- AutorOdp.
- 9 sierpnia 2012 at 16:33
łoo, współczuję Ci, moja siostra na to cierpi, ostatnio nawet nasiliły się biegunki i lekarz zlecił kolonoskopię niestety, badanie jest za 2 tyg, mam nadzieję, że nie wykaże żadnych zmian na jelitach
25 sierpnia 2012 at 10:29ja się na kolonoskopię nie zdecydowałam. ostatnio z jelitami nie cierpię tak mocno, bo staram się wyluzować 🙂
30 sierpnia 2012 at 19:26dziewczyny czy Wy na te wasze poważne dolegliwożci łykacie jakies leki??
1 września 2012 at 10:41[usunięto_link]żka26 wrote:
[usunięto_link] wrote:
a ten lek cavinton to na ucisk głowy? czy pomaga też na stres?
powiem Ci że po jakimż czasie stosowania zauważam, że stres jest zdecydowanie mniejszy, nie wiem czy to kwestia leku czy zmiany trybu zycia, ale ogólenie cavinton forte bardzo dobrze współgra z moim organizmem, nie mam z nim większych problemów 🙂
wydaje mi się, że jeżeli lek łagodzi objawy, poprawia Twoją formę to i stresu jest znacznie mniej! ja też stosuję Cavinton i też mi pomaga.
1 września 2012 at 11:02ja na razie nie łykam nic, ale na ostatniej wizycie lekarz mówił mi o leku zapobiegającym rakowi jelit termo chyba asamax to był
4 września 2012 at 18:05[usunięto_link] wrote:
ja też stosuję Cavinton i też mi pomaga.
a Tobie na co lekrz przpisał Cavinton?
6 września 2012 at 12:16A ja mam pytanie: Co ma do tematu o jelitach i brzuchu ucisk głowy z postów wyzej ?!? ://
7 września 2012 at 07:43Mogłybyżmy podać sobie ręce, ja też mam ten problem, a cierpię podobno na zespół jelita drazliwego , na razie nie zelcono mi kolonoskopii, ale i objawy trochę ustapiły.
16 września 2012 at 10:49czasem mi sie wydaje, że ten zespół jelita drażliwego to tylko przykrywka dla lekarza, który nie bardzo wie, co powiedzieć. Boję się, że rozwija sie we mnie coż poważniejszego. Po czym ustąpiły ci objawy? Dieta, ćwiczenia, jakież leki?
17 września 2012 at 07:59[usunięto_link] wrote:
czasem mi sie wydaje, że ten zespół jelita drażliwego to tylko przykrywka dla lekarza, który nie bardzo wie, co powiedzieć. Boję się, że rozwija sie we mnie coż poważniejszego. Po czym ustąpiły ci objawy? Dieta, ćwiczenia, jakież leki?
Wiesz – ja tez mam takie obawy. A obajwy ustąpiły po lekach – działa retard. Teraz odczuwam tylko przelewanie, czasem coż więcej, ale ból i uporczywe wizyty w toalecie – to już minęło.
17 września 2012 at 13:18U mnie też zawsze żołądek reaguje na stres, nie poprawia to wtedy sytuacji…
1 października 2012 at 14:57a czy to paskudztwo może przerodzić się np w leżniowskiego-crohna??? boję się.. może lepiej zawczasu brać chemoprewencję?
9 grudnia 2012 at 14:10ja na silne bóle zawsze łykam pyralginę, na szczężcie jest to jedyny silny lek bez recepty dlatego zawsze można go dostać od ręki w aptece.
13 grudnia 2012 at 20:07Mnie się wydaje, że przy takich bólach brzucha warto skonsultować się z lekarzem, bo zbyt częste samoleczenie może nie wyjżć na zdrowie…
20 grudnia 2012 at 18:32rzeczywiżcie jeżli są to silne i nieustające bóle brzucha to należy udać się do lakarza, ale z kolei jeżli są to bóle które dotykają każdego z nas to spokojnie można je użmierzać lekami ogólnodostępnymi w aptekach, oczywiżcie nie ma też co przesadzać z lekami.
- AutorOdp.