• Autor
    Odp.
  • ewissimo
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 45
    • Bywalec

Mnie kilka razy zdarzylo sie zapomniec, ale nie o wzieciu tabletki, tylko o zabraniu ich z domu. Na szczescie przez te kilka godzin opoznienia nie przydazyl sie zaden „wypadek”, ale zawsze lepiej dodatkowo sie zabezpieczyc

eniena
    Member
    • Odp.: 1
    • Pocz膮tkuj膮cy

Witam.
    Mam pytanie odno偶nie ci膮偶y.
    Od p贸艂 roku przyjmuj臋 tabletki YAZ i niestety zdarzy艂o mi si臋 tak, 偶e zapomnia艂am d贸wch tabletek w trzecim tygodniu ( numer 19, 20) i st膮d moje pytanie, czy jest mo偶liwo偶膰 zaj偶cia w ci膮偶e, jak tak to jaka?

TwojaFanaberia_pl
    Member
    • Odp.: 14
    • Bywalec

[usuni臋to_link] wrote:

馃槙 馃槙 馃槙 馃槙 馃槙 馃槙 馃槙 馃槙 馃槙 馃槙
    Zdarzy艂o sie Kt贸rejs zapomnie膰 tabletki ??? Oj…wiekszosci napeweno, jesli nie to GRATULUJE…

Mi sie zdarzy艂o…zapomniec tabletki jeden z DNI P艂ODNYCH ….
    馃槙 馃槙 馃槙

…..i mam ma艂y problem stres jak cholera…..
    Jesli macie jakies przyk艂ady i ktoras przechodzi艂a przez vcos takiego…to…napiszcie cos, a moze poczuje sie troszke lepiej….

Boze…. w tym dniu by艂 koncert ..zupe艂nie zapomnia艂am
    馃槬 馃槬 馃槬 馃槬

Je偶li bierze si臋 tabletki regularnie to zapomnienie o jednej nie powinno wywo艂a膰 wi臋kszej tragedii. Je偶li zapomina si臋 regularnie, w贸wczas powinno si臋 pomy偶le膰 o dodatkowych metodach antykoncepcyjnych.

Nalepka
    Member
    • Odp.: 5
    • Pocz膮tkuj膮cy

Spokojnie…ja bior臋 tabletki od 3 lat i w tym czasie zapomnia艂am jakie偶 kilkana偶cie tabletek i jak na razie nie dorobi艂am si臋 dziecka 馃槈 a moje zapomniane tabletki to w r贸偶nych okresach i czasem nawet dwie pod rz膮d. Jak s膮 jakie偶 w膮tpliwo偶ci to zapyta膰 farmaceutki w aptece i powinna odpowiedzie膰 na problem…ja tak robi艂am na pocz膮tku, ale teraz ju偶 nie mam takiego stresa jak zapomn臋 馃檪

Hard
    Member
    • Temat贸w: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

[usuni臋to_link] wrote:

Spokojnie…ja bior臋 tabletki od 3 lat i w tym czasie zapomnia艂am jakie偶 kilkana偶cie tabletek i jak na razie nie dorobi艂am si臋 dziecka 馃槈 a moje zapomniane tabletki to w r贸偶nych okresach i czasem nawet dwie pod rz膮d. Jak s膮 jakie偶 w膮tpliwo偶ci to zapyta膰 farmaceutki w aptece i powinna odpowiedzie膰 na problem…ja tak robi艂am na pocz膮tku, ale teraz ju偶 nie mam takiego stresa jak zapomn臋 馃檪

Nalepka, tak Ci zale偶y na Nie-Posiadaniu Dziecka? A dlaczego w艂a偶ciwie?

nie lubisz dzieci? wybierasz nie tych facet贸w, co trzeba? czy z innych powod贸w?
    no co Ci szkodzi to wyrzuci膰 z siebie? 馃檮

buska
    Member
    • Odp.: 3
    • Pocz膮tkuj膮cy

jak bierzesz tabletki to ju偶 nie masz dni p艂odnych!! nawet jak zapomnia艂a偶 tabsa to momentalnie nie w艂膮cza si臋 owulacja…

reddragon
    Member
    • Temat贸w: 13
    • Odp.: 469
    • Pasjonat

Ja nie mam problemu z zapominaniem o pigu艂kach 馃槈
    zainstalowa艂am tak膮 apk臋 jak R贸偶owe lusterko, kt贸ra mi przypomina o 艂ykni臋ciu 馃槈
    przy okazji mog臋 kontrolowa膰 swoj膮 wag臋 馃榾

azja85
    Participant
    • Temat贸w: 4
    • Odp.: 85
    • Sta艂y bywalec

@bu偶ka wrote:

jak bierzesz tabletki to ju偶 nie masz dni p艂odnych!! nawet jak zapomnia艂a偶 tabsa to momentalnie nie w艂膮cza si臋 owulacja…

