• Autor
    Odp.
  • love_highheel
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 69
    • Sta艂y bywalec

ostatnio kole偶anka nawet powiedzia艂a mi, 偶e to na pocz膮tek si臋 stosuje takie tabletki, ale wy偶mia艂am j膮, bo skoro mi jest dobrze po nich i wszystko na badaniach wychodzi pi臋knie to czemu ryzykowa膰 ze zmian膮 – dla samej zmiany. wydaj臋 mi si臋, 偶e nie tylko nastolatki je bior膮:)

Kasztan
    Member
    • Odp.: 223
    • Zapaleniec

W braniu tych tabletek vibin mini nie chodzi o wiek a o to 偶e s膮 najcz臋sciej stosowan膮 pierwsz膮 antykoncepcj膮, nawet jak si臋 ma tr贸jeczk臋 na pocz膮tku 馃槈

love_highheel
    Member
    • Odp.: 69
    • Sta艂y bywalec

no tak, w r贸偶nym wieku mo偶na zacz膮膰 stosowa膰 tak膮 antykoncepcj臋. pewnie przez mniejsz膮 zawarto偶膰 hormon贸w jest mniejszy szok dla organizmu:)

Kasztan
    Member
    • Odp.: 223
    • Zapaleniec

Tylko przy anomaliach zaczyna si臋 podawa膰 lek z du偶ym st臋偶eniem. Je偶li natomiast chcemy na spokojnie uregulowa膰 poziom hormon贸w w organizmie to obserwuj膮c zachowanie narz膮d贸w i utrzymanie poziomu hormonu w ciele przy mniejszych ich dawkach. St膮d r贸偶nica w zastosowaniu vibin i vibin mini.

Magda Sissel.pl
    Member
    • Odp.: 108
    • Zapaleniec

kurcze, nie wiem, ja nigdy nie zapomnia艂am wzi膮膰 tabletki
    le偶膮 przy 艂贸偶ku i pierwsza rzecz jak膮 robi臋 po przebudzeniu to kilka 艂yk贸w wody i tabsy

fakt 偶e zawsze bra艂am takie, 偶e je偶li wstawa艂am p贸藕niej, czyli bra艂am je 2-3 godziny p贸藕niej ni偶 zawsze, to nie by艂o problemu, a s膮 takie, gdzie trzeba bra膰 o konkretnej godzinie, ale kurcze mo偶na nastawi膰 przypominajk臋 w telefonie… nawet jak kto偶 nie ma smartfona „z apkami”

marylou
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 6
    • Pocz膮tkuj膮cy

Mi si臋 czasami zdarzy nie wzi膮膰 o dok艂adnej porze, ale z tego co wiem je偶li obsuwka nie jest wi臋ksza ni偶 12 godzin, to nic nie powinno si臋 sta膰. Jednak lepiej bierzcie regularnie dziewczyny 馃檪

reddragon
    Member
    • Temat贸w: 13
    • Odp.: 469
    • Pasjonat

Zazwyczaj w ulotce pisz臋, do ilu godzin mozna przyj膮膰 pomini臋ta tabletk臋.
    Ale zazwyczaj do 12 h.
    jasne 偶e mo偶na ustawi膰 alarm w telefonie, ale akurat apka jest dyskretniejsza.

Toti
    Member
    • Odp.: 25
    • Bywalec

Jak膮偶 konkretn膮 aplikacj臋 mo偶sz poleci膰? Szukam czego偶 dla siebie.

reddragon
    Member
    • Temat贸w: 13
    • Odp.: 469
    • Pasjonat

[usuni臋to_link] wrote:

Jak膮偶 konkretn膮 aplikacj臋 mo偶sz poleci膰? Szukam czego偶 dla siebie.

ja mam r贸偶owe lusterko 馃槈 fajne i dyskretne.
    No i mo偶na poczyta膰 o antykoncepcji

Wiosenka
    Member
    • Odp.: 100
    • Zapaleniec

Sama mam t膮 aplikacj臋 馃槢 Nawet ma co偶 takiego jak BMI, nie wspomn臋 ju偶 o ciekawych faktach o samej antykoncepcji. I nie jest dra偶ni膮ca, bo nie dzia艂a na zasadzie budzika.

Dorota123
    Participant
    • Temat贸w: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

Ja nie zapominam, nie wybijam si臋 z rytmu, bo bior臋 pigu艂ki w systemie 21+7, z czego te 7 to placebo. Konkretnie to wspomniany vibin. Moim zdaniem jest ok, dobrze si臋 po nim czuj臋, na wag臋 nie narzekam.

Agnes07
    Member
    • Odp.: 3
    • Pocz膮tkuj膮cy

Wed艂ug mnie nie warto bra膰 tabletek placebo w ko艅cu one te偶 maj膮 jaki偶 wp艂yw cho膰by na 偶o艂膮dek. Od roku bior臋 tabletki Belara – r贸wnie偶 w systemie 21+7 z tym, ze te 7 oznacza ilo偶膰 dni w, kt贸rych jest przerwa od za偶ywania tabletki. Jeszcze nigdy nie zdarzy艂o mi sie zapomnie膰 o pigu艂ce – mam je zawsze przy sobie i ustawione w telefonie przypomnienie takie na sta艂e 馃檪

Malwina Pisarek
    Member
    • Odp.: 59
    • Sta艂y bywalec

Agnes07 czy u Ciebie na poczatku stosowania tabletek wystepowaly plamienia?

Agnes07
    Member
    • Odp.: 3
    • Pocz膮tkuj膮cy

Malwina Pisarek w pierwszym miesi膮cu stosowania mia艂am plamienie 偶r贸dcykliczne jednak to normalna sytuacja na pocz膮tku „przygody” z antykoncepcj膮 hormonaln膮. Organizm do 3 miesi臋cy przyzwyczaja si臋 do nowej dawki hormon贸w i w tym czasie ca艂y cykle reguluje si臋 na nowo. Od 2 miesi膮ca stosowania bealry by艂o ju偶 wszystko ok i tak jest do tej pory 馃檪

emilka ojrowska
    Member
    • Odp.: 1
    • Pocz膮tkuj膮cy

Trzeba sobie wbi膰 do g艂owy, 偶e nie mo偶na o takiej tabletce zapomina膰, bo stosowanie tabletek antykoncepcyjnych nie b臋dzie mia艂o sensu. Ja np widz臋 pozytywne skutki stosowania, pierwsze co to regularny okres i brak comiesi臋cznego b贸lu. Od jakiego艣 czasu stosuj臋 belar臋 i jestem bardzo z niej zadowolona

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " tabletki ANTY a ZAPOMINANIE …."

Przewi艅 na g贸r臋