• Autor
    Odp.
  • marta 77
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 8
    • Początkujący

a teraz kupiłam te produkty sobie tutaj:
    [usunięto_link]
    😀 😆

poduszyciel
    Member
    • Tematów: 27
    • Odp.: 423
    • Pasjonat

Nie tylko osoby z zaparciem 🙂 Błonnik w namiarze byc może nie jest dobry – jak wszystko – ale:
    a. usuwa toksyny z organizmu
    b. wpływa na obniżenie cholesterolu
    c. pomaga przy diecie odchudzającej.

Jasne – jeżli przesadzimy z błonnikiem czeka nas wzdęcie (patrz napchanie się fasolką 😉 ) ale jeżli dostarczamy do organizmu dziennie 40 g błonnika – nie „wypłukuje” substancji odżywczych.

Takie moje skromne zdanie 🙂

Karolinha
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 29
    • Bywalec

Sama myżl o preparatach dla kulturystów powoduje u mnie gęsią skórkę …Fuuu… dla mnie to nic innego, jak łykanie codziennie kubka piguł chemicznych. Boże, a to wątroba się napracuje. Z suplementów korzystam, ale tylko tych naturalnych. teraz mam wspomniany już w tym wątku i przezez mnie w innym Apptrim. Głożno o nim ostatnio, dlatego nie będę się tu rozpisywać, ale jednym słowem : polecam, bo efekty są i zdrowie też sie tylko poprawia a nie odwrotnie 🙂

Karolinha
    Member
    • Bywalec

Sama myżl o preparatach dla kulturystów powoduje u mnie gęsią skórkę …Fuuu… dla mnie to nic innego, jak łykanie codziennie kubka piguł chemicznych. Boże, a to wątroba się napracuje. Z suplementów korzystam, ale tylko tych naturalnych. teraz mam wspomniany już w tym wątku i przezez mnie w innym Apptrim. Głożno o nim ostatnio, dlatego nie będę się tu rozpisywać, ale jednym słowem : polecam, bo efekty są i zdrowie też sie tylko poprawia a nie odwrotnie 🙂

Karolinha
    Member
    • Bywalec

Karolinha
    Member
    • Bywalec

Upps, a pokazywało, że nie wysyła = błąd. Sorki za ten powielacz … 🙂

toska
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Mi się wydaje ,że tylko ruch ruch i jeszcze raz ruch
    Jeżć często ale nie do syta
    Ostatni posiłek ok 18.00
    może jeszcze jakieć tabletki przciwłaknieniowe np chrom

Kiedyż odchudziłam się o 10 kg : jadłam tylko paluszki , piłam tylko kawę
    sypankę a to wszystko z braku czasu na jedzenie(praca)Ale byłam dwudziestoparoslatką i z 65 schudłam na 55
    teraz to nie działa (40)

I tylko co może mi pomóc ,a może i wam do reguralne wizyty na fitness
    wspomagane : 😀

„Jeżć często ale nie do syta
    Ostatni posiłek ok 18.00
    może jeszcze jakieć tabletki przciwłaknieniowe np chrom” 😀

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

a myżlisz,że cla nie jest chemicznym żrodkiem? Każdy farmaceutyczny żrodek,nawet jeżli jest pochodzenia naturalnego jest sztuczny i chemiczny! Nawet witaminy nie są „prawdziwe”,takie jak te które można przyswoić z owoców! Witaminy z suplementów są syntetyczne (a różnią się no tym,że syntetyczne można przedawkowac i nabawić się hiperwitaminozy a tych naturlanych nie da sie wziąć za dużo),w ogóle wszelkie suplementy są sztuczne i są dziełem laboratoriów farmaceutycznych a coz a tym idzie-chemicznych!! Nawet naturalne skladniki są dodatkowo traktowane wzmacniaczami,stabilizatorami,konserwantami (stąd długie terminy waznożci leków i suplementów) i utrwalaczami (bow iele składników naturalnie ma forme nietrwałą czyli np szybko się rozpadają pod wpływem zmian temperwtur,wilgotnożci lub po jakimż czasie!)

Nie rozumiem czemu uważasz że Twoje Bio Cla jest lepsze od innych suplementów? Tak samo wyszło z laboratorium a nie z pracowni zielarza!
    Taki mały cytacik dla Ciebie: „Preparat Bio-C.L.A. zaopatruje organizm w Sprzężony Kwas Linolowy[…]Sprzężony Kwas Linolowy (C.L.A.) występuje w sposób naturalny w mięsie i przetworach mlecznych, lecz uzyskanie takiego stężenia C.L.A. w pożywieniu jakie występuje w kapsułkach Bio-C.L.A., jest praktycznie niemożliwe.”

I co..nie jest sztucznie robiony?

Suplementy polecam raczej w formie płynnej-do rozpuszczania,musujące,lub płynne w żrodku kapsułki-te najmniej niszczą żołądek!!

Lady_Kala
    Member
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

Widzę,że masz zerową wiedzę na temat preparatów kulturystycznych! A szkoda… Może nie warto wypowiadac się na tematy o których się nie ma pojęcia?!

Lady_Kala
    Member
    • Maniak

I tak trzymaj-przynajmniej żołądek się nie niszczy!

Ela007
    Member
    • Odp.: 77
    • Stały bywalec

Chyba nie można popadać w paranoję. Chemia i toksyny są nawet w powietrzu.. W porównaniu z innymi suplementami, ten jest naprawdę bezpieczny. Przecież bierze się go podczas kuracji kilku miesięcznej, a nie całe życie. No i badania nad nim wykazały, że nie ma efektów ubocznych. Oczywiżcie każdy ma inny organizm, różnie można zareagować na wszystko, nawet jeżli nie wyszło to w badaniach.

Lady_Kala
    Member
    • Maniak

No pewnie,że lepiej! Zresztą warto zauważyć,że wszystko co przyjmujemy w formie płynnej (a w formie musujących tabletek to już w ogóle!) dużo szybciej,lepiej i efektowniej się wchłania niż ze zwykłej tabletki! A poza tym wypijając taki preparat z witaminkami dodatkowo zwiekszamy ilożć wypijanegp płynu w ciągu dnia-a wiadomo,ze pić powinniżmy dużo a najczęsciej nie wypijamy tyle ile potrzeba!
    Ja codziennie funduję sobie porcję takich musujących witaminek-wrzucam dwie tabletki do wody na siłowni (Cisowianka 0,7l lub Nałęczowianka 0,7l)-i tak mam dwa w jednym: super sam wody (bo nie lubię czystej wody niegazowanej!) i porcję witaminek!

Ela007
    Member
    • Odp.: 77
    • Stały bywalec

Uff, już myżlałam, że będę musiała odpierać atak;) Ogólnie rzecz biorąc nie można dać się zwariować, wszystko jest dla ludzi.

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

najczęsciej nie wypijamy tyle ile potrzeba!

dokładnie, ja bardzo mało pije, gdyby nie plusssz to piłabym pewnie tylko kawę i colę 😕

Lady_Kala
    Member
    • Maniak

Litr to mało… w zależnożci od tego jaką mamy porę roku,temperaturę,wilgotnożć powietrza powinno się wypijać nawet do 2 litrów wody dziennie! Wiadomo,że do ogólnego bilasu liczy się też woda zawarta w owocach,warzywach i innych pokarmach (np w zupie itd) Wtedy ten bilans wodny zwiększa się!
    Ja piję zdecydowanie za mało… Wiem o tym ale jakoż nie lubię pić dużo… Chociaż staram się jak mogę:)

A słyszałyżcie o tym,że jak mamy uczucie suchożci w ustach to jest to pierwszy objaw początku odwodnienia organizmu?! Powinnyżmy pić jeszcze zanim poczujemy uczucie suchożci w ustach…

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Suplementy- który najlepszy???"

Przewiń na górę