- AutorOdp.
- 11 lipca 2011 at 06:39
no i chyba najważniejsze buscopan nie jest chemorpewencyjnym lekiem jak asamax?
8 sierpnia 2011 at 06:22PS: ale to jest istotne przy (chemoprewencja) schorzeniach związanych z możliwożcią rozwoju raka jelita tu może nie dotyczyć
28 listopada 2011 at 07:36dokładnie -nie da się na forum diagnozować ale można opisywać swoje własne dożwiadczenia , ale zapobieganie dla mnie jest najważniejsze i an to powinno iżć najwięcej kasy z budżetu
28 listopada 2011 at 20:37Jeżli ból brzucha jest spowodowany stresem to należy pozbyć się stresu czyli przyczyny, a nie objawów. Stres jest przyczyną wielu chorób i jest bardzo niebezpieczny, a pozbyć się go można zmieniając nastawienie do życia, dokładniej do wydarzeń w naszym życiu. Faktem jest, że każdy to może zrobić jednak większożć ludzi nie wie jak….
6 grudnia 2011 at 07:56może jednak powinien udac sie do lekarza i zmienic nawyki żywnożciowe? nie może przeciez polegac na lekach przez cały czas, musi nauczyc sie jak życ bezstresowo
19 grudnia 2011 at 06:53włażnie te nasze nawyki ja też musiałam je zmienić przed rozpoczęciem kuracji chemoprewencyjnej, chociaż wydawało mi się że odżywiam się zdrowo
28 grudnia 2011 at 20:40a czy zespół jelita drażliwego może się przekształcić w wrzodziejące zapalenie jelita grubego?
30 czerwca 2012 at 08:34ja z kolei ze stresu nabyłam silnych ucisków glowy, lekarz przepisał mi cavinton forte, widze znaczną poprawę, byłoby pewnei lepiej gdybym się tak nie stresowąla na co dzięń, ale tego akurat nie jestem w stanie wykluczyć 🙁
1 lipca 2012 at 19:34a ten lek cavinton to na ucisk głowy? czy pomaga też na stres?
4 lipca 2012 at 08:55ja dostałam od lekarza cavinton forte na silne uciski głowy, które pewnie biorą się z mojego stresującego trybu życia, a tego z życia codziennego nie da się wyeliminować.
4 lipca 2012 at 19:14[usunięto_link] wrote:
Ostatnio moj mezczyzna ma dosyc sporo stresow w pracy. Nie je regularnie i czessto narzeka na skurcze brzucha. Nie wiem co mu podawac bo takie przeciwbolowe to nie pomagaja na to przeciez. Macie jakies sprawdzone metody? Albo jakis srodek godny polecenia?
Zabieraj go jak najczężciej na spacery oraz dłuższe wycieczki, gdyż aktywnożć na żwieżym powietrzu pozwala uwalniać nagromadzony stres. Leki przeciwbólowe i uspakajające działają tylko doraźnie i nie pozbędą się problemu, także nie powinno się ich nadużywać
19 lipca 2012 at 10:30Skąd ja to znam. Mi też cały stres odbija się na układzie pokarmowym. jedni reagują sercem inni żołądkiem na stres, tak to juz jest.
22 lipca 2012 at 21:39stres i zła dieta to droga do przewlekłych zapaleń jelita-trzeba tego unikać
27 lipca 2012 at 17:22[usunięto_link] wrote:
a ten lek cavinton to na ucisk głowy? czy pomaga też na stres?
powiem Ci że po jakimż czasie stosowania zauważam, że stres jest zdecydowanie mniejszy, nie wiem czy to kwestia leku czy zmiany trybu zycia, ale ogólenie cavinton forte bardzo dobrze współgra z moim organizmem, nie mam z nim większych problemów 🙂
3 sierpnia 2012 at 15:51ja mam na przykład stwierdzon zespół jelita drażliwego, po prostu wykończył mnie stres, i w trudnych sytuacjach mam ostre bóle, które kładą mnie na amen do łózka, masakra
- AutorOdp.