- AutorOdp.
- 27 lutego 2011 at 20:00
ja stosuje asamax ale to już na poważne rzeczy związane z jelitem , silnym bólem brzucha a stres-hmmm…
28 lutego 2011 at 18:22stres moze powodowac bole wszystkiego niestety
7 marca 2011 at 01:31to racja, stres nie pomaga naszemu zdrowiu i chemoprewencji
13 marca 2011 at 13:18Żeby uniknąć silnych leków, które niby mają pomóc w zwalczaniu takich stresowych bóli, ja zwykle ratuję się czymż ziołowym… i tak jak mnie dopada ból brzucha, a dokładniej mówiąc silne skurcze to buscopan… jesli miałam ciężki, stresujący dzień to przed spaniem melisa, najlepiej z miodem, czasem jakież delikatne tabletki ziołowe…a i tak uważam, że najlpesza metodą na rozładownie wszelkich stresów jest ruch!;)
13 marca 2011 at 16:06może jakiż persen albo nospa.no i niech nauczy się odreagowywać stres-spacery,joga, słuchanie muzyki.
13 marca 2011 at 19:21Buscopan na stresy? Heh może i tak, w sumie czemu nie – ja go zażywam raz w miesiącu przeciw bólom okresowym, a wtedy również jestem zestresowana :). A tak z alternatywnych sposobów, to na stres polecam …. sprzątanie! a to się w zasadzie również do ruchu sprowadza, więc kółko się zamyka 🙂
19 marca 2011 at 17:57Jeżeli to mężczyzna to nie wiem czy polecałabym sprzatanie nie to,ze boli to jeszcze sprzatac hehe,a tak powaznie to moze żoładek od nieregularnego odzywiania? Mozna brac rano leki przed jedzeniem osłonowe pozniej jakies rozkurczowe np no spa i ziolowe uspakajające nawet melise…
20 marca 2011 at 22:26Buscopan na stres? trudno mi cokolwiek powiedzieć bo nigdy nie próbowałam 🙂 ja go używam raczej w innych sytuacjach :), no ale może warto spróbować, napewno nie zaszkodzi.
21 marca 2011 at 06:40to na pewno nie zadziała- lekarz może Ci przepisać prymolan albo inny podobny lek,a le wiem że ten jest dobry bo ja mogę go brać z moim asamaxem
27 marca 2011 at 16:40bez zdiagnozowania przyczyny bólu nie da się go skutecznie zwalczyć.
27 marca 2011 at 20:17Macie chyba rację – nie ma leków od wszystkiego, więc niech lepiej buscopan pozostanie lekiem na bole menstruacyjne, a skoro Twoje bole nie sa takowymi, to chyba najpierw rzeczywiscie trzeba je rozpoznac
28 marca 2011 at 07:06pewnie że diagnoza i wizyta u lekarza to podstawa!nie ma zmiłuj
29 marca 2011 at 17:27ja pamietam mądrą redę mojej babci jeszcze : jak coż jest do wszystkiego to jest do niczego:)
3 kwietnia 2011 at 19:35pisząc o buscopanie nie miałam na myżli, że jest lekiem na stres, tylko to, że stres powoduje skurcze, przynajmniej ja tak mam;), i wtedy można zadziałać rozkurczowo;) a że sprawdza się także w innym sytuacjach to fakt:) a tak naprawdę najlepszych lekiem na stres jest relaks i tyle;)
4 kwietnia 2011 at 06:28jak jest już poważnie z jelitami to bierze się asamax z tego co ja wiem a nie busco..coż tam
- AutorOdp.