Zak艂adaj膮c, 偶e bra艂o si臋 tabletki regularnie, d艂u偶szy czas to : „Ju偶 w kilka dni po odstawieniu doustnej antykoncepcji hormonalnej organizm jest wolny od dodatkowych hormon贸w zawartych w tabletkach. Je偶li jednak chodzi o pierwsz膮 owulacj臋 po odstawieniu tabletek, to jej nadej偶cie zale偶y od indywidualnych predyspozycji organizmu. W niekt贸rych przypadkach zajmie to kilka tygodni, w innych nawet kilka miesi臋cy.” Wi臋c je偶li si臋 zapomni jednej to marne szanse na zaj偶cie w ci膮偶臋, co jest bardzo pocieszaj膮ce 馃檪

Kasztan
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 223
    • Zapaleniec

Rzeczywi偶cie organizm potrzebuj臋 czasu aby doj偶膰 do stabilizacji hormonalnej. Ja na miesi膮czk臋 czeka艂am dwa cykle. Od tego czasu mia艂am miesi膮czk臋 jak w zegarku pami臋tam.
    A dla os贸b ze s艂ab膮 pami臋ci膮 obecnie jest wiele opcji do przypominania – szczeg贸lnie w formie aplikacji na telefon, tak偶e jest du偶o 艂atwiej.

love_highheel
    Member
    • Odp.: 69
    • Sta艂y bywalec

m贸j problem polega艂 na tym, 偶e zawsze myli艂y mi sie dni w tej przerwie! cz臋sto bywa艂o, 偶e trwa艂a d艂u偶ej ni偶 7 dni, wi臋c poprosi艂am o takie 21+7 i przypisali mi vibin mini. w czasie przerwy bierze si臋 tabletki placebo i nie trzeba pami臋tac kiedy powinna sko艅czy膰 si臋 przerwa:)

love_highheel
    Member
    • Sta艂y bywalec

a 偶eby na co dzie艅 nie zapomina膰 偶ci膮gn臋艂am sobie aplikacje na telefon:p „r贸偶owe lusterko”.. przypomina o wzi臋ciu tabletki i ma jeszcze kilka fajnych gad偶et贸w:) oblicza bmi, sa odpowiedzi na r贸偶ne pytania i jak sama nazwa wskazuje ma w sobie lusterko :p

Kasztan
    Member
    • Odp.: 223
    • Zapaleniec

Antykoncepcja z tabletkami placebo to dobre rozwi膮zanie. Co do aplikacji mo偶na pozna膰 funkcjonowanie swojego organizmu, tak偶e mo偶na si臋 doedukowa膰.

reddragon
    Member
    • Pasjonat

Love i jak si臋 czujesz po tych mini?

love_highheel
    Member
    • Sta艂y bywalec

powiem szczerze, 偶e nie mia艂am jaki偶 wi臋kszych problem贸w z przyswojeniem organizmu. na pocz膮tku, ale to mo偶e max 3 tygodnie, mia艂am takie lekkie humorki, ale ani 偶adnej senno偶ci ani b贸l贸w – w miar臋 艂agodnie posz艂o. teraz wszystko 艂adnie dzia艂a, reguluje okres jak nale偶y i dzi臋ki tabletk膮 placebo ju偶 mi si臋 nie zdarza zmienia膰 d艂ugo偶ci przerwy:) niedawno mia艂am badania i wszystko wysz艂o idealnie i zostaj臋 jeszcze przy nich:)

reddragon
    Member
    • Pasjonat

Love najwa偶niejsze 偶e sie dobrze na nich czujesz 馃檪

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " tabletki ANTY a ZAPOMINANIE …."

Przewi艅 na g贸r臋