Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 87 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    parvati
    Członek
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

buahahaha gdyby tak kazdy samobojca byl schizofrenikiem… najczesciej to ani schizofrena ani depresja. po prostu zbytnia egzaltacja i glupota.

abi
    Członek
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

@parvati wrote:

buahahaha gdyby tak kazdy samobojca byl schizofrenikiem… najczesciej to ani schizofrena ani depresja. po prostu zbytnia egzaltacja i glupota.

Co to nowa rewolucja w psychologi nam sie szykuje? od kiedy schizofrenia i depresja są głupotą? Masz na to jakiż dowód? Badania przeprowadzasz w tej dziedzinie?
    Przestań w końcu zrażać do siebie innych. Nie masz innego, ciekawszego zajęcia?

Zielonooka
    Członek
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

@parvati wrote:

To na przyszłożć precyzuj, a nie mów ogólnie. Potem tak wychodzi jak wychodzi i żmiać to możesz się tylko z samej siebie.

Jovita
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 316
    • Pasjonat

@parvati wrote:

to jest choroba ukladu nerwowego (mozg jest jego czescia). i wlasnie uklad nerwowy sie leczy.

a dusza…ateisci nie wierza, ze czlowiek ma dusze. czyzby zatem tylko katolicy cierpieli na depresje? buahahaha

nie wiem skad ty masz takie durne informacje , depresja nie jest choroba ukladu nerwowego!!!!!!!!!!!! zastanoow sie dziewczyno co ty za glupoty piszesz!!!!!!!!

przyczyna depresji sa problemy lub zaburzenia hormonalne ale nie nerwowe , depresje leczy psychiatra (czyli choroby psychiczne i problemy duszy) a problemy ukladu nerwowego leczy neurolog !!!!!!!!!!
    od kiedy to setotonina nalezy do ukladu nerwowego ( serotonina TO HORMON – CZYLI UKLAD HORMONALNY)

Jovita
    Członek
    • Pasjonat

@parvati wrote:

zaburzenia wydzielania serotoniny i noradrenaliny to kwestia psychiki? chyba jednak niezbyt.

depresje leczy sie farmakologicznie.

zaburzenia wydzielania serotoniny i noradrenaliny to kwestia ukladu hormonalnego!!!!!!! ale pamietaj ze nie u kazdego dep[resja jest wywolana zaburzenami tych hormonow!!! u wieszosci sa to po prostu problemy!

Jovita
    Członek
    • Pasjonat

@parvati wrote:

jesli ktos nie jest idiota, to nie wpadnie na to, zeby sie zabic.

powiem tak to ty jestes kompletna idiotka i zycze ci zebys choc raz w zyciu miala depresje i wtedy twoje myslenie by sie zmienilo bo jest kompletnie puste!!!!!!!! nie masz zadnego pjecia na temat depresji wiec lepiej noie komentuj , zmien dzial na : jestem przemadrzala!

parvati
    Członek
    • Guru

@abi wrote:

@parvati wrote:

Co to nowa rewolucja w psychologi nam sie szykuje? od kiedy schizofrenia i depresja są głupotą? Masz na to jakiż dowód? Badania przeprowadzasz w tej dziedzinie?
    Przestań w końcu zrażać do siebie innych. Nie masz innego, ciekawszego zajęcia?

a napisalam, ze to glupota?

to, ze nie umiesz czytac ze zrozumieniem, nie jest moim problemem.

napisalam, ze samobojstwa zwykle nie wynikaja ani ze schizofreni ani z depresji, ale z glupoty i zbytniej egzaltacji. sa specjalne cwiczenia, ktore pomagaja sie wprawic w czytaniu tekstu ze zrozumieniem. duza czesc polakow tego nie potrafi.

powiem tak to ty jestes kompletna idiotka i zycze ci zebys choc raz w zyciu miala depresje i wtedy twoje myslenie by sie zmienilo bo jest kompletnie puste!!!!!!!! nie masz zadnego pjecia na temat depresji wiec lepiej noie komentuj , zmien dzial na : jestem przemadrzala!

a ja ci dobrze zycze jovitko:)))) mimo ze w az taka ekscytacje wprawia cie forum internetowe, a to niezbyt dobrze swiadczy o rozwoju emocjonalnym:)) pozdrawiam:)

ps. serotonina i noradrenalina to neuroprzekazniki pochodzenia hormonalnego. maja bardzo duzy zwiazek z funkcjonowaniem ukladu nerwowego:) to tak dla jasnosci.

Jovita
    Członek
    • Pasjonat

maja bardzo malo wspolnego z ukladem nerwowym!!

parvati
    Członek
    • Guru

niezwykle malo:)))))))

na ludzkiej fizjologii znam sie bardzo dobrze. nauczyli mnie na studiach:)))

nie rozsmieszaj mnie. nieszczegolnie chce mi sie prowadzic dyskusje na takim poziomie.

Manora
    Członek
    • Tematów: 20
    • Odp.: 1253
    • Maniak

Parvati, pamiętaj, że nie samą nauką człowiek żyje. Liczą się też empiryczne przeżycia, o których widzę, że nie masz pojęcia.
    To tak jakbyż była żwieżo upieczonym lekarzem i zabrała się za bardzo skomplikowaną operację.
    W książkach nie znajdziesz recepty na życie.
    Oddziel czasami suchą teorię od praktyki i dożwiadczenia, bo czasami to dwa przeciwległe bieguny.

Jovita
    Członek
    • Pasjonat

@parvati wrote:

nie rozsmieszaj mnie. nieszczegolnie chce mi sie prowadzic dyskusje na takim poziomie.

BO NIE MA CO DYSKUTOWAC Z TOBA!!!!!!!

WarnGirl
    Członek
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Przepraszam,że się wtrącę…ale chciałam niesmiało zauważyć,że dyskusja nieco odbiegła od rzeczywistego tematu… 😉 Od samobujstwa do zażartej dyskusji na temat układu nerwowego…no,no Drogie Panie zaskakujecie mnie coraz bardziej 😀

parvati
    Członek
    • Guru

@Jovita wrote:

@parvati wrote:

BO NIE MA CO DYSKUTOWAC Z TOBA!!!!!!!

to po co w dyskusje sie wdajesz? a gdy brakuje argumentow…na wyzwiska sobie pozwalasz…zenada.

Jovita
    Członek
    • Pasjonat

kazdy zauwazyl ze nie ma co dyskutowac z toba , bo nic nie wiesz na ten temat, argumenty swoje juz przedstawilam wiec nie bede sie powtarzala !!!!!!!

pisze to co uwazam za sluszne , a wyzwiska ty pierwsza skierowalas pod katem osob chorych ktore ”glupie i idioci ” !!!!

twoje argumenty nikomu tutaj nie pasuja bo sa to raczej glupoty a nie argumenty!!

parvati
    Członek
    • Guru

argumenty nie sa po to, zeby komus pasowac. maja byc przede wszystkim prawdziwe.

ciezko czyta mi sie twoje malo gramatyczne wypowiedzi…

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 87 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę