• Autor
    Odp.
  • Jadwiga Buch
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 13
    • Bywalec

ja r贸wnie偶 mam sk艂onno艣ci do zapominania…ale jest tak,偶e jak stosuj臋 np pigu艂ki vines, to nastawiam sobie przypomnienie na telefonie i nie zapomne w tedy ani jednej tabletki

Dorota123
    Participant
    • Temat贸w: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

Najlepsze dla zapominalskich s膮 tabletki, w kt贸rych nie robi si臋 przerwy. 7 tabletek z opakowania to pigu艂ki placebo, bez hormon贸w i one faktycznie s膮 tak膮 przerw膮. Ale przez to, 偶e pigu艂k臋 bierzemy codziennie bez przerwy to nie wybijamy si臋 z rytmu. Ja na przyk艂ad w takim systemie bior臋 Vibin.

dilmah
    Participant
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 81
    • Sta艂y bywalec

Bra艂am przez jaki艣 czas Vibin mini i w艂a艣nie dzi臋ki temu, 偶e system stosowania to 21+7 nie zapomina艂am o kolejnej tabletce 馃檪

hortensja
    Participant
    • Odp.: 43
    • Bywalec

Vibin jest faktycznie dla zapominalskich – czyli dla takich jak ja. W swym sk艂adzie zawieraj膮 dwa rodzaje hormon贸w: progestagen i estrogen. Preparaty te charakteryzuj膮 si臋 bardzo du偶o skuteczno艣ci膮 (wska藕nik Pearla 0,1-0,2) – tak mi powiedzia艂 lekarz a to dla mnie bardzo wa偶ne

dilmah
    Participant
    • Sta艂y bywalec

A u偶ywa艂a kt贸ra艣 z Was przy tych tabletkach tej aplikacji? Ja przy Vibin mini z niej korzysta艂am – to jest naprawd臋 super rozwi膮zanie dla sklerotyczek 馃槈

Dorota123
    Participant
    • Maniak

na pocz膮tku u偶ywa艂am, ale powiedzmy sobie szczerze, akurat o vibinie ci臋偶ko zapomnie膰, jak nie robi si臋 przerwy 馃槈

dilmah
    Participant
    • Sta艂y bywalec

Wiesz, to akurat r贸偶nie bywa, ja sobie obiecuj臋, 偶e b臋d臋 bra艂a kompleks witamin i magnez codziennie i zapominam :/ Dlatego aplikacja przy Vibin mini pomimo tego, 偶e system stosowania by艂 ok, to u mnie r贸偶nie bywa艂o;)

Ishtar
    Participant
    • Temat贸w: 8
    • Odp.: 139
    • Zapaleniec

Raczej ci臋偶ko zapomnie膰 przy systemie 21+7, bo wpada si臋 w rutyn臋 brania. 馃檪

Olakleczowska
    Participant
    • Odp.: 6
    • Pocz膮tkuj膮cy

Mi sie zda偶a艂o zapomina膰 o tabletkach nie raz wi臋c sobie postanowi艂am 偶e to bez sensu i u偶ywam sobie teraz cyclotestu i on mi pokazuje dok艂adnie kiedy mam dni p艂odne i wtedy nie musz臋 si臋 niczym martwi膰

Dorota123
    Participant
    • Maniak

S膮 pigu艂ki bez robienia przerwy, 21+7 jak np. vibin, albo nawet 24+4 jak vixpo, polecane np. przy problemach z pms

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " tabletki ANTY a ZAPOMINANIE …."

Przewi艅 na g贸r臋