• Autor
    Odp.
  • OpenDoc
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 255
    • Zapaleniec

Niedługi czas – pewnie potrwa kilka lat … do tego czasu większożć użytkowników wymieni swoje TV na nowsze.

A do tego czasu … nie ma się co martwić na zapas 😉 i tak ponoć w 2012 roku ma być koniec żwiata 😉

lateksowa
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 176
    • Zapaleniec

Ja niestety nie znam się aż tak. Ale wiem, że platformy cyfrowe całkowicie zaspokajają moje potrzeby a dokładniej jedna konkretna i niebieska platforma :).

Fenris
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 753
    • Zasłużony

Ostatnio w gazetce czytałem. W połowie 2013 roku ma nastąpić p****żcie całkowicie na cyfrówkę. A podobno około 60% społeczeństwa w ogóle nie zdaje sobie z tego sprawy (czyt. nie wiedzą + mają stare telewizory)

lateksowa
    Member
    • Zapaleniec

No i ja coż tam widziałam o tym. Ale ludzie z tego co widzę, i tak się upierają, że kablówka lepsza itd. Nie moim zdaniem. Platformy cyfrowe już dawno podbiły rynek i nie wiem co mogłoby je zastąpić.

Fenris
    Member
    • Zasłużony

Platformy cyfrowe to już trochę inny standard. Chociaż na starym telewizorze oglądanie TV w jakożci cyfrowej troche mija się z celem 😉

patunia28
    Member
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

Chyba nawet bardzo mija się z celem… Może i jestem laikiem, ale przecież to na pierwszy rzut oka widać, że taki stary rupieć nie wykorzysta możliwożci cyfrówki na odwrót, kablówka odbierana super wypasionym telewizorem też nie zapewni takiej jakożci… Czy może się mylę?

lateksowa
    Member
    • Zapaleniec

No chyba mniej więcej tak to wygląda. Dlatego dzisiaj w sumie tak jak wspomniałam, warto mieć platformę cyfrową, dekoder HD i oczywiżcie telewizor, który ładnie HD obsługuje.

Fenris
    Member
    • Zasłużony

Przy porządnym TV może się obyć i bez dekodera 😉

lateksowa
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Przy porządnym TV może się obyć i bez dekodera 😉

Czyżby? A czy to nie dzięki dekoderowi odbieramy wszelkie kanały w tym też HD? Czy czasami jakożć nawet HD nie zależy od odbioru i mocy sygnału :)?

Fenris
    Member
    • Zasłużony

Ale niektóre firmy już oferują kanały HD w kablówce 😉 Mogę się mylić, ale chyba niektóre TV mogą odbierać sygnał cyfrowy bez dekodera. Telewizja cyfrowa zapewnia stabilny sygnał i nie zależy od pogody i podobnych.

lateksowa
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Ale niektóre firmy już oferują kanały HD w kablówce 😉 Mogę się mylić, ale chyba niektóre TV mogą odbierać sygnał cyfrowy bez dekodera. Telewizja cyfrowa zapewnia stabilny sygnał i nie zależy od pogody i podobnych.

Dlatego włażnie jest lepsza ;]. Poza tym to luksus jak dla mnie, że mam np. VOD, przyznam, że już nie żciągam z netu. Za dużo do stracenia. Poza tym ja lubię gadżety. Tak jestem kiczowata lubię gadżety :P. No żartuję. Ale dekoder z youtube do mnie przemawia 😛

Fenris
    Member
    • Zasłużony

Ja jeszcze korzystam z wypożyczalni DVD 😉 majątek to nie jest, a i tak nie oglądam zbyt często filmów. A telewizja cyfrowa do mnie też przemawia 🙂 Nie ma to jak porządny film w HD w telewizji 😛

lateksowa
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Ja jeszcze korzystam z wypożyczalni DVD 😉 majątek to nie jest, a i tak nie oglądam zbyt często filmów. A telewizja cyfrowa do mnie też przemawia 🙂 Nie ma to jak porządny film w HD w telewizji 😛

No włażnie dlatego wspomniałam o VOD. Nie wygodniej czasem po prostu zamówić sobie jakiż film grzejąc tyłek w domu? Do tego mając jeszcze ten turbo dekoder? Ja jednak jestem wygodnisia i ta opcja jest dla mnie ciekawsza.

Fenris
    Member
    • Zasłużony

Tak, wiem, że to szalenie wygodne…ale rozleniwia:P Póki co z telewizorem mam dożć mało do czynienia, nie przepadam za telewizją. jak coż to włażnie DVD. Porządny TV (najlepiej 50 cali 8) ) przydałby mi się do konsoli 😉 Ale z tym to jeszcze muszę poczekać. Jakiegoż dużego OLEDa (jak w końcu wyprodukują) powiesić na żcianie 🙂 W sumie to mnie zastanawia, bo LG zapowiedziało wprowadzenie OLEDów z dużą przekątną, ciekawe kiedy i za jaką cenę, bo parametry nie powiem…kuszą 😉

lateksowa
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Tak, wiem, że to szalenie wygodne…ale rozleniwia:P Póki co z telewizorem mam dożć mało do czynienia, nie przepadam za telewizją. jak coż to włażnie DVD. Porządny TV (najlepiej 50 cali 8) ) przydałby mi się do konsoli 😉 Ale z tym to jeszcze muszę poczekać. Jakiegoż dużego OLEDa (jak w końcu wyprodukują) powiesić na żcianie 🙂 W sumie to mnie zastanawia, bo LG zapowiedziało wprowadzenie OLEDów z dużą przekątną, ciekawe kiedy i za jaką cenę, bo parametry nie powiem…kuszą 😉

Wiesz, ja mam LG. I nie wiem czy konsola byłaby mi potrzebna. Jak już pisałam, wystarcza mi mój dekoder.

A co do DVD, to np. nie będziesz miał na DVD serialów na pewno szybciej niż na VOD ;]. Tak że zostaje przy moim.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " TV, platformy cyfrowe itp."

Przewiń na górę