- AutorOdp.
- 13 lutego 2012 at 15:01
Ogórkową, grochową, fasolową, żurek, barszcz czerwony, pomidorową, szczawiową krupnik kapużniak i dużo innych…poza rybną!!!!
15 lutego 2012 at 18:27Uwielbiam ogórkową, pomidorową, cebulową z grzankami, barszcz czerwony z uszkami, żurek z jajkiem i białą kiełbaską… Fasolową, grochówkę…
Nie cierpię za to zupy rybnej i krupniku. Nie przepadam za zwykłą taką jarzynową.16 lutego 2012 at 09:58Ja też uwielbiam żurek i jeszcze krupnik
16 lutego 2012 at 13:55Ja chyba wszystkie wielbię 😉 Ale w rankingu wygrywa barszczyk, warzywna, żurek, pomidorowa z ryżem
27 lutego 2012 at 00:49[usunięto_link] wrote:
Ja chyba wszystkie wielbię 😉 Ale w rankingu wygrywa barszczyk, warzywna, żurek, pomidorowa z ryżem
Pindolku, chyba jednak umówię się z Tobą :-
28 lutego 2012 at 13:20Hmmm podzielasz mój gust ?;))
I co ma znaczyć „chyba” ?? hehe zarcik :*
A lubisz chłodniki ? np hiszpański ?;>2 marca 2012 at 23:03[usunięto_link] wrote:
Hmmm podzielasz mój gust ?;))
jak mógłbym inaczej, Pi 😉
[usunięto_link] wrote:
znaczy: „na pewno” 😆 jasne, że żarcik ,ale Ciebie traktuję powaga 🙄
[usunięto_link] wrote:
A lubisz chłodniki ? np hiszpański ?;>
wiesz, że naprawdę lubię!? powaga! hej! nie żmiej się 😛 troszkę tylko zmyliłaż mnie tym…
hiszpańskim 😉ps. to co, domówimy jakiż alkoholek do tego? Pin? taki mały? 🙂
3 marca 2012 at 17:21krem z groszku z mozzarella i grzankami.
5 marca 2012 at 12:15[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
Hmmm podzielasz mój gust ?;))
jak mógłbym inaczej, Pi 😉
[usunięto_link] wrote:
znaczy: „na pewno” 😆 jasne, że żarcik ,ale Ciebie traktuję powaga 🙄
[usunięto_link] wrote:
A lubisz chłodniki ? np hiszpański ?;>
wiesz, że naprawdę lubię!? powaga! hej! nie żmiej się 😛 troszkę tylko zmyliłaż mnie tym…
hiszpańskim 😉ps. to co, domówimy jakiż alkoholek do tego? Pin? taki mały? 🙂
Haaard!!! To była podpucha 🙁 Nienawidzę chłodników ! onas
heheh ale to nic < głaszcze> dalej Cie lubie i może przekonam się do słynnego gaspacho 😛
Jak Ty lubisz to i ja polubię ;* heheSoł.. jaki alkohol preferujesz? :>
13 marca 2012 at 10:21A moj ulubiona zupa to fasolowa..
Składniki:
– 250 g suchej białej fasoli lub puszka fasoli, gotowej do użycia (dla tych co pragną zrobić wszystko „szybciej”)
– 3 marchewki
– pietruszka
– 4-5 dużych ziemniaków
– 2 kostki bulionu warzywnego
– 15 dag wędzonego boczku
– 2 cebule
– masło do smażenia
– majeranek, sól, pieprz (ewentualnie czosnek)
Wykonanie:
Sposób wykonania zależy do tego z jaką fasolą mamy do czynienia. Jeżli użyjemy gotowej fasoli z puszki, wystarczy dodać ją po prostu na 10 minut przed końcem gotowania. Jeżli używamy fasoli suchej, całożć przedstawia się następująco. Fasolę należy przepłukać, zalać zimną wodą i moczyć w niej przez noc. Następnie odcedzić, zalać żwieżą wodą, dorzucić kostki rosołowe i gotować do miękkożci (najczężciej trwa to dożć długo niestety). Marchewkę i pietruszkę pokroić w plasterki, ziemniaki w kostkę. Warzywa dodać do fasoli, gdy będzie już prawie miękka. Na mażle podsmażyć posiekaną cebulę, dodać pokrojony w kostkę boczek, wytopić. Cebulę z boczkiem dodać do gotującej się zupy. Kiedy warzywa z fasolą będę już miękkie, doprawić zupę dożć obficie majerankiem oraz solą i pieprzem do smaku. Dodatkowo można dodać też przecisnięty ząbek czosnku. Smacznego 🙂
7 maja 2012 at 11:17Ostatnio jadłam dobrą zupę z cebuli i zupę rybną
8 maja 2012 at 23:22[usunięto_link] wrote:
Haaard!!! To była podpucha 🙁 Nienawidzę chłodników !
Pinolku, cieszę się, że mnie tu ktoż w ogóle podpuszcza 😉
jak chcesz – to też dla Ciebie znienawidze chłodnik 😀[usunięto_link] wrote:
heheh ale to nic < głaszcze> dalej Cie lubie
jestes cudowna kobieta i nawet, jak sie ze mną nie zgadzasz, to czuję z Tobą więź 😆
[usunięto_link] wrote:
i może przekonam się do słynnego gaspacho 😛
brzmi jak 'gestapo’ 👿 – ale spróbujmy 🙂
[usunięto_link] wrote:
Jak Ty lubisz to i ja polubię ;* hehe
no dobra, co nam w końcu szkodzi 😉
[usunięto_link] wrote:
Soł.. jaki alkohol preferujesz? :>
wiesz, tak uroczyżcie, to jakież dobre wino, koniecznie stare 😯
ale może być piwo bez konserwantów i oczywiżcie wódeczka – zawsze pozostawiam to…
kobiecie 😛 wiesz, wolę, żeby nam było miło 😆 proszę odpowiedz ❗ps. no i… pozolisz, że sobie razem potńczymy? jupi
4 lipca 2012 at 07:15[usunięto_link] wrote:
Wpisujcie ulubione zupy ! Lubię bardzo je gotować ale czasami kończy mi się repertuar 😛
Podaję moją ulubioną: ogórkowa
🙂Klasyczna pomidorowa, ogórkowa oraz kalafiorowa ze żmietaną. Zupy są idealne w każdej porze roku, latem jako lekkie danie obiadowe a zimą rozgrzewające i wartożciowe pierwsze danie.
6 lipca 2012 at 12:45Słuchajcie polecam zupkę – krem z selera. Pyszna i łatwa z grzaneczkami.
16 lipca 2012 at 10:56Dzięki za ideę, już mi się pomysły kończą 😛
- AutorOdp.