Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 254 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Pablo_Escobar
    Członek
    • Tematów: 8
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

@miszczu wrote:

to jest ona

o matko… 😕

miszczu
    Członek
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

co Cie tak zdziwilo?? ;p

parvati
    Członek
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

@Pablo_Escobar wrote:

@parvati wrote:

@hard-man wrote:

@parvati wrote:

jego isnienie uwazam za dalece bardziej prawdopodobne niz to, ze na gorze siedzi sukinsynek, ktory spuszcza potop, gdy cos jest nie w porzo i zapladnia dziewice.

oto najważniejszy dowód na istenienie Boga – sama Parvati go potweirdza – hahaha 😆 😆 😆

to znaczy Bóg chyba musi istnieć, czyż się mylę 😉 ?

PS, Trochę słabo poczytałaż źródła przeciwne – jeżli masz takie dziecinne zdanie o teologicznym Bogu – weź się mocniej za naukę, albo lepiej się nie wypowiadaj, bo razisz dziecinną ignorancją – 😆

teologii za nauke nie uznaje. bog z nauka nie ma nic wspolnego.

Bóg nie ma nic wspólnego z nauką?
    Więc proponuje Ci pojechać do Anglii do kolegium przyznającego nagrody Templetona i powiedzieć im że są najzwyczajniej w żwiecie głupi bo żciemniają według Ciebie.Nie przejmuj się faktem że w kolegium zasiadą najwybitniejsi naukowcy Anglii-napewno są w błędzie 😆 Tak jak setki innych na całym żwiecie 😆
    Nie wątpie że odniesiesz sukces 😆
    Będę trzymał kciuki za Ciebie,może za jakiż czas w tv usłysze że ta nagroda została zniesiona przez dzielnego Polaka który ratuje żwiat przed ciemnotą 😆

taaa ci od tempeltona sa dobrzy:)))

szczegolnie jak wylozyli dwa miliony, zeby stannard mogl zbadac skutecznosc modlitwy. szkoda tylko, ze wyniki wyszly niezbyt zadowalajace:)))

w tempeltonie nie siedza najwybitniejsi naukowcy. tam siedza WIERZACY NAUKOWCY. a ci najwybitniejsi z nich pociskaja.

parvati
    Członek
    • Guru

@hard-man wrote:

@parvati wrote:

@hard-man wrote:

@parvati wrote:

jego isnienie uwazam za dalece bardziej prawdopodobne niz to, ze na gorze siedzi sukinsynek, ktory spuszcza potop, gdy cos jest nie w porzo i zapladnia dziewice.

oto najważniejszy dowód na istenienie Boga – sama Parvati go potweirdza – hahaha 😆 😆 😆

PS, Trochę słabo poczytałaż źródła przeciwne – jeżli masz takie dziecinne zdanie o teologicznym Bogu – weź się mocniej za naukę, albo lepiej się nie wypowiadaj, bo razisz dziecinną ignorancją – 😆

akurat brac za nauke sie nie musze…zajmuje sie tym na codzien. zarabiam tym na chleb.

ale tylko empiryczną – to o wiele za mało, tą nie da się wytłumaczyć sensu Bytu Pierwotnego, Pierwszej Przyczyny, Motoru, Który dał iskrę życiu i całemu złożonemu późniejszenu ewoluowaniu – na początku musiał być jakiż Rozum, Inteligencja, Osoba – bo jak wytłumaczysz wszystkie te następujące po sobie logicznożci, Parvati, powiedz sama, mi się nie chce z Toba kłócić, ale mam pretensje, że nie używasz bezstronnej logicznożci…

@parvati wrote:

istnienie boga jest tak samo prawdopodobne jak to, ze w niebie siedzi zielony smok i zionie ogniem. nie ma na to zadnych dowodow.

Ani ISTNIENIA, ani NIE-istnienia Boga nie da się udowodnić – chyba zdajesz sobie z tego sprawę, nie? Lecz gdybym miał wybierać pomiędzy minimalizmem, a maksymalizmem, wybrałbym to drugie… wolałbym być zbawionym, aniżeli wtrąconym w nicożć – przecież Chrystus daje o wiele więcej, a włażciwie WSZYSTKO – a Ty potrząsasz tu bez-byciem… Piszę się raczej na życie wieczne!

@parvati wrote:

Ma o wiele więcej, niż Ci się wydaje. Cóż jest nauka – oglądanie tego, co uchwyci się zmysłami? A inne nasze możliwożci? Nie wyczuwasz czegoż, co jest pozamaterialne? Duch? Dusza? A choćby nasza jaźń?

otoz moj drogi: to wlasnie BEZSTRONNA LOGICZNOSC wskazuje na to, ze boga nie ma.
    piszesz o pierwszym rozumie, istocie wyzszej…to jest bzdura swiadczaca o tym, ze nie masz pojecia na czym polega ewolucja i jej mechanizm. i tylko tyle. jak wytlumacze „te logicznosci”? hmmm…wystarczylo uwazac w osmej klasie na biologii. madrzy ludzie juz je wytlumaczyli. tylko kosciol jakos srednio zadowolony z tego byl…bo ciemnoty juz wciskac nie mozna.

