• Autor
    Odp.
  • karcys2412
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 12
    • Bywalec

H 😆 AHAAH 😆 😆 😆 :lolto się rozbawiłam waszą dyskusją:)
    ale nie ma co się kłocic tylko robic i robic/pozdr:)

tiffany
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 84
    • Stały bywalec

Tez mi sie wydaje, ze sie troche zagalopowaliscie. 😉 Liczba znanych waszej dwojce specjalistowi, wicemistrzow itd nie jest chyba tym, co pomoze w budowie wlasnej pozycji. Roznice zdac wyjasniac nalezy argumentami. 😳

Olinnka
    Member
    • Odp.: 37
    • Bywalec

Czy zamiast sie rpzekomarzac ktos moglby mi cos doradzic? 🙂

Twoja-figura, dzieki za rade dot. wejscia na stronkę, ale wole juz trzymac się jednej i tu poszperac, niż logowac sie na kilku forach, bo się pogubię i nic nie będę wiedziała

macek10
    Member
    • Odp.: 244
    • Zapaleniec

rzeczywiscie troche sie zagalopowalismy 😛 tak niechcący. Ja z doswiadczenia wiem ze nie ma osoby na ktora by dieta nie dzialala zawsze przypadki niedzialania diety sprowadzaly sie do tego ze dieta byla zle skomponowana. Jezeli sama sobie ulozylas diete lub stosujesz jakas z gazety to wiele by wyjasnialo jesli dietetyk Ci jakas ulozyl tzn ze powinien ja zmodyfikowac. Ja nie promuje tabletek i wspomagaczy bo wszystko co znajduje sie w tabletykach takze znajduje sie w zywnosci wiec wystarczy dobrze skomponowac diete.

Olinnka
    Member
    • Odp.: 37
    • Bywalec

No niby tak ale CLA występuje chyba tylko w niewielkich ilożciach w naszym pożywieniu, więc jegoz astosowanie jako suplementu w postaci tabletek chybaby pomogło…Przynajmniej tak wyczytałam 🙄

macek10
    Member
    • Zapaleniec

problem w tym ze CLA jest bardzo mało przebadany. Wszystkie dowody na duzy spadek masy ciała wystepuja tylko u zwierzat u ludzi albo zauwazalny jest niski spadek masy ciala albo zaden i do tego probach klinicznych stosowano dawki wieksze niz zaleca to producent mniej wiecej 3-6 razy wieksze. Dawki jaki zaleca producent sa zbyt male dla jakichkolwiek zmian natomiast nie zalecam stosowania CLA w tych wiekszych dawkach poniewaz jest to silny srodek metaboliczny a jego skutki moga byc nieprzewidywalne w tak duzych dawkach, np jest silnym antyoksydantem co oczywiscie wszystkim kojarzy sie z czyms korzystnym nic bardziej blednego poniewaz zbyt duze suplementowane dawki antyoksydantow dzialaja zupelnie odwrotnie czyli tak jak wolne rodniki czyli destrukcyjnie dodatkowo osłabiaja naturalne funkcje antyoksydacyjne organizmu.

ninka
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 22
    • Bywalec

Jak już pisałam w innym wątku u mnie sprawdza się kilka rzeczy:
    – 5 małych posiłków dziennie – jak organizm ma dostarczane systematycznie to przestaje magazynować
    – spacery, rowerek, tai-chi, pielenie ogródka – czyli więcej ruchu
    – wywalenie całej chemii z żarcia (kostki, unikam wszystkiego z konserwantami, barwnikami itp)
    – więcej ziół i przypraw

A jeżli chodzi o preparaty to warto wybierać takie, które są naturalne i mają kompleks składników
    – poprawiają przemianę materii – np. morszczyn
    – mają antyoksydanty – np. zielona herbata
    – oczyszczają, drenują wąrtobę – np. mniszek, karczoch
    – ułatwiają usuwanie nadmiaru wody – np. wiązówka
    – zmniejszają wchłanianie tłuszczu – np. opuncja, nopal, zialona kawa
    – dodają energii – np. guarana
    – dostarczają błonnika

tu kilka fajnych

Linki podawaj na priv.
    I.

karcys2412
    Member
    • Bywalec

to mi sie wydaje ze herbatki odchudzajace mozna tez do takich zaliczyc..uwazam ze pomogą na pewno i są zdrowe:)

Mirabelka
    Member
    • Tematów: 32
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

macek ale nie ma co ukrywać że CLA wspomaga proces odchudzania, pod warunkiem, że stosuje się do zaleceń producenta z ulotki i łaczy taką „terapię” z ruchem i dietą…
    poza tym CLA (a przynajmniej Clarinol) poprawia jędrnożć skóry co sama sprawdziłam a co jest niezwykle ważne przy odchudzaniu.

macek10
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

macek ale nie ma co ukrywać że CLA wspomaga proces odchudzania, pod warunkiem, że stosuje się do zaleceń producenta z ulotki i łaczy taką „terapię” z ruchem i dietą…
    poza tym CLA (a przynajmniej Clarinol) poprawia jędrnożć skóry co sama sprawdziłam a co jest niezwykle ważne przy odchudzaniu.

a co tu ukrywac przedstawilem badania z ktorych wynika ze ma albo zadne albo mizerne efekty, tylko jak ocenic czy cos dziala z dieta czy nie skoro sama dieta i wysilek tez daje efekty?

waniliowysen
    Member
    • Tematów: 1
    • Bywalec

blonnnik jablkowy w proszku 😛

hostessa
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 653
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

a co to ??

macek10
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

nie lepiej zjesc jablko? taniej i zdrowiej.

hostessa
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 653
    • Zasłużony

aha czyli jest to zwykly blonnik ktory da mi tyle samo co zjedzenie jablka?? a jesli ja nie moge ugrysc jablka bo jest za twarde dla mnie (aparacik) 😆 😆

macek10
    Member
    • Zapaleniec

to zetrzec jabłko chyba wtedy da sie zjesc nawet przez aparacik 😀

aha czyli jest to zwykly blonnik ktory da mi tyle samo co zjedzenie jablka

to jest zwykły blonnik ale nie da Ci tyle co zjedzenie jabłka bo jabłko to dodatkowo witaminy minerały poza tym jabłko jest calkowicie naturalne a po co spozywac cos sztucznego jesli mozna taniej i zdrowiej miec to samo naturalne?

The topic ‘Suplementy odchudzające’ is closed to new replies.

Przewiń na górę