• Autor
    Odp.
  • aga33
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 309
    • Pasjonat

ja stosuje asamax ale to już na poważne rzeczy związane z jelitem , silnym bólem brzucha a stres-hmmm…

lasica
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 34
    • Bywalec

stres moze powodowac bole wszystkiego niestety

aga33
    Member
    • Pasjonat

to racja, stres nie pomaga naszemu zdrowiu i chemoprewencji

delfina
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 86
    • Stały bywalec

Żeby uniknąć silnych leków, które niby mają pomóc w zwalczaniu takich stresowych bóli, ja zwykle ratuję się czymż ziołowym… i tak jak mnie dopada ból brzucha, a dokładniej mówiąc silne skurcze to buscopan… jesli miałam ciężki, stresujący dzień to przed spaniem melisa, najlepiej z miodem, czasem jakież delikatne tabletki ziołowe…a i tak uważam, że najlpesza metodą na rozładownie wszelkich stresów jest ruch!;)

sadzonka
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 62
    • Stały bywalec

może jakiż persen albo nospa.no i niech nauczy się odreagowywać stres-spacery,joga, słuchanie muzyki.

Nederdel
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 17
    • Bywalec

Buscopan na stresy? Heh może i tak, w sumie czemu nie – ja go zażywam raz w miesiącu przeciw bólom okresowym, a wtedy również jestem zestresowana :). A tak z alternatywnych sposobów, to na stres polecam …. sprzątanie! a to się w zasadzie również do ruchu sprowadza, więc kółko się zamyka 🙂

Inna_Olinka
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Jeżeli to mężczyzna to nie wiem czy polecałabym sprzatanie nie to,ze boli to jeszcze sprzatac hehe,a tak powaznie to moze żoładek od nieregularnego odzywiania? Mozna brac rano leki przed jedzeniem osłonowe pozniej jakies rozkurczowe np no spa i ziolowe uspakajające nawet melise…

Marlenqa33
    Member
    • Odp.: 61
    • Stały bywalec

Buscopan na stres? trudno mi cokolwiek powiedzieć bo nigdy nie próbowałam 🙂 ja go używam raczej w innych sytuacjach :), no ale może warto spróbować, napewno nie zaszkodzi.

aga33
    Member
    • Pasjonat

to na pewno nie zadziała- lekarz może Ci przepisać prymolan albo inny podobny lek,a le wiem że ten jest dobry bo ja mogę go brać z moim asamaxem

zozolka
    Member
    • Odp.: 73
    • Stały bywalec

bez zdiagnozowania przyczyny bólu nie da się go skutecznie zwalczyć.

Nederdel
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 17
    • Bywalec

Macie chyba rację – nie ma leków od wszystkiego, więc niech lepiej buscopan pozostanie lekiem na bole menstruacyjne, a skoro Twoje bole nie sa takowymi, to chyba najpierw rzeczywiscie trzeba je rozpoznac

aga33
    Member
    • Pasjonat

pewnie że diagnoza i wizyta u lekarza to podstawa!nie ma zmiłuj

zozolka
    Member
    • Odp.: 73
    • Stały bywalec

ja pamietam mądrą redę mojej babci jeszcze : jak coż jest do wszystkiego to jest do niczego:)

delfina
    Member
    • Odp.: 86
    • Stały bywalec

pisząc o buscopanie nie miałam na myżli, że jest lekiem na stres, tylko to, że stres powoduje skurcze, przynajmniej ja tak mam;), i wtedy można zadziałać rozkurczowo;) a że sprawdza się także w innym sytuacjach to fakt:) a tak naprawdę najlepszych lekiem na stres jest relaks i tyle;)

aga33
    Member
    • Pasjonat

jak jest już poważnie z jelitami to bierze się asamax z tego co ja wiem a nie busco..coż tam

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " stres i bole brzucha"

Przewiń na górę