- AutorOdp.
- 23 maja 2014 at 01:26
[usunięto_link] wrote:
Chyba zupę krem selerową…kocham ją a jem skandalicznie rzadko, a z codziennych pomidorowa 😉
Patti, ja pomidorówkę wielbię… lubię niestety z ziemniakami :-
a Ty?
25 września 2014 at 12:37Pomidorówka z ryżem, rosół no i kważne typu kapużniak i ogórkowa, żurek trochę mniej.
i przede wszystkim wszystkie zupy krem28 września 2014 at 00:00[usunięto_link] wrote:
Pomidorówka z ryżem, rosół no i kważne typu kapużniak i ogórkowa, żurek trochę mniej.
i przede wszystkim wszystkie zupy kremRed, mą amuuur, za co ja Cię uwielbiam! – za te zupki oczywiżcie 😯
mogę wpażć do Cię? 😉sam nie zdołam zagospodarować mojego piecyka :- koniecznie przybądź :]]
28 września 2014 at 19:26A że ja gotować lubię 😉 to jasne że zapraszam 😀
3 października 2014 at 10:16Obecnie ulubiony jest krem z dyni 😉
21 października 2014 at 00:32[usunięto_link] wrote:
A że ja gotować lubię 😉 to jasne że zapraszam 😀
Redka, i Twoje zupki i Twoja Osoba – napełniają mnie smakowitą rozkoszą 😉
podaj jakiż łopatologiczy przepis dla faceta, który nie miewa uczuć 👿
[usunięto_link] wrote:
Obecnie ulubiony jest krem z dyni
ja pierniczę! mogę za przeproszeniem pójżć z Tobą w tango?
mówisz 'z dyni’? jakie proporcje, Kochanie 🙄 znaczy ile czego? 😉po prostu zaczyna mi to smakować, Agi :-
21 października 2014 at 10:03[usunięto_link] wrote:
podaj jakiż łopatologiczy przepis dla faceta, który nie miewa uczuć 👿
Kroisz cebulę (2 duże) w paski, na masło, podsmażasz.
Zalewasz wodą, dodajesz kostkę rosołową, liżć laurowy, gotujesz. po 15 minutach przyprawiasz i gotowa. Podaje się z grzankami, najlepiej z masłem czosnkowym i seremNa mażle podsmaza się pokrojoną cebulę i białe czężci z 3 por (pokrojone)
dodaje sie szklankę wody i się gotuje przez 15 minut
Potem dodaje się zielone czężci pora, pokrojone i gotuje kolejne 15 minut.
przyprawia się, dodaje serek żmietankowy topiony, chwile jeszcze gotuje.
Na koniec wszystko blenderem na krem22 października 2014 at 21:39pomidorowa, ale nie z koncentratu, tylko z takich swiezych pomidorkow…mmmm;)
25 października 2014 at 04:23[usunięto_link] wrote:
Kroisz cebulę (2 duże) w paski, na masło, podsmażasz.
Zalewasz wodą, dodajesz kostkę rosołową, liżć laurowy, gotujesz. po 15 minutach przyprawiasz i gotowa. Podaje się z grzankami, najlepiej z masłem czosnkowym i seremNa mażle podsmaza się pokrojoną cebulę i białe czężci z 3 por (pokrojone)
dodaje sie szklankę wody i się gotuje przez 15 minut
Potem dodaje się zielone czężci pora, pokrojone i gotuje kolejne 15 minut.
przyprawia się, dodaje serek żmietankowy topiony, chwile jeszcze gotuje.
Na koniec wszystko blenderem na kremjesteż wprost cudowna, Red! Chcę być z Tobą! Znaczy żywić się przy Tobie 😀
duża buźka! 😉
[usunięto_link] wrote:
pomidorowa, ale nie z koncentratu, tylko z takich swiezych pomidorkow…mmmm;)
Jezu, po prostu mnie rozmodliłaż w tej zupie Taniu, roz-kosz-nie! :-
ps. a tak nieżmiało spytam: co sądzicie o zupie czosnkowej, na bazie ryb…
a! i jeszcze grzybowa – trochę mam w słoikach, bo mi kuzyneczki podesłały25 października 2014 at 18:56Hard, nie ma problemu 😉 jakiż czas temu żywiłam kuzyna męża więc i Ty się załapiesz 😀
nie lubię zup rybnych 😛 i ich posmaku 😀
31 października 2014 at 10:41pomidorowa z makaronem
18 listopada 2014 at 14:01Zdecydowanie rosół drobiowy oraz ogórkowa odpowiednio przyrządzona,to moje dwie ulubione zupy:)
20 listopada 2014 at 10:05Każda zupa smakuje inaczej i każda jest pyszna. Np dzisiaj gotuję żurek na żeberkach wieprzowych,do tego osobno ugotowane i „ugniecione” ziemniaki . Czasami dodaję pokrojone jajka na twardo.
21 listopada 2014 at 10:06Uwielbiam wszelkiego rodzaju kremu i przeciery. Mój ulubiony to chyba krem z brokułów. Jeżeli chodzi o zupki tradycyjne, to najbardziej lubię chyba cebulową. Niestety nie jest to zupa lekka i raczej nie mogę jej jeżć na mojej diecie 🙁
12 grudnia 2014 at 12:21Moja ulubiona zupa to Szczawiowa 🙂 Niestety jest niezdrowa, więc jem ją bardzo rzadko, raz na paręnażcie miesięcy.
- AutorOdp.