• Autor
    Odp.
  • OpenDoc
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 255
    • Zapaleniec

Dobrym rozwiązaniem by było utworzenie „koalicji” z Samsungiem – ale kto go tam wie co już mają w planach 😉

patunia28
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

Wiecie, tego typu koalicje to się tworzą i rozpadają non stop 😉 A przyszłożć leży włażnie w tych nowinkach… Więc niech konkurują do woli 😀 LG było pierwsze, za nim pójdą kolejni, tak samo z telewizją… A my tylko będziemy na tym korzystać 😀

Fenris
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 753
    • Zasłużony

Jednak w pamięci zostaje (tych co bardziej interesują się w temacie), że to C+ i LG zorganizowały pierwszą transmisję. I to też troszkę mobilizuje innych dostawców telewizji cyfrowej i firm produkujących telewizory z 3D do popularyzacji tej technologii

Yokes
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 11
    • Bywalec

Wiesz, problem jest trochę bardziej złożony. Wstyd przyznać, ale organizując podobną akcję Eurosport i Panasonic… zaliczyli wtopę. Z relacji odwiedzających wybrane sklepy MediaMarkt, w niektórych okulary były „pod kluczem”, a w innych na telewizorach była relacja z „braku sygnału” – dosłownie. Bałem się, że LG – C+ będą miały podobne kłopoty techniczne, pewnie dlatego wybrali formę prezentacji mniej plenerową, dla węższego grona, za to dokładniej przygotowaną przez specjalistów, nie sprzedawców w markecie. Mam nadzieję, że tak ożmieleni powtórzą jeszcze ze dwa razy podobną imprezę.
    Albo trzy. 🙂

patunia28
    Member
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

Albo najlepiej regularnie co miesiąc :mrgreen:
    A tak na serio to byłoby ekstra, gdyby jednak dla nieco szerszej publiki to zrobili…
    Fenris – to prawda 🙂 Mają niezły start 🙂 Teraz musimy czekać, co z tym zrobią i jak konkurencja odpowie na zakończony sukcesem pokaz C+ i LG 🙂

Yokes
    Member
    • Bywalec

Podobno LG nawiązało współpracę z jedną ze stajni Formuły 1. Wiecie, co sobie pomyżlałem? Będzie z tego transmisja i to wcale nie jednowymiarowa. :PLG nada jej głębi. 😉

Fenris
    Member
    • Zasłużony

Kto wie…tylko pytanie czy C+ ma wykupione prawa do transmisji. Podejrzewam, że jeszcze troszkę czasu minie, zanim doczekamy się transisji tego lub podobnego duetu

Yokes
    Member
    • Bywalec

Cicha woda…
    strategia LG promowania technologii 3D jest podobno konsekwentna – niewykluczone, że współpraca z C+ jest wielowymiarowa.
    A przynajmniej powinna być, skoro pierwszy pokaz tak ładnie wyszedł. 🙂

OpenDoc
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 255
    • Zapaleniec

No to zobaczymy jak to wszystko wyjdzie – oby z korzyżcią dla konsumenta 😉

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

widzieliżcie relacje w pokazu?
    [usunięto_link]
    jeszcze bardziej żałuję, że w Gdańsku nie było takiego pokazu 😉

H_ulka
    Member
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

Ostatnio wyczytałam, że UPC tez zrobiło taki pokaz – finały w tenisie ziemnym było można oglądać. Zaczyna się wyżcig, no to teraz tylko zacierać łapy. Chcemy więcej i za free!

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

fajnie, widać próbują rozpowszechnić technikę, może i ceny niedługą będą niższe, albo pokazy częstsze 😉 i owszem, za free, popieram 😀

jeszcze artykulik znalazłam:
    [usunięto_link]

Yokes
    Member
    • Bywalec

Niezłe te relacje. Sam pokaz nie mógł się nie udać – wybrany został materiał sam w sobie widowiskowy i wywołujący emocje (szczególnie w grupie), doszedł nowy sposób prezentacji i ograniczenie poprzez losowanie ilożci uczestników, co pozwoliło uniknąć żcisku. Czyli wygodnie, widowiskowo, po prostu profesjonalnie.

Fenris
    Member
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Ostatnio wyczytałam, że UPC tez zrobiło taki pokaz – finały w tenisie ziemnym było można oglądać. Zaczyna się wyżcig, no to teraz tylko zacierać łapy. Chcemy więcej i za free!

A to nie był przypadkiem Samsung z Eurosport? 😉

A na tym filmiku : [usunięto_link] pod oknem na początku mojego znajomego wypatrzyłem 😛

Yokes
    Member
    • Bywalec

Ciekawe, kiedy do projektowania okularów zabiorą się kreatorzy mody, wszak telefon LG projektowała (projektował?) Prada. Nie są brzydkie, ale są, przynajmniej w relacji, jednakowe. Rozumiem, że jesteżmy jeszcze na etapie „ma być tanie, proste i ma działać” 😛
    Wyobrażacie sobie – stoisko w salonach optycznych LG z okularami do oglądania telewizji? 😛

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " TV, platformy cyfrowe itp."

Przewiń na górę