- AutorOdp.
- 20 lipca 2007 at 12:05
Macie wielu przyjaciol,znajomych??Czy wg Was lepiej rozmawia sie o wszystkim,zwierza itp. chlopakowi (przyjacielowi) czy „psiapsiolce”? Ja osobiscie wole mezczyzn 8) z racjii ,ze nie sa zazdrosnikami o byle glupote ,bluzke ,ze lepiej wygladam danego dnia ,tak jak laski.Mialam dawniej wiekszosc psiapsiolek ale na wielu sie rozczarowalam…Jedna mi faceta odbila kokietka dziw***:/ ,nastepne tez psikusy ,glupie zazdrosci ,wiec co to za przyjazn falszywa?Nie dzieki.Owszem mam dobre 2 psiapsiolki,sa normalne,o wszystkim gadamy po,magamy sobie ale zauwazylam,ze faceci sa inni i bardziej wyrozumiali i nie sa tacy zazdrosni,wredni i sa bardziej przyjacielsy niz laski.Ogolnie rzadko trafic na spoko kumpele(moze ja akurat mam takiego pecha ,bo i w podst,. i w liceum mialam przewage lasek wrednych,zazdriosnych itp. a kolegow spoko i wesolych,NORMALNYCH). 馃檪 Teraz na studiach mam rowniez spoko grupe wiecej spoko chlopakow starszych ode mnie i super sie z nimi gada.
A Waszym zdaniem??Jak jest??? 馃檪 馃槈
20 lipca 2007 at 12:44Ja mam przyjaciele m臋偶czyzn臋 i bardziej sobie go ceni臋 ni偶 kole偶anki. Jeszcze si臋 na nim nigdy nie zawiod艂am a na przyjaci贸艂ce kt贸r膮 mia艂am przejecha艂am si臋 i to nie raz. Zawsze czego偶 zazdro偶ci艂a-nie chodzi ju偶 o ciuchy ale nawet o wyj偶cie z ch艂opakiem by艂a z艂a, 偶e to jemu po偶wi臋cam wi臋cej czasu ni偶 jej. Dlatego nasz kontakt si臋 urwa艂. Przyjaciel (m臋偶czyzna) dalej pozosta艂 i mimo 偶e czasami si臋 k艂贸cimy co bardziej wzmacnia nasz膮 przyja藕艅. Przyjaciele s膮 na dobre i na z艂e. (Prosz臋 nie my偶le膰 偶e kiedy偶 z nim by艂am albo 偶e 艂膮czy艂o nas co偶 bo NIE). Wierz臋 bardziej w przyja藕艅 z facetem ni偶 kobiet膮.
20 lipca 2007 at 13:48Psiapsi贸艂ki mi si臋 zmieniaj膮, a to posz艂o o faceta, a to o inn膮 g艂upot臋. Dobrego przyjaciela mia艂am jednego… od pi臋ciolatk贸w po jakie偶 dwa lata temu…gada艂am z nim o wszystkim, ale si臋 o偶eni艂 i kontakt si臋 uci膮艂. Je偶li pomy偶l臋 o innych dobrych przyjacio艂ach, te偶 byli to faceci, ale my偶l臋 偶e duzo zale偶y od cz艂owieka.
Np. teraz zaczynam si臋 przyja藕ni膰 z jedn膮 dziewczyn膮. Rozumiemy si臋 偶wietnie, ale nie wiem czy to b臋dzie d艂ugotrwa艂e, ma faceta i on niekoniecznie lubi towarzystwo jej znajomych, ale… zobaczymy.
Dzisiaj juz si臋 nie przejmuj臋 czy to facet czy kobieta i czy przyja藕艅 b臋dzie trwa艂a, wa偶ne 偶e w danym momencie zawsze mam kogo偶 takiego.20 lipca 2007 at 18:26ja osobiscie nie wierze w przyjzn pomiedzy kobieta a mezcyzna poniewaz predzej czy ponziej konczy sie to tym ze ktos do kogos cos czuje ale ta jedna oosba zarzeka si臋 ze tak na pewno nie jest:)
21 lipca 2007 at 17:59Ja wol臋 jednak przyjaciela m臋偶czyzn臋 – kobiety s膮 ok, fajne psiapsiu艂y ale niestety do czasu. Oczywi偶cie przyja藕艅 z m臋偶czyzn膮 tak偶e jest trudna no chyba 偶e jest gejem. :))
21 lipca 2007 at 20:31ja nie nazwa艂abym zadnej z moich kolezanek „przyjaci贸艂k膮” kazda z nich jest o co偶 zazdrosna i patrzy tylko zeby komus sie noga podwine艂a. Skoro takie zawistne sa wobec innych to jakie moga byc wobec mnie 馃懣 [pewnie tylko mi o tym wprost nie m贸wi膮] ale czasami wy艂apuje te ich b艂臋dy 馃槇 . Co by tu nie pisac to ka偶dy patrzy tylko w艂asnego dobra
21 lipca 2007 at 20:36Ja mam kilka przyjaciolek juz od wieeeeelu lat i na wiele tematow wedlug mnie lepiej rozmawia sie z kobieta. Wczesniej mialam wielu kolegow, ktorych uwazalam TYLKO za kolegow, ale oni zawsze sie we mnie zakochiwali. Dlatego uwazam, ze tylko homoseksualista moze byc twoim dobrym przyjacielem lub kolega. Poznalam kilku na studiach i swietnie sie z nimi rozumialam. Wspaniali koledzy i przyjaciele, ale heteroseksualista predzej czy pozniej poczuje cos wiecej, bo przeciez bez przerwy sie spotykacie……jak to przyjaciele. 馃榾
22 lipca 2007 at 14:08Ano w艂a偶nie, to standardowy scenariusz przyja藕ni kobieta-m臋偶czyzna, gdy obie strony s膮 heteroseksualne. W kt贸rym偶 momencie zaczyna si臋 uczucie.
Sama kiedy偶 „wp臋dzi艂am” si臋 w tak膮 pu艂apk臋 i niestety po przyja藕ni nie pozosta艂o nic. 馃槬22 lipca 2007 at 18:11ja wole miec przyjaciolke, ale uwazam przyjazn mesko za lepsz niz miedzy kobietami…taka bardziej braterska
22 lipca 2007 at 22:29Mia艂am tzw. „przyjaci贸艂ki” i na ka偶dej si臋 zawiod艂am- niestety. Je偶eli chodzi o przyjaci贸艂 p艂ci m臋skiej, to najlepsi s膮 tacy, kt贸rzy s膮 obecnymi ch艂opakami;p. Du偶o jest prawdy w tym, 偶e po jakim偶 czasie przyjazn damsko- m臋ska przerodza si臋 w mi艂o偶膰 i niekiedy przez to w艂a偶nie si臋 ko艅czy…
24 lipca 2007 at 07:28No czsami przyjazn damosko-meska przeradza sie w cos wiecej wtedy jak nie wychodzi w zwiazku to nie ma juz ani przyjazni ani nic.Tez tak keidys przezylam cos takiego.Jednak teraz gdzie mam wiecej kolegow i 2 prawdziwych przyjaciol ,ktorym wiem,ze sie podobam,wiedza,ze jestem szczesliwa z moim Misiakiem,ale znaja zasady i wiedza,ze ejstem wierna wiec przyjazn pozostala i maja granice ,i zawsze pomagaja,lub gadamy sobie.Od prawie dziecka ich znam i tak sie trzymamy.Reszta koelgow jest rowniez jak ja w zwiazku i tez trzymamy kontakty a to wspolnie parami na impreze czy gdzies zawsze jest wesolo. 馃槅 A przyjaciolki prawdziwe mam 2 .Bozenke i Monie(od dziecka).Jeszcze jest jedna Basia ale ta zazdrosna wiec jako kolezanka i wsjo jej nie mowie,poprostu tez od dziecka ale kolezanka.Nadal uwazam,ze przyjazn z facetem jest lepsza i szczerze doradzi nawet na zakupach np niz nie jedna laska.I nie zawsze przeradza sie przyjazn damsko-meska w milosc,tym bardziej jak sie juz ma swojego skarba:* 馃檪
Pozdro 馃槈
24 lipca 2007 at 07:57Kiedys mialam samych kumpli i z nimi sie znakomicie dogadywalam 馃槈 Teraz mam dwie psiapsiuly i tez jest ok 馃槈 Dziewczynom mozna wiecej powiedziec, nie wysmieja, zrozumia i potrafia pomoc…A faceci to faceci 馃槈
24 lipca 2007 at 16:40A mi sie marzy przyjaciel-gej.Raany,jakie to by艂oby fascynujce 馃榾 Taki facet,mysli jak facet a jednak jets na tyle wra偶liwy 偶eby zrozumiec mnie w kwestii emocjonalnej.Cos jakby 2 w 1 馃榾 Na zakupy ze mna p贸jdzie,doradzi czy wszystko fajnie na mnie le偶y(b膮d藕 co b膮d藕 kobiety bywaja bardzo zawistne…),powie jaki jest jego m臋ski punkt widzenia na pewne sprawy… Nie ma co-gej jest bezw膮tpienia najlepszym przyjacielem kobiety 馃榾
25 lipca 2007 at 19:48ja szukam przyjaciol wsrod facetow. moze dlatego, ze wychowywalam sie w otoczeniu prawie samych chlopakow, na podworku zawsze bawilam sie z chlopakami, w szkole i na studiach ciagle meskie towarzystwo i w pracy rowniez. po prostu lepiej znam mezczyzn, sa mi oni mentalnie blizsi 馃檪
25 lipca 2007 at 20:35Hmm facet 馃槈 od dziecka lepiej dogadywa艂am sie z facetami.. a na dziewczynach niestety wiele razy sie zawiodlam dlatego zdecydowanie – FacET
- AutorOdp.