nuka nic wspolnego nie ma ani z dusza ani z duchami.
    jesli chodzi o to, co wyczuwam a co nie…no coz…w nauce nie dziala sie na czuja.
    a co nazywasz „nasza jaznia”? prace umyslu? to nie duchy. to fizjologia.

jesli chodzi o chrystusa…ja od niego nic nie chce 😆

Pablo_Escobar
    Członek
    • Zapaleniec

@parvati wrote:

@Pablo_Escobar wrote:

@parvati wrote:

@hard-man wrote:

@parvati wrote:

Bóg nie ma nic wspólnego z nauką?
    Więc proponuje Ci pojechać do Anglii do kolegium przyznającego nagrody Templetona i powiedzieć im że są najzwyczajniej w żwiecie głupi bo żciemniają według Ciebie.Nie przejmuj się faktem że w kolegium zasiadą najwybitniejsi naukowcy Anglii-napewno są w błędzie 😆 Tak jak setki innych na całym żwiecie 😆
    Nie wątpie że odniesiesz sukces 😆
    Będę trzymał kciuki za Ciebie,może za jakiż czas w tv usłysze że ta nagroda została zniesiona przez dzielnego Polaka który ratuje żwiat przed ciemnotą 😆

taaa ci od tempeltona sa dobrzy:)))

szczegolnie jak wylozyli dwa miliony, zeby stannard mogl zbadac skutecznosc modlitwy. szkoda tylko, ze wyniki wyszly niezbyt zadowalajace:)))

w tempeltonie nie siedza najwybitniejsi naukowcy. tam siedza WIERZACY NAUKOWCY. a ci najwybitniejsi z nich pociskaja.

No w takim razie już Ci proponuje poraz drugi abyż tam pojechał i wytłumaczył im że są jełopy 😆
    Podziel się z innymi swoimi przełomowymi odkryciami 😆
    Pojedż i pociżnij ich 😆 Napewno ich zagniesz 😆

parvati
    Członek
    • Guru

z czego mialabym ich zaginac?

Pablo_Escobar
    Członek
    • Zapaleniec

@parvati wrote:

@hard-man wrote:

@parvati wrote:

@hard-man wrote:

@parvati wrote:

akurat brac za nauke sie nie musze…zajmuje sie tym na codzien. zarabiam tym na chleb.

ale tylko empiryczną – to o wiele za mało, tą nie da się wytłumaczyć sensu Bytu Pierwotnego, Pierwszej Przyczyny, Motoru, Który dał iskrę życiu i całemu złożonemu późniejszenu ewoluowaniu – na początku musiał być jakiż Rozum, Inteligencja, Osoba – bo jak wytłumaczysz wszystkie te następujące po sobie logicznożci, Parvati, powiedz sama, mi się nie chce z Toba kłócić, ale mam pretensje, że nie używasz bezstronnej logicznożci…

@parvati wrote:

istnienie boga jest tak samo prawdopodobne jak to, ze w niebie siedzi zielony smok i zionie ogniem. nie ma na to zadnych dowodow.

Ani ISTNIENIA, ani NIE-istnienia Boga nie da się udowodnić – chyba zdajesz sobie z tego sprawę, nie? Lecz gdybym miał wybierać pomiędzy minimalizmem, a maksymalizmem, wybrałbym to drugie… wolałbym być zbawionym, aniżeli wtrąconym w nicożć – przecież Chrystus daje o wiele więcej, a włażciwie WSZYSTKO – a Ty potrząsasz tu bez-byciem… Piszę się raczej na życie wieczne!

@parvati wrote:

Ma o wiele więcej, niż Ci się wydaje. Cóż jest nauka – oglądanie tego, co uchwyci się zmysłami? A inne nasze możliwożci? Nie wyczuwasz czegoż, co jest pozamaterialne? Duch? Dusza? A choćby nasza jaźń?

otoz moj drogi: to wlasnie BEZSTRONNA LOGICZNOSC wskazuje na to, ze boga nie ma.
    piszesz o pierwszym rozumie, istocie wyzszej…to jest bzdura swiadczaca o tym, ze nie masz pojecia na czym polega ewolucja i jej mechanizm. i tylko tyle. jak wytlumacze „te logicznosci”? hmmm…wystarczylo uwazac w osmej klasie na biologii. madrzy ludzie juz je wytlumaczyli. tylko kosciol jakos srednio zadowolony z tego byl…bo ciemnoty juz wciskac nie mozna.

nuka nic wspolnego nie ma ani z dusza ani z duchami.
    jesli chodzi o to, co wyczuwam a co nie…no coz…w nauce nie dziala sie na czuja.
    a co nazywasz „nasza jaznia”? prace umyslu? to nie duchy. to fizjologia.

jesli chodzi o chrystusa…ja od niego nic nie chce 😆

Skoro jawisz się jako taki ,,ekspert” z biologii , to odsyłam Cie do czerwcowego numeru ,,Science” z 2008 roku ,była tam debata biologów na temat powstania człowieka i konkluzja debaty była taka że tak skomplikowany organizm jak nasz musiał mieć jakiegoż stwórce …. bo to że rozwinał się z jakiejż małej komórki wiele lat temu…. to dożć mocno naaaaaciągana teoria 😆

