• Autor
    Odp.
  • zozolka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 73
    • Stały bywalec

u mnie przy pierwszej gastroskopii nic nie wykazało, przy drugiej ta nadżerka wyszła:( przy trzeciej już sladu po niej nie było, a czwartej za żadne skrby nie dam sobie zrobic, więc unikam wszelkich pokus. Dobrze, że jest coraz więcej naturalnych lekó które podczas kryzysu mozna brać, bo nie wszystkie rozkurczaki są tak łagodne i skuteczne/

Halinka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 17
    • Bywalec

No akurat busco jest z dostępnych na rynku chyba najbardziej łagodny i pomaga przy tym.

zozolka
    Member
    • Stały bywalec

widzisz Halinka jest tu wiele zwolenniczek, to dobrze bo już miałam dożć słuchania o przereklamowanej no spie, która niszczy zoładek i jest jeszcze mało skuteczna, bynajmniej dla mnie. za duże konsekwencje, za mały efekt.

karolinka_24
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 39
    • Bywalec

o tak! nospa to jakaż pomyłka także u mnie! naprawdę czasmi zazdroszę osobom, którym wystrczy jedna tabletka!! A także mam bardzo stresujący i nerwowy czas 🙁 brałam persen, ale on nic nie dawał mi ani na sen, ani nie uspokajał, a przedwczoraj kupiłam sobie ten reklamowany w tv valerin forte i póki co przynajmniej żołądek się uspokoił.. jakoż mogę funkcjonować…

Malwa
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Kurcze, nie chcę robić propagandy, ale ostatnimi czasy wróciły do mnie bóle miesiączkowe i tak sobie tutaj zajrzałam, żeby zobaczyć, co polecacie no i spróbowałam tego sławetnego Buscopanu iii pomogło! Być może to placebo, ale następnym razem też sobie zaaplikuję i wtedy zobaczymy, czy cudowny efekt się potwierdzi :).

zozolka
    Member
    • Stały bywalec

zrobił nam się klub miłożników buscopanu:) Dziewczyny, a co polecacie na bóle kręgosłupa, bo czasami po całym dniu na nogach, nie mogę się nawet schylić pod prysznicem jak mi myjka spadnie:( tylko od razu mówię, że busco nie pomaga hi hi, a tak na serio to jakiż sposób żeby nie łykać tabletek.

Marlenqa33
    Member
    • Odp.: 61
    • Stały bywalec

Bo Buscopan to dobry lek działający rozkurczowo więc założył się tzw „klub fanów buscopanu”. Co do twoich problemów z kręgosłupem to wiele zależy od przyczyny bólu. Jeżli jest to spowodowane po prostu jakimż nadwyrężeniem to proponuję lekkie ćwiczenia na kręgosłup, możesz sobie wpisać to w google.pl i ci wyskoczy wiele takich ćwiczeń. Ja z nich korzystałam po ciąży gdy bolał mnie kręgosłup i było mi o wiele lepiej.

aga33
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 309
    • Pasjonat

czy ten lek można brać przy stosowaniu chemoprewencji?

zozolka
    Member
    • Stały bywalec

to pytanie mnie zaskoczyło, poleciałam do łazienki przeczytać uulotkę, ale nie znalazłam przeciwskazań. Radzę jednak skonsultuj się z lekarzem, albo wejdź na stronę jakiejż apteki i tam jest podane wszystko jak w ulotce może wychwycisz coż co mogłam ominąć.

tucci
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 300
    • Pasjonat

Ostatnio też mam problemy z układem trawiennym, w związku z nerwami..

karolinka_24
    Member
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Ostatnio też mam problemy z układem trawiennym, w związku z nerwami..

Ja włażnie też tak miałam 🙁 mój żołądek i reszta buntowała się, chyba nerwica mnie dopadła, teraz przy valerin forte trochę chociaż mogę zjeżć bez szaleństw.. 🙄

itsme
    Member
    • Odp.: 22
    • Bywalec

Doskonale Was rozumiem, dziewczyny! Jestem raczej osobą cierpliwą, ale wieloma rzeczami się przejmuję, czyli po prostu stresuję. Potem to się odbija na żołądku. Robiłam ostatnio dokładne badania i wszystko jest ok. A gastroskopię miałam 2 razy, bardzo nieprzyjemne badanie. Staram się unikać brania lekarstw, ale chyba jednak spróbuję ten buscopan kupić. Ostatnio staram się (w momencie dużego stresu) po prostu myżleć o czymż przyjemniejszym i to czasami się udaje – nawet bóle brzucha mi przechodzą.

karolinka_24
    Member
    • Bywalec

No ale czasami to się nie udaje, a nerwobóle takie, raczej pozytywnym myżleniem się nie złagodzi. Przynajmniej już nie u mnie nie, wiec wolę się ziołowym wspierać. Póki co, wystarcza.

aga33
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 309
    • Pasjonat

trzeba na takie bóle uważać bo stres potrafi być bardzo mocno wpływający na nasze zdrowie a potem już krok do stosowania chemoprewencji i strachu przed rakiem

milkajolka
    Member
    • Odp.: 70
    • Stały bywalec

moze to bys nadwrazliwosc jelita grubego

niech pojdzie do lekarza i on mu cos przepisze na to

mi tez sie to zrobilo glownie ze stresu
    pozniej jak wyluzowalam to jest ok
    ale troche pobralam leki

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " stres i bole brzucha"

Przewiń na górę