- AutorOdp.
- 31 lipca 2013 at 02:28
[usunięto_link] wrote:
Po dziż dzień moją ulubioną zupą jest zupa … szczawiowa 😉 przypomina mi czasy dzieciństwa i niezapomniane wakacje u babci…
mniam :-
ps. wrzucasz też jakież jajeczko? 😉 mogą być dwa, Janiu 😀
5 sierpnia 2013 at 00:23@Tama wrote:
żurek
sklepowy, czy robisz sama, Tamciu? 🙄
@Tama wrote:
z jajkiem
mogą być dwa 😆 a nawet trzy :- no co?!
jak się wyczerpię, to potrzebuję więcej kalorii 😯ps. dobra, Tama, co jeszcze do tego żurku? 😀
11 września 2013 at 13:14Żurek, najlepiej przygotowany przez rodowitą ślązaczkę 🙂
25 września 2013 at 23:10@Grosik wrote:
Bardzo lubię zupę marchewkową 😀 przepis znalazłam na [usunięto_link] polecam
nie powiem, bardzo mnie zachęciłaż, Grosik 😉
ja lubię dodać też do tej marchewki trochę fasolki, odrobinę brukselki, może kapustkę, taką jędrniejszą… kilkanażcie źdźbeł papryczki, niechże też wleci kalafiorek, oczywiżcie przyprawy ważne: pieprz, cebulka, krzyna soli, łyżeczka cukru, trochę poru, może majeranku do smaku…
psia mać lecę obrać parę ziemniaczków… a jak nie zdążę, to chociaż zaparzę kaszkę gryczaną…
28 października 2013 at 09:15Ja uwielbiam zupę krem z zielonych oliwek. Jest niezwykle delikatna i pasuje do innych potraw. Doskonała w połączeniu z grzankami.
14 listopada 2013 at 10:58Ja z kolei bardzo nie lubię oliwek… A poza tym ciężko wyróżnić mi ulubioną zupę,z pewnożcią w żcisłej czołówce będzie zalewajka oraz zupa ogórkowa:)
10 grudnia 2013 at 16:47Zupa z ciecierzycy z makaronem. Jest to moim zdaniem najlepsza zupa jaką można ugotować z ciecierzycy.
12 stycznia 2014 at 00:15niedawno jadłam pyszną cebulową i wysmienitą gulaszową w knajpie w drawsku pomorskim , palce lizać 🙂
18 stycznia 2014 at 17:21Nie ma to jak barszczyk domowej roboty z uszkami. Wiem, że mało oryginalnie, ale i tak go uwielbiam 🙂
28 stycznia 2014 at 16:49kalafiorowa 😀
2 lutego 2014 at 02:53[usunięto_link] wrote:
niedawno jadłam pyszną cebulową i wysmienitą gulaszową w knajpie w drawsku pomorskim , palce lizać
a umiesz zrobić? Kochanie? w każdym razie możesz mnie zaprosić 😉
@zablociak005o wrote:
Nie ma to jak barszczyk domowej roboty z uszkami. Wiem, że mało oryginalnie, ale i tak go uwielbiam
weź mnie ˜na barszczyk jak już nie masz na co, zabi :-
[