Piszesz że to bzdura uważać że musi istnieć ,,pierwszy poruszyciel” (Bóg) ,albo jakaż pierwsza materia(Bóg) z której wzięło się wszystko?
    To wiesz co,pojedż na wydział filozoficzny UJ i powiedz im by wyrzucili książki Platona,Arystotelesa,Empedoklesa,Augustyna,św.Tomasza,Galileusza,Kartezjusza i wielu innych ktorych niechce mi sie wymieniać-bo oni wszyscy uważali że istnieje coż co było przed nami i wprawilo żwiat w ruch bądż go stworzyło(Bóg)

Piszesz że w nauce nie działa się na czuja?..
    No więc pozwole sobie powiedzieć że kiedy ja ustawiam laser żwiatłowy to musze dzialać na ,,czuja” aby wyczuć czy wiązka się nie zakrzywi. 😆

Pablo_Escobar
    Członek
    • Zapaleniec

@parvati wrote:

No twierdzisz na upartego że Boga nie ma , no to pojedż i ich przekonaj że masz racje ,może są w błędzie. 😆

Aha i nie zapomnij jeszcze wykreżlić z podręczników do psyhiatrii na całym żwiecie dział o ,,opętaniach” 😆
    No bo to przecierz ,,fizjologia” 😆

parvati
    Członek
    • Guru

@Pablo_Escobar wrote:

@parvati wrote:

No twierdzisz na upartego że Boga nie ma , no to pojedż i ich przekonaj że masz racje ,może są w błędzie. 😆

Aha i nie zapomnij jeszcze wykreżlić z podręczników do psyhiatrii na całym żwiecie dział o ,,opętaniach” 😆

zaden madry lekarz nie bedzie leczyl czlowieka na opetanie.

i tak, owszem. to przecieŻ fizjologia.

nie mam zamiaru przekonywac bandy fanatykow, ze boga nie ma.
    na szczescie to nie moja forse przeznaczaja na swoje glupoty.

Pablo_Escobar
    Członek
    • Zapaleniec

@parvati wrote:

@Pablo_Escobar wrote:

@parvati wrote:

No czyli musisz pojechać na kongres lekarzy psyhiatrii i powiedzieć im że są głupi 😆 No bo przecierz gdyby byli mądrzy to by nie uznawali ,,opetań” 😆

Następnie weż ze sobą jakiegoż fizjologa i pojedżcie do ożrodka pod Augustynowem gdzie dokonuje się egzorcymów-myżle że w mig ,,uleczycie” tamtejszych ,,pacjentów” .
    Gwarantuje Ci lepsze przeżycia niż obejrzenie 100 horrorów 😆

parvati
    Członek
    • Guru

@Pablo_Escobar wrote:

@parvati wrote:

@Pablo_Escobar wrote:

@parvati wrote:

No czyli musisz pojechać na kongres lekarzy psyhiatrii i powiedzieć im że są głupi 😆 No bo przecierz gdyby byli mądrzy to by nie uznawali ,,opetań” 😆

Następnie weż ze sobą jakiegoż fizjologa i pojedżcie do ożrodka pod Augustynowem gdzie dokonuje się egzorcymów-myżle że w mig ,,uleczycie” tamtejszych ,,pacjentów” .

nie ogladam horrorow, nie wierze w diably, bogow ani rozowe slonie.

Pablo_Escobar
    Członek
    • Zapaleniec

@parvati wrote:

@Pablo_Escobar wrote:

@parvati wrote:

@Pablo_Escobar wrote:

@parvati wrote:

nie ogladam horrorow, nie wierze w diably, bogow ani rozowe slonie.

No to tym bardziej tam pojedż,skoro nie wierzysz to czeka Cie kupa żmiechu 😉

parvati
    Członek
    • Guru

taaa…jutro wsiadam w samochod.

Jozia
    Członek
    • Tematów: 16
    • Odp.: 987
    • Maniak

a co powiesz na temat stygmatów?

Gdyby nie te objawienia, stygmaty i opętania to ja sama bym chyba też nie wierzyła… Ale biorąc pod uwagę takie rzeczy, wiem, ze jakiż tam bóg jednak jest. Ale jaki to ja nie wiem. Czy to zeus, czy smok ziejący ogniem, czy Jahwe….

miszczu
    Członek
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

i bankowo te Sokratesy, Augustyne itd. mieli wieksza wiedze od Darwina, Einsteina, Tesli czy chociazby Hawkinga ;p

a opetanie na pewno nie jest uznane oficjalnie za chorobe, to juz kwestia pogladow kazdego lekarza. wiadomo ze czlowiek w niklym stopniu uzytkuje swoj mozg a jakies 98% informacji jakie posiada znajduje sie w podswiadomosci a nie w swiadomosci.

no i wiadomo:
    kosci dinozaurow podlozyl Bog zeby sprawdzic wiare!

te wszystkie poprzednie mity o Horusie, Zeusie, Krysznie itp itd to stworzyl szatan! a to m****!

Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 254 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę