Wy艣wietlanie 15 wpis贸w - od 16 do 30 (z 81 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Hegemonia
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 6
    • Odp.: 562
    • Zas艂u偶ony

Wiesz Julka na miejscu Rusa艂ki dobrze by艂oby si臋 zastanowi膰 czy rzeczywi偶cie warto brn膮膰 w temat 偶lubu, skoro facet ewidentnie sobie nie radzi w tzw. „trudnych sytuacjach 偶yciowych” – w ko艅cu wojsko w por贸wnaniu z tym co mo偶e go (a raczej ich, je偶li b臋d膮 ma艂偶e艅stwem) spotka膰 jeszcze w 偶yciu to, powiedzmy sobie szczerze, „piku偶”. Nie mam tu oczywi偶cie na my偶li definitywnego rozstania si臋, bo skoro planowali 偶lub to pewnie 艂膮czy ich co偶 wyj膮tkowego. Jednak 偶ycie we dwoje to nie tylko celebracja wi臋zi, ale te偶 prozaika 偶ycia, zwyk艂a, szara, a na dodatek lubi膮ca pi臋trz膮ce si臋 problemy…
    Pytanie czy Rusa艂ka jest w stanie za ka偶dym razem znosi膰 jego nastawienie, bezradno偶膰, dziecinne obra偶anie si臋 na los. A w艂a偶ciwie czy powinno tak w og贸le by膰, 偶e ona b臋dzie zmuszona znosi膰 to, 偶e jej partner w obliczu niespodziewanych przeszk贸d i uniedogodnie艅 wybiera naj艂atwiejsz膮 z dr贸g..

rusalka
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 18
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

narazie temat slubu nie jest do konca zamkniety….dodatkowo on chce isc na zawodowego zolnierza i powiedzial tez ze napewno po 9 miesiacach go nie wypuszcza no nic zobaczymy co bedzie

parvati
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

chce zostac zawodowym zolnierzem a dyga przed wojskiem?

馃槅

rusalka
    Cz艂onek
    • Pasjonat

on sie nie boi wojska tylko chodzi mi o to ze mialo byc inaczej a tu nagle ten bilet i wszystko sie pozmienialo a on zamknal sie w sobie a najbardziej wkurzajace jest to ze jak jestesmy razem to jest wszystko pieknie ladnie a jak osobno to co chwile sie klocimy pewnie przez to ze non stop mieszkalismy ze soba przez prawie 2 lata a teraz taka odleglosc…:(

parvati
    Cz艂onek
    • Guru

mysle, ze to nie jest kwestia tego, ze ze soba nie mieszkacie, ale raczej przyczyna jest to, ze koles jest totalnie niedojrzaly, stanal przed czyms, co wydaje mu sie problemem i sobie zwyczajnie nie radzi. trzeba sobie zdac sprawe z tego, ze dorosle zycie polega glownie na tym, ze trzeba stawiac czolo problemom kazdego dnia. a jesli sie tego nie umie, to nie nalezy w nie wchodzic.

poza tym piszesz, ze mieszkaliscie ze soba, teraz nie mieszkacie…to gdzie bedziecie mieszkac po slubie? wychodzicie z zalozenia, ze „jakos to bedzie”? dla mnie nie do przyjecia.

napisalas, ze macie powplacane zaliczki, popodpisywane umowy…a on co? idiotow chce z was zrobic? jak sie w tej sytuacji chcesz zachowac? prosic go i przekonywac, zeby wzial z toba ten slub? a on ci bedzie mowil „sprawa zamknieta”, „sprawa nie do konca zamknieta” zaleznie od tego, co w danej chwili podpowie mu jego sredni dzialajacy mozg? no wybacz…mi by honor nie pozwolil znosic takiej sytuacji.

dzieci nie powinny brac slubow. po prostu.

Hegemonia
    Cz艂onek
    • Odp.: 562
    • Zas艂u偶ony

Brutalne ale prawdziwe.

Dla mnie dziwne, 偶e facet zupe艂nie nie potrafi przystosowa膰 si臋 do zmian jakie nast臋puj膮 niezale偶nie od jego woli. Poza tym, je偶li dobrze zrozumia艂am, najpierw nie chcia艂 i偶膰 do woja tylko rozkr臋ci膰 co偶 w艂asnego, dosta艂 bilet i teraz chce zosta膰 zawodowym? Chyba trudno z kim偶 takim planowa膰 wsp贸ln膮 przysz艂o偶膰 skoro potrafi tak drastycznie zmienia膰 zdanie…

Oczywi偶cie nie traktuj tych s艂贸w Rusa艂ko jako stricte atak na Twojego faceta, wnioskuj臋 po prostu tak a nie inaczej po tym co piszesz.

parvati
    Cz艂onek
    • Guru

ile wy w ogole macie lat?

bo naprawde…nie ma co sobie marnowac zycia skaczac do pustego basenu.

ja dorosle zycie rozpoczelam stosunkowo szybko, wyprowadzilam sie od rodzicow na poczatku studiow, bardzo szybko tez wprowadzil sie do mnie moj facet: wiec wspolne konto, wspolna doroslosc.

ale nie kazdy jest na to gotowy i trzeba dac sobie na to tyle czasu, ile trzeba.

a wam…nie wyszlo za granica, wrociliscie, nic wlasnego nie macie, dobrej roboty pewnie tez nie, nie radzicie sobie z problemami zycia codziennego…gdze tu miejsce na slub? za co bedziecie zyc? za kieszonkowe od rodzicow?

rusalka
    Cz艂onek
    • Pasjonat

narazie wszystko wrocilo do normy zostala jeszcze tylko kwestia slubu, nie naciskam i nie wchodze na ten temat zobacze co powie za jakis czas…narazie powiedzial ze nie bedziemy odwolywac nic i ze zobaczymy jak to bedzie

ForceRecon
    Cz艂onek
    • Odp.: 506
    • Zas艂u偶ony

To, 偶e chce i偶膰 na zawodowego, to jeszcze nic nie znaczy. Najpierw musi zosta膰 na nadterminowego, a to ju偶 wszystko zale偶y od MONu czy go b臋d膮 chcieli a dopiero zawodowego. A tu k艂aniaj膮 si臋 komisje lekarskie.
    Nawet j臋sli b臋dzie w woju to pewnie i tak dostanie urlop na 偶lub.

rusalka
    Cz艂onek
    • Pasjonat

do woja idzie na poczatku sierpnia i wyjdzie w maju

b_sylwik
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 177
    • Zapaleniec

@rusalka wrote:

narazie wszystko wrocilo do normy zostala jeszcze tylko kwestia slubu, nie naciskam i nie wchodze na ten temat zobacze co powie za jakis czas…narazie powiedzial ze nie bedziemy odwolywac nic i ze zobaczymy jak to bedzie

ale czemu to on mowi 偶e to, on m贸wi 偶e tamto, nie m贸wi艂 nic by艂o 藕le ale je偶li m贸wi za was dwoje to chyba te偶 nie za dobrze prawda? co to za rado偶膰 ze 偶lubu jak to wszystko takie naci膮gane i co ma by膰 to b臋dzie? eh inaczej to jako偶 pojmuje….

ja mimo 偶e 4 lata jestem w zwi膮zku 偶lubu nie planuje bo wiem 偶e ci臋偶ko by nam by艂o si臋 utrzmy膰 bo oboje jak na razie studiujemy na dziennych i nie mamy sta艂ych dochod贸w, spoko pobra膰 si臋 wielka mi艂o偶膰 itp. ale za co 偶y膰? po 偶lubie spali艂a bym sie ze wstydu gdyby mieli mnie rodzice utzrymywa膰 tak jak teraz

rusalka
    Cz艂onek
    • Pasjonat

teraz mielismy wynajac sobie mieszkanie ale ten bilet wszystko zmienil po w nastepnym roku planujemy zaczac sie budowac

rusalka
    Cz艂onek
    • Pasjonat

dziewczynki nie wiecie nawet co teraz przezywam on powiedzial mi ze woli byc sam i jest mu tak lepiej ale nie powie mi czy to koniec czy nie bo mowi ze nie chce podejmowac pochopnej decyzji i ze mam mu dac czas, ale jak sie pytam czy mam przyjechac po swoje rzeczy to mowi mi po co tak mowie mialam jechac w poniedzialek do niego i porozmawiac ale on chce troche czasu nie wiem juz co mam robic 馃檨

Twister
    Uczestnik
    • Temat贸w: 3
    • Odp.: 206
    • Zapaleniec

Rusalka.

Nie naciskaj, porozmawiaj z nim szczerzem, powiedz stanowczo ale spokojnie ” chodz ze mna, usiadz bo musimy porozmawiac ”. Powiedz co czujesz, czego chcesz i czego oczekujesz ale na nic NIE NACISKAJ. Wazne jest tez to zebys powiedziala co myslisz o tym wszystkim co on robi, mowi. Z*** go delikatnie ze slabo sie zachowuje…. ale badz delikatna. Powiedz mu co myslisz o tym wszystkim ale z drugiej strony rozumiesz ze czlowiek sie gubi.

Jezeli bedzie cos nie tak, badz gotowa odejsc. Nie od niego, ale pokaz ze moa Cie stracic. Facet moze kopnac kobiete w d*** i moze byc obojetny, ale jezeli poczuje ze moze ja stracic, wokol niej moze pojawic sie inny i tutaj pojawi sie zazdrosc to przestaje myslec racjonalnie a zaczyna ulegac emocjom.

Glowka do gory, bedzie dobrze 馃槈

Zelka
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 248
    • Zapaleniec

bez kitu pogadaj z nim spokojnie… on wyra藕nie si臋 boi tego wszytkiego tzn boi si臋 nowych sytuacji i to jest dla niego ucieczka i mysli ze jak Ciebie nie b臋dzie to bedzie 艂atwiej ….przecie偶 dobrze wiemy 偶e tak nie b臋dzie…szuka ucieczki od tego wszystkiego…przecie偶 musi Ci臋 kocha膰 skoro mia艂 by膰 偶lub i te wszystkie plany powiedz mu 偶e nawet jak b臋dzie chcia艂 odej偶膰 b臋dziesz czeka膰 bo dla Ciebie te偶 nie jest to 艂atwe powiedz 偶e b臋dziesz go wspiera膰…i 偶e chcesz mu pom贸c…boshee przecie偶 s膮 przepustki…zapytaj po co to wszystko by艂o…??? te plany itd…qwa ci臋偶ko ich zrozumie膰…3mam kciku za to 偶eby偶 zawsze mia艂a g艂贸wk臋 podniesion膮 do g贸ry i pami臋taj 偶e co nas nie zabija to nas wzmacnia a on si臋 kiedy偶 (KIEDY艣) opami臋ta;]

Wy艣wietlanie 15 wpis贸w - od 16 do 30 (z 81 w sumie)
  • Temat ‘sta艂 sie obojetny’ jest zamkni臋ty na nowe odpowiedzi.
Przewi艅 na g贸r臋