- AutorOdp.
- 8 listopada 2007 at 09:18
ja bra艂am tabletki oko艂o 1,5 roku…i szczerze powiem 偶e ani razu nie zdazy艂o si臋 偶ebym zapomnia艂a zi膮膰 tabletk臋.
bra艂am zawsze rano…ustawia艂am sobie przypomnienie w telefonie…ale po jakim偶 czasie juz mia艂am taki nawyk, 偶e budzi艂am si臋 przed telefonem…przypomnienie by艂o tak na wszelki wypadek:)28 listopada 2007 at 21:04no wlasnie to jest minus tabl- koniecznosc systematycznosci i wyrobienia nawyku.
ja tez mialam okazje kilka razy zapomniec, wtedy zabezpieczalismy sie dodatkowo. i bylo ok. 馃檪28 listopada 2007 at 21:15[usuni臋to_link] wrote:
no wlasnie to jest minus tabl- koniecznosc systematycznosci i wyrobienia nawyku.
ja tez mialam okazje kilka razy zapomniec, wtedy zabezpieczalismy sie dodatkowo. i bylo ok. 馃檪Kwestia przyzwyczajenia si臋 tak naprawde.
29 listopada 2007 at 20:26Zgadzam sie kwesti膮 przyzwyczajenia, ale nawet przyzywyczajonemu mo偶e sie zdarzy膰 zapomnie膰. Ostatnio mia艂am tak膮 sytuacje ale po takim dniu przez par臋 nast臋pnych dni dla pewno偶ci trzeba stosowa膰 inna metod臋 antykoncepcji.
30 listopada 2007 at 23:31no niby tak ale jak masz bardzo intensywny tryb zycia, ciagle cos sie zmnienia, wyjezdzasz, niespodziewany wyjascia z domu, nienormowany czas pracy itp to nie trudno zapomniec….
19 stycznia 2008 at 21:07oj zapomnialam wczoraj wziasc chociaz przypomnienie w komorce dzwonilo 馃槸 po prostu szybko wyszlam i sie zapomnialo.
przypomnialo mi sie dopiero teraz 24h pozniej a w miedzy czasie byl sex… scheisse 馃槨
ale jak biore regularnie to jest chyba male prawdopodobienstwo zajscia? 馃槙28 stycznia 2008 at 21:40nie powinno Ci nic grozi膰 po 24h, ale ja na Twoim miejscu odpocz臋艂abym troch臋 od wsp贸艂偶ycia w najbli偶szym czasie bo ba艂abym si臋, 偶e si臋 co偶 rozregulowa艂o, przynajmniej przez te 7 dni.
mi si臋 bardzo cz臋sto niestety zdarza艂o zapomnie膰, mimo przypomnienia w telefonie:P dlatego zazwyczaj czekali偶my albo bra艂am globulki:P
30 stycznia 2008 at 10:31Chyba, 偶e facet ma lepsz膮 pami臋膰 od Ciebie 馃槅
30 stycznia 2008 at 10:38mi sie raz zapomnialo wziac tabletke minelo 12 czy nawet wiecej godzin jak ja wzielam bo sobie przypomnialam
2 lutego 2008 at 16:07Mam problem…
Bior臋 tabletki od 8 miesi臋cy, dzi臋ki nim wyregulowa艂 mi si臋 cykl-okres zawsze mia艂am punktualnie i w og贸le by艂am bardzo zadowolona.
Dzisiaj o godz.21 powinnam wzi膮膰 pierwsz膮 tabletk臋 z nowego opakowania, ale jest to niemo偶liwe… Lekarz da艂 mi recept臋 na 2 opakowania, jedno opakowanie kupi艂a mi siostra i dosta艂a odpis. My偶la艂am,偶e mog臋 go zrealizowa膰 w ka偶dej aptece, ale nie mog臋… a ta, w kt贸rej mog臋 jest ju偶 zamkni臋ta… wiem, 偶e zawali艂am… czeka艂am do ostatniej chwili…
Jestem wi臋c zmuszona zrobi膰 przerw臋 w tabletkach… Czy my偶licie,偶e b臋d臋 mog艂a zacz膮膰 znowu bra膰 moje tabletki od pierwszego dnia nast臋pnego okresu? Czy nie rozreguluje mi si臋 cykl?prosz臋 pom贸偶cie…2 lutego 2008 at 22:05Rozreguluje si臋, ale b臋dziesz mog艂a znowu zacz膮膰 bra膰. Ale to niezbyt korzystne dla zdrowia.
3 lutego 2008 at 14:52A jak d艂ugie przerwy mo偶na robi膰 w niebraniu??
3 lutego 2008 at 14:54ile chcesz
9 lutego 2008 at 13:21Lucienne, ja juz wiele razy zapominalam tabletki, biore je od jakis 10 lat, z malymi przerwami i nigdy nie zaszlam w ciaze.
Na twoim miejscu wzielabym ta tabletke nastepnego dnia, zeby nie robic tej miesiecznej przerwy. ale w tym miesiacu zabezpieczalabym sie np. prezerwatywa.
zawsze kiedy mi sie zapomnialo uzywalismy do konca opakowania prezerwatywy. moze to dlatego nigdy nie zaszlam 馃檪19 lutego 2008 at 21:22hmm…
ja tabletek nie u偶ywam
ale moja kuzynka zapomnia艂a ;/
g艂upia zapija艂a je piwem bo nic innego nie mia艂a pod reka - AutorOdp.