• Autor
    Odp.
  • rusalka
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

nie chodzi o przepustki bo on chce isc na zawodowego wiec do przysiegi jest we woju a pozniej chodzi po 8 godzin dziennie i mowl ze wynajmiemy mieszkanie a jak go przeniosa to mnie wszedzie ze soba zabierze chocbysmy musieli w baraku mieszkac nie wiem co sie z nim dzieje

Ledman
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 16
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

nie chodzi o przepustki bo on chce isc na zawodowego wiec do przysiegi jest we woju a pozniej chodzi po 8 godzin dziennie i mowl ze wynajmiemy mieszkanie a jak go przeniosa to mnie wszedzie ze soba zabierze chocbysmy musieli w baraku mieszkac nie wiem co sie z nim dzieje

Spokojnie na zawodowego żołnierza go nie wezmą, facet ma coż z psychiką.
    Jest niestabilny. Sam nie wie czego chce. Takiemu człowiekowi broni się nie daje. Poza tym zważ, że żołnierz zawodowy obecnie a nascie lat temu to dwa różne żwiaty. Spójrz na siebie, nie będziesz miała faceta, który siedzi w woju i po 8 godzinach wraca do domku. Takie czasu się skończyły. Poza tym weź po uwagę, że aby przeskoczyć pewien próg kariery wojskowej to trzeba jeździć na misje, takie tam Irak, Afganistan, Kongo, Bożnia i inne równie ciekawe miejsca. I to nie ma ,że pytają się go czy zechce? nie! jako zawodowy to on musi.

Pojedzie Ci chłop na pól roku do Afganistanu i wierz mi, że jak wróci to już nie będzie ten sam człowiek. Na psychice to się odbija straszliwie.
    Chcesz być z taką osobą? To jest dożć specyficzny zawód i uważam, że powinnaż się mocno zastanowić nad tym czy chcesz takiego życia?Poza tym jak będzie podoficerem w najlepszym wypadku to czeka Cie jakież garnizonowe zycie.

Z tego co widzę to młoda jesteż, za wczeżnie na takie decyzje. Ponieważ rozmawiamy szczerze to coż mi sie zdaje,sorry zaboli, że nie jesteż dla niego już żadną atrakcją. On chciałby z Tobą być, no ale już sam nie wie czy napewno, bo tam takie frykasy go czekają, wolnożć, koledzy z woja, cały żwiat do zwiedzenia praktycznie, na misjach nieograniczona ilożć dziewczyn i jaki wybór, Azjatki, Murzynki, Latynoski,zero problemów dnia codziennego. Kobiety z pewnymi rzeczami nie mają szans. Więc trudno abyż z tym walczyła. Teraz wszytko od niego zależy, czego tak naprawdę chce. Bo jeżli wezmą go na zawodowego. Zastanów się.

rusalka
    Member
    • Pasjonat

zeby na tak dlugo wyjechac trzeba sie samemu zdeklarowac wiem bo maz kuzynki tak zrobil

Katie
    Member
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

facet robi się obojętny, ale to nie tylko jego wina. Zazwyczaj jest to kwestia obojga partnerów, dlatego warto rozmawiać i wypracowywać kompromisy.

kotka
    Member
    • Odp.: 18
    • Bywalec

Rusałka, i co z tym żlubem??
    Boże, ja bym chyba umarła gdybym usłyszała, że facet chce odwołać zaplanowany żlub.. Wszystko zdaje się poukładane, to poczucie bezpieczeństwa, żwiadomożć, że ktoż kocha i chce być na zawsze..i nagle taki cios..

rusalka
    Member
    • Pasjonat

nie wiem co ze slubem bo on za poltora tygodnia idzie do tgo woja i powiedzial ze on nie chce zebysmy sie widzieli:( mysle ze ma kogos na boku bo ma w opisie calusy a napewno nie sa do mnie jutro jade tam na wieczor tak zebygo w dmu nie bylo i pojde obczaic z kim siedzi w pizzeri, mialam jechac dzis ale nie wrocil z niemiec i wraca w noy albo wlasnie rano poza tym mam juz nerwice i musze zazywac cos na uspokojenie ale nie chce sie poddawac chce walczyc bo wiem ze on sie sam w tym gubi i jest to napewno wplyw kolegow

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

i ty chcesz slub brac?

idz na jakies studia, dziecko jeszcze z ciebie. zainwestuj we wlasny rozwoj. suwaczek w podpisie nie zrobi z ciebie doroslej kobiety.

Katie
    Member
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

takie wmawianie sobie, że on jest dobry i to koledzy go wypaczają nie jest dobre, można się co najwyżej rozczarować. Polecam zamiast tego szczerą rozmowę.

Czersi
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 622
    • Zasłużony

Jeju,tak czytam i to jakas p*** a nie facet!Jesli Cie to urazi to przepraszam,ale tak sadze i na pewno zaslugujesz na normalnego mezczyzne.

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Również sugeruję rozmowe.Chyba nie chciałabyż brać żlubu z kimż,kto nie jest pewny tej decyzji… zaliczki zaliczkami,ale tu o Twoje szczężcie chodzi i o całe przyszłe życie…

Olgus
    Member
    • Odp.: 1073
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

i ty chcesz slub brac?

idz na jakies studia, dziecko jeszcze z ciebie. zainwestuj we wlasny rozwoj. suwaczek w podpisie nie zrobi z ciebie doroslej kobiety.

Myżlę, że nie każdy powinien studiować… niektórzy też nie odczuwają potrzeby samodoskonalenia i nie zależy im na osobistym rozwoju. Sądzę, że wcale nie trzeba studiować, zdobywać wykształcenia, jeżli ktoż chce we wczesnej młodożci wyjżć za mąż, urodzić dzieci i prowadzić dom to niech idzie tą drogą. 😉

A co do sytuacji Rusalki… oczywiżcie, że z nim porozmawiaj, ale jeżli on nie chce żlubu to nie zaciągniesz go przed ołtarz. Będziesz się wtedy musiała obudzić i wiem, że to będzie bardzo przykre, bo niestety za szybko stworzyłaż sobie wizję swojego życia na najbliższe lata. A jeszcze wiele możesz przeżyć, jesteż młoda…

parvati
    Member
    • Guru

ej no ok. nie kazdy.

ale: jesli nie wyszlo ci za granica, gdzie pracowalas fizycznie, w polsce nie masz normalnej pracy, twoj przyszly maz tez jej nie ma i w dodatku za chwile jedzie do woja…nalezaloby sie zastanowic, jak stac sie niezalezna jednostka spoleczna.

a do tego potrzebny jest jakis zawod i konkretne umiejetnosci.

dziewczyna jest jeszcze strasznie mloda i ma szanse ten zawod zdobyc.

dodatkowo uwazam, ze dzieci nie powinny brac slubow.

Czersi
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 622
    • Zasłużony

Moja ciotka wczeżnie wyszła za mąż,urodziła córkę i zajmowała się domem.Potem gdy córka juz podrosła poszła na studia(miała tylko maturę) i teraz jest antropologiem i wykłada na uniwersytecie.Jesli ktoż sie chce uczyc to mozna uczyc się zawsze.Ale ona miala męza,który był po studiach i zarabiał bardzo przyzwoicie.Gdy się jest pewnym męzczyzny,który jest odpowiedzialny i umie zarobic na rodzine to mozna wziasc slub nawet bedac osoba mloda.

Wiec Rusałko powaznie sie zastanów.Slub to decyzja na całe zycie.

Olgus
    Member
    • Odp.: 1073
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

ej no ok. nie kazdy.

ale: jesli nie wyszlo ci za granica, gdzie pracowalas fizycznie, w polsce nie masz normalnej pracy, twoj przyszly maz tez jej nie ma i w dodatku za chwile jedzie do woja…nalezaloby sie zastanowic, jak stac sie niezalezna jednostka spoleczna.

a do tego potrzebny jest jakis zawod i konkretne umiejetnosci.

dziewczyna jest jeszcze strasznie mloda i ma szanse ten zawod zdobyc.

Zgadzam się. Zapewne jest jakaż inna możliwożć zdobycia zawodu i posiadania jakiejż sensownej pracy, bez ukończenia studiów. Tego już powinna dowiedzieć się sama zainteresowana, jeżli jej na tym zależy oczywiżcie.

[usunięto_link] wrote:

dodatkowo uwazam, ze dzieci nie powinny brac slubow.

Również tak uważam. Ja sama na przykład nie wyobrażam sobie siebie w roli żony, mam na to jeszcze czas. Uważam, że byłoby to z mojej strony nieodpowiedzialne posunięcie i- rzecz jasna- niedojrzałe…

parvati
    Member
    • Guru

ja tam nie mam zamiaru stawac sie zona dopoki bede dawac rade z naciskami spolecznymi…ale jej role spelniam od la kilku.

tyle ze my jestesmy niezalezni finansowo, wyksztalceni i mamy gdzie mieszkac, a moj facet nie zachwuje sie jak gowniaz w obliczu zyciowych kopotow.

The topic ‘stał sie obojetny’ is closed to new replies.

Przewiń na górę