- AutorOdp.
- 22 czerwca 2008 at 19:56
mhm, no pewnie 🙂 masz racje ze zetrzec jablko mozna zawsze 🙂 ja tez wole warzywa i owoce pojesc, niz faszerowac sie witaminami
22 czerwca 2008 at 20:18natura jest najlepsza. Zwracam uwage takze na te błonniki w tabletkach to zwykle wyrzucanie pieniedzy w błoto, norma na błonnik to 20 – 40g jedna tabletka ma 1 moze 2 gramy tego blonnika to ilosc ledwo zauwazalna a płaci sie sporo za taki suplement.
22 czerwca 2008 at 20:35na prwde jest tylko 2gramy blonnika?? hmm myslalam ze troszke wiecej…ja i tak tego blonnika nie bralam ale bede wiedziec 🙂 a jakie warzywa poelcasz jako najbardziej tresciwe w witaminy??
23 czerwca 2008 at 08:54Wit C : pietruszka liscie, chrzan, papryka czerwona,
gr B: soczewica, fasola groch, kielki
kw foliowy : wszystkie zielone
A: koper, marchewe, papryka, pietruszka23 czerwca 2008 at 20:40teraz w jedzeniu jest tyle chemii i sztucznych żrodków, że szczerze mówiąc nie wiem czy nie wole łyknąć tabletki niż jeżć to ns co nie mam ochoty i nie jestem wcale taka pewna czy jest zdrowe…tyle programów można teraz zobaczyć w telewizji, w których w wątpliwosc postawione są zalety niby zdrowego pożywania jak warzywa owoce… :/
ja zaczęłam stosować Clarinol CLA, trochę cwiczę, biegam, jeżdżę an rowerku…wczeżniej też chodziłam an siłownie i nie bardzo widziałam efekt modelowania mojej sylwetki poprzez ćwiczenia, także zobaczymy, czy ten suplement w jakikolwiek sposób mi pomoże.
23 czerwca 2008 at 21:29mysle ze pomoze bo widze ze cwiczysz regularnie i masz taki zamiar a wtedy CLA pomaga szybciej osiagnac ladna sylwetke:)
24 czerwca 2008 at 05:33Mysle ze Twoje obawy co do chemi w zywnosci sa bezpodstawne. Po pierwsze ilosci jej sa scisle limitowane po drugie warzywa i owoce naturalnie zawieraja tysiace substancji chroniacych nasz organizm przed takimi zanieczyszczeniami i chemią. Pozbawiajac sie tych warzyw i owocow pozbawiamy sie wielu substancji odtruwajacych ktore w duzym stopniu chronia przed ta chemia a zanieczyszczenia sa i tak w srodowisku w powietrzu w wodzie. Potwierdzaja to badania ze nawet jesli jest chemia w zywnosci to i tak czlowiek jest zdrowszy na naturalnych produktach niz na suplementach. Robiono ostatnio szeroko zakrojone badania na suplementach i okazalo sie ze ani nie poprawiaja zdrowia ani nie wydłuzaja zycia w niektorych przypadkach widoczna jest wieksza smiertelnosc.
24 czerwca 2008 at 08:42macek… zapewne czytaliżmy te same badania…
jeżli chodzi o CLA to nie potwierdzono, że działa stricte na redukcje tkanki tłuszczowej ale w żadnym wypadku nie szkodzi…
zresztą to tak jak z tabletkami antykoncepcyjnymi. Żaden producent nie przyznaje się że powodują przyrost masy ciała a jednak zbyt wiele kobiet obserwuje u siebie ten skutek uboczny.
Z Cla jest tak, że badania nie potwierdzają a jednak wiele kobiet widzi efekty!.24 czerwca 2008 at 13:20Moim zdaniem troche adrenaliny dobrze wpływa na odchudzanie. Jeżeli nie macie jak sobie jej zaaplikować to proponuję grać. Nie musi to byc gra, która angażuje całe ciało, ale może to być również gra, która pobudza organizm np. [usunięto_link] lub inne gry tego typu z dużą dozą adrenaliny.
24 czerwca 2008 at 16:45sport owszem, ale moze niekoniecznie poker 😉 ja proponuje siatkowke na plazy super spala kalorie a jak sie mozna latwo opalic 🙂
25 czerwca 2008 at 19:33macek- nie pozbawiam się tych warzyw i owoców 🙂
a że do tego biorę CLA- myżlę, że to tylko może zaplusowac 🙂
dzięki hostessa za wsparcie, faktycznie stosuje inne formy ruchu i adrenaliny niż poker, no ale każdy ma swoje sposoby 😉
25 czerwca 2008 at 20:49Olinnka a Ty łykasz Clarinol… i jakie ćwiczenia do tego uskuteczniasz?
Masz do zrzucenia brzuszek, uda czy ogólnie chcesz poprawić sylwetkę?
Wiesz, pytam, bo może cos doradzimy fajnego i sprawdzonego 🙂26 czerwca 2008 at 09:27nie ma problemu Olnka po to tu jestesmy zeby sie wspierac prawda :)jak idzie odchudzanie?
26 czerwca 2008 at 12:54[usunięto_link] wrote:
Mysle ze Twoje obawy co do chemi w zywnosci sa bezpodstawne. Po pierwsze ilosci jej sa scisle limitowane po drugie warzywa i owoce naturalnie zawieraja tysiace substancji chroniacych nasz organizm przed takimi zanieczyszczeniami i chemią. Pozbawiajac sie tych warzyw i owocow pozbawiamy sie wielu substancji odtruwajacych ktore w duzym stopniu chronia przed ta chemia a zanieczyszczenia sa i tak w srodowisku w powietrzu w wodzie. Potwierdzaja to badania ze nawet jesli jest chemia w zywnosci to i tak czlowiek jest zdrowszy na naturalnych produktach niz na suplementach. Robiono ostatnio szeroko zakrojone badania na suplementach i okazalo sie ze ani nie poprawiaja zdrowia ani nie wydłuzaja zycia w niektorych przypadkach widoczna jest wieksza smiertelnosc.
A masz moze jakies konkretne informacje na temat tych badan? Bardzo chetnie bym o tym poczytala, a nie bardzo wiem, gdzie szukac. 😳
26 czerwca 2008 at 16:23no ja tez z checia bym zobaczyla cos wiecej 🙂 szukalam w necie ale nie moglam znalesc
- AutorOdp.
The topic ‘Suplementy odchudzające’ is closed to new replies.