• Autor
    Odp.
  • pannaswieczka
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 482
    • Pasjonat

Z drugiej strony… ta rodzinka bedzie teraz dostatnio zyc, jak dostanie odszkodowanie od Wlocha…. Ale rzeczywiscie- czyn wielce niegodny. Dlatego tak wazne jest, na lamach czego zdjecie zostanie opublikowane. BBC na pewno nie robi takich numerow…

matrioszka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 4
    • Początkujący

a ja wam powiem, że nie rozumiem publikowania zdjęć dzieci na forach internetowych. pełno teraz różnych dewiantów itp. a są fora, na których mamy wrzucają coraz to nowe zdjęcia. owszem – fajnie jest pochwalić się dzieciaczkiem, ale chyba lepiej zaufanym osobom np. na privie.

pannaswieczka
    Member
    • Pasjonat

Oczywiscie, jestem tego samego zdania. Ale gazetka dla dzieci to co innego:)

tucci
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 300
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

Publikuje się może i raz, lecz zdjęcia zostają np w redakcji. Nie wiadomo co się później z nimi dzieje i czy nie będą użyte w innym celu niż miały być.

Osobiżcie nigdzie ( w sensie publikacji) nie umieszczam zdjęć swoich dzieci bo tak na prawdę nie mam pewnożci do czego będą wykorzystane.

kingston, myżlę, że jeżli osobiżcie nie podpisałaż zgody na to, żeby zdjęcia mogły być wykorzystane w inny sposób, to nie mogą tego zrobić, bo jest to wbrew prawu, tak? I żadne szanujące się wydawnictwo/telewizja nie posunęłoby się do takiego czegoż. Takie jest moje zdanie.

poduszyciel
    Member
    • Tematów: 27
    • Odp.: 423
    • Pasjonat

Ostatnio była afera bo prywatne zdjęcie dziecka zostało wykorzystane w reklamie. Rodzice byli bardzo zdziwieni gdy nagle zobaczyli swoją pociechę gdzież na bilbordach 🙂

pannaswieczka
    Member
    • Pasjonat

Rodzice teraz moga walczyc o ladne odszkodowanie 🙂 Zycze im powodzenia (z calego serca, bo wykorzystywanie zdjecia bez zgody osoby lub opiekuna tego , kto na nim jest, powinno zostac surowo ukarane).

poduszyciel
    Member
    • Tematów: 27
    • Odp.: 423
    • Pasjonat

Ja to chyba jednak nie czytam ze zrozumieniem. O tej aferze o której pisałam ktoż wyżej juz napisał. 🙄

kingston
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 118
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

kingston, myżlę, że jeżli osobiżcie nie podpisałaż zgody na to, żeby zdjęcia mogły być wykorzystane w inny sposób, to nie mogą tego zrobić, bo jest to wbrew prawu, tak? I żadne szanujące się wydawnictwo/telewizja nie posunęłoby się do takiego czegoż. Takie jest moje zdanie.

O tym czy mogą wykorzystać zdjęcia do innych celów czy nie mówi regulamin czy jakaż umowa między Tobą a pismem.

W praktyce bywa różnie. Podejrzewam, że jeżeli sytuacja dotyczyłaby nas np Ciebie czy mnie czy pana X mielibyżmy duży problem żeby udowodnić skąd nasze fotki wzięły się na banerze reklamowym 🙂

Swoją drogą jeżli już by się tak stało to wolałabym reklamować np luksusowe samochody a nie supermarket 🙂

pannaswieczka
    Member
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

Ja to chyba jednak nie czytam ze zrozumieniem. O tej aferze o której pisałam ktoż wyżej juz napisał. 🙄

Napisał. No i co z tego? Skoro to Tobą wstrząsnęło, to pisz 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Publikowanie zdjęć dzieci."

Przewiń na górę