecie wiele opinii było wygłaszanych przez kobiety, które najczężciej nie potrafiły nakleić plastra więc rezygnowały lub nawet nie miały nigdy stycznożci z plastrami a wydawały negatywne opinie.

Życze wszystkim poszukującym udanego wyboru antykoncepcji 😀

Pozdrawiam. 😀

Laluna
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 132
    • Zapaleniec

kazdy ma swoja metode anty. jest to dosc indywidualna sprawa i conajzywej mozna powiedziec:”mi to nie pasuje” a nie „to jest do bani, nie bierzcie tego”
    ja zostaje przy tabletkach bo plastrow nie lubie ze wzgledow estetycznych.

hostessa
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 653
    • Zasłużony

ja nie myslalam nigdy o plastrach tmy bardziej ze moja kolezanka mi je odradzala ze sa podobno bardzo silne tzn maja duza ilosc hormonow…a z pigolkami mi dobrze jakos jeszcze pamietam zeby je brac czyli nie jest zle 😉 ale przyznam ze o ile pigulek nie zmieniam to chyba czas na znalezienie bowego gina bo po ostatniej wizycie powalila mnie z nog swoja niewiedza 😕

Laluna
    Member
    • Zapaleniec

Hostessa a probowalas przez wyszukiwarke?????????

hostessa
    Member
    • Zasłużony

nie Laluna nie probowalam ale o jaka wyszukiwarke ci chodzi bo nie wiem?? 😳 😳 😳

Laluna
    Member
    • Zapaleniec

no wyszukiwarke ginekologow. Polecana tutaj gdzies, w ktoryms watku była…
    [usunięto_link] chyba

hostessa
    Member
    • Zasłużony

dzieki kochana za adres skorzystam 😀 😀

Jollanta
    Member
    • Odp.: 53
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

A gdzie najczężciej przlepiacie te plastry ?? Mnie osobiżcie drażnią dziewczyny, które sobie przyklejają na ramieniu i wszyscy widzą, że się zabezpiecza. ja proponuję przykleić na czole.

naljepiej jak w lato nosza na ramieniu a później zostaje tylko slad bo słońce nie dotarło tam…
    ja również nie lubię się afiszowac z tym jaki sposób antykoncepcji wybrałam…no ale cóż…
    słyszałam kiedyż opinię jednego seksuologa na temat tego pokazywania plasterków…było to pewnego rodzaju zachecania facetów do seksu…
    jestem tego samego zdania co on…

pozdro
    Jola

Alexandraa
    Member
    • Odp.: 351
    • Pasjonat

Chyba się już wypowiadałam na ten temat już wczeżniej ale moje podejżcie się nie zmieniło. Nadal uważam, że ta metoda nie jest dla mnie. Widzę same wady.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " plastry antykoncepcyjne…"

Przewiń na górę