• Autor
    Odp.
  • Zielonooka
    Member
    • Temat贸w: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

[usuni臋to_link] wrote:

dla mnie chyba facet dla faceta przyjacielem a dla dziewczyny dziewczyna…

Niekoniecznie, to stereotypowy podzia艂:/

tigerka
    Member
    • Temat贸w: 77
    • Odp.: 2132
    • Ekspert

[usuni臋to_link] czarna wrote:

Hmm facet 馃槈 od dziecka lepiej dogadywa艂am sie z facetami.. a na dziewczynach niestety wiele razy sie zawiodlam dlatego zdecydowanie – FacET

Witam w klubie!!! Facet przyajciel jest lepszy bo tez wiele razy sie przejecha艂am na przyjaci贸艂eczkach…….

Monika
    Member
    • Temat贸w: 25
    • Odp.: 897
    • Zas艂u偶ony

Nie wazne czy chlopak czy dziewczyna na kazdym mozna sie przejechac. Wazne czy ten ktos jest dobrym czlowiekiem 馃槈 馃槈 馃槈

baby22
    Member
    • Temat贸w: 15
    • Odp.: 298
    • Pasjonat

ja mam przyjaciela(faceta) od wielu juz lat, z mojego do偶wiadczenia wiem ze ju偶 nigdy nie bede mie膰 przyjaci贸艂ki ! cz臋sto przez zazdros膰 albo nie wiem czemu s膮 fa艂szywe, nie dochowuj膮 tajemnic, zawiod艂am sie wiele razy !

goosiulaa20
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 15
    • Bywalec

ja mam 19 lat i od 7 lat przyjaznie sie z takim chlopakiem, z nim wszystko jest piekne, znamy sie na wylot,kiedys chcialam nawet z nim byc, zawsze dawalam mu do zrozumienia ze z mojej strony to cos wiecej, wiem ze i on mnie kocha. ale sie wszytsko troche zmienilo ja mam chlopaka a dla niego najwazniejsze jest realizowanie swoich marzen, on nie chce kobiety., kocham swojego chlopaka ale moje serce nalezy do P. i zawsze bedzie mi najblizsza osoba, osoba z ktora moglabym dzielic swiat ale ani on ani ja nie mamy odwagi zrobic nastepnego kroku…

beehive
    Member
    • Odp.: 257
    • Zapaleniec

nie wierz臋 w przyja藕艅 damsko-m臋sk膮 (w sensie nie w zwi膮zku). Bardzo d艂ugo wierzy艂am, broni艂am zaciekle itd., ale ostatnio znowu si臋 przejecha艂am i hmm… m贸j 偶wiatopogl膮d nieco si臋 zmieni艂.

Mam najwi臋kszego Przyjaciela w moim ch艂opaku, wiem, 偶e mog臋 z Nim porozmawia膰 o wszystkim… po prostu. Heh, swoj膮 drog膮, kiedy偶 my偶la艂am, 偶e w zwi膮zku opr贸cz mi艂o偶ci MUSI by膰 jeszcze przyja藕艅, ale ostatnio poznanych kilka par pokaza艂o, 偶e jednak wcale NIE musi. (: Ale ja bez niej sobie nie wyobra偶am swojego zwi膮zku.

Mam/mia艂am przyjaci贸艂k臋, z kt贸r膮 znamy si臋 od bardzo dawna, teraz mieszka daleko wi臋c utrzymujemy kontakt telefoniczno-internetowy, czasem lu藕niejszy, czasem mniej lu藕ny… Nie wiem, jak si臋 to dalej potoczy, nadal chyba jeste偶my w stanie skoczy膰 za sob膮 w ogie艅… Ale to nie to, co kiedy偶, wiem to te偶.

I jeszcze inni znajomi… tacy bardziej, kt贸rzy po prostu S膭, kiedy trzeba, kiedy trzeba powiedz膮 STOP, kt贸rzy wytargaj膮 za uszy i powiedz膮 zwyczajnie PRAWD臉 nawet bolesn膮. Ale boj臋 si臋 nadu偶ywa膰 s艂owa „przyjaciel”, bo nie chc臋, 偶eby znowu bola艂o. Tacy bliscy bliscy znajomi…

WarnGirl
    Member
    • Temat贸w: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Na przyjaci贸艂kach mo偶na sie przejechac oczywi偶cie,a to wynika st膮d,偶e kobiety generalnie s膮 bardzo zawistnymi stworzeniami 馃檪 Wszystko oczywi偶cie zalezy od cz艂owieka,ale przyznac trzeba,偶e ci臋zko o przyjaci贸艂ke z prawdziwego zda偶enia.Ja tak膮 mam,na szcz臋scie 馃榾 oczywiscie mamy tez pseudo przyjaci贸艂ki,kt贸re nie maj膮 nic ciekawszego do roboty tylko siedz膮 i obrabiaj膮 nam ty艂ki 馃榾 Mysl臋,偶e facet czegos takiego nie zrobi艂by.M臋偶czyzni nie szukaj膮 sensacji tylko po to,zeby by艂o o czym m贸wi膰.A niektore kobiety niestety w艂a偶nie tym si臋 zajmuj膮.Troch臋 to 偶a艂osne,ale c贸偶… 馃榾

Zielonooka
    Member
    • Guru

[usuni臋to_link] wrote:

Na przyjaci贸艂kach mo偶na sie przejechac oczywi偶cie,a to wynika st膮d,偶e kobiety generalnie s膮 bardzo zawistnymi stworzeniami 馃檪 Wszystko oczywi偶cie zalezy od cz艂owieka,ale przyznac trzeba,偶e ci臋zko o przyjaci贸艂ke z prawdziwego zda偶enia.Ja tak膮 mam,na szcz臋scie 馃榾 oczywiscie mamy tez pseudo przyjaci贸艂ki,kt贸re nie maj膮 nic ciekawszego do roboty tylko siedz膮 i obrabiaj膮 nam ty艂ki 馃榾 Mysl臋,偶e facet czegos takiego nie zrobi艂by.M臋偶czyzni nie szukaj膮 sensacji tylko po to,zeby by艂o o czym m贸wi膰.A niektore kobiety niestety w艂a偶nie tym si臋 zajmuj膮.Troch臋 to 偶a艂osne,ale c贸偶… 馃榾

Oj prawda.
    Aco do przyja藕ni damsko-m臋skiej to wierz臋, cho膰 si臋 przejecha艂am, ale nie nadu偶ywam s艂owa przyjaciel. M贸j tata m贸wi, 偶e nie ma przyjaci贸艂 poza moj膮 mam膮, bo ona go kocha i skoczy dla niego w ogie艅 i on to wie, a reszta 偶wiata szuka korzy偶ci. Ja my偶l臋 podobnie, dla mnie S jest moim najlepszym, najbli偶szym przyjacielem.

Monika
    Member
    • Temat贸w: 25
    • Odp.: 897
    • Zas艂u偶ony

[usuni臋to_link] wrote:

[usuni臋to_link] wrote:

Oj prawda.
    Aco do przyja藕ni damsko-m臋skiej to wierz臋, cho膰 si臋 przejecha艂am, ale nie nadu偶ywam s艂owa przyjaciel. M贸j tata m贸wi, 偶e nie ma przyjaci贸艂 poza moj膮 mam膮, bo ona go kocha i skoczy dla niego w ogie艅 i on to wie, a reszta 偶wiata szuka korzy偶ci. Ja my偶l臋 podobnie, dla mnie S jest moim najlepszym, najbli偶szym przyjacielem.

Przyznaje Ci racje. I wiesz co… u mnie w rodzinie jest tak samo: mama dla taty i odwrotnie. Tak samo u mnie w zwiasku jestesmy dla siebie najblizszymi przyjaciolmi.

tygrysek
    Member
    • Temat贸w: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

lubi臋 towarzystwo kobiet, ale do czasu… mo偶na pogada膰, ale nic poza tym. nie jestem oryginalna. na bli偶szych stosunkach damsko-damskich zawiodlam sie nie raz. kiedys poszlo o faceta, innym razem o to, 偶e zaprzyja藕ni艂am si臋 z dziewczyn膮, za kt贸r膮 贸wczesna przyjaci贸艂ka nie przepada艂a, bo ta nowa mia艂a fajnego faceta, kt贸rego ta stara jej chcia艂a odbi膰. a ze ja tego nie pochwala艂am, to przyjazn sie skonczyla. a z ta nowa przyjaciolka tez skonczyla sie niedlugo po tym. poszlo o… niespodzianka-faceta.

paranoja… my, baby chyba jakies teges jestesmy, nie? 馃槈

za to z facetami sie dobrze dogadujemy… 馃榾

parvati
    Member
    • Temat贸w: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

uwazam, ze to przykre, gdy ktos nie umie stworzyc dobrych, czystych relacji z ta sama plcia. zawsze gdy slysze od drugiej kobiety, ze przyjazni sie tylko z facetami, to kojarzy mi sie to z glupawa dziewczynka z podstawowki, ktora probuje pokazac, ze jest super, bo lubi tylko chlopcow. ewentualnie jeszcze rodzi sie we mnie cos w rodzaju wspolczucia…

ja nie segreguje przyjaciol ze wzgledu na plec. kocham ich tak samo i sa tak samo dla mnie wazni. nie naduzywam slowa „przyjaciel”. w tej chwili mam jedna przyjaciolke za ktora poszlabym w ogien. i ona za mna tez. po prostu milosc bezgraniczna. moj facet czasem zartuje, ze musimy sie chyba ozenic.
    i jednego przyjaciela…relacja inna. to jest facet. traktuje mnie jak siostre i to jest na maksa slodkie. nasza przyjazn zaczela sie w szostej klasie podstawowki, kiedy koles z innej klasy, ktory byl dwa razy wiekszy od niego okreslil mnie niecenzuralnym slowem. wiec moj przyjaciel dosc fachowo uderzyl go piescia w nos, wzial mnie za reke i spieprzylismy:))))

Zielonooka
    Member
    • Guru

Nikt nie powiedzia艂, 偶e nie taka osoba umie stworzy膰 relacji z kobiet膮, po porstu nie chce.

parvati
    Member
    • Temat贸w: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

[usuni臋to_link] wrote:

Nikt nie powiedzia艂, 偶e nie taka osoba umie stworzy膰 relacji z kobiet膮, po porstu nie chce.

a dlaczego nie chce? bo nie potrafi.

beehive
    Member
    • Odp.: 257
    • Zapaleniec

co偶 w tym jest… moje kole偶anki zawsze lubi艂y si臋 chwali膰, 偶e maj膮 „przyjaciela-ch艂opaka”, 偶e nie ma nic lepszego ponad tak膮 przyja藕艅 damsko-m臋sk膮 itd., a w gruncie rzeczy zazdro偶cili mi przyjaci贸艂ki. Bo nawet najlepszy facet nie potrafi zast膮pi膰 wsp贸lnego szykowania si臋 na imprez臋, ta艅czenia w pokoju przy g艂upiej muzyce, plotek do 3 nad ranem, g艂upawek i takiej bezczelnej szydery ze wszystkiego (np. facet贸w). Zawsze by艂y: „one, my”, zawsze odk膮d pami臋tam s艂ysza艂am: „nienawidz臋, kiedy jeste偶cie razem, bo ca艂y czas mam wra偶enie, 偶e wiecie o czym偶 o czym ja nie” itd… Przyja藕艅, kt贸ra potrafi艂a przetrwa膰 nawet to, 偶e posz艂y偶my do r贸偶nych szk贸艂… a teraz mieszkamy w innych krajach… jasne, nie jest tak jak kiedy偶, ale to trwa. I obie zdajemy sobie spraw臋, 偶e nie spotkamy ju偶 nigdy drugiej takiej osoby, kt贸ra mog艂aby kt贸r膮偶 z nas zast膮pi膰…
    A te damsko-m臋skie? No c贸偶 zwykle trwaj膮 dop贸ki jedno si臋 w drugim nie zakocha. Ja si臋 przejecha艂am.

Zielonooka
    Member
    • Guru

[usuni臋to_link] wrote:

[usuni臋to_link] wrote:

a dlaczego nie chce? bo nie potrafi.

Nie chce, bo uwa偶a, 偶e z kobiet膮 nie warto si臋 przyja藕ni膰.

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " PRZYJACIEL-lepiej facet czy kobieta?"

Przewi艅 na g贸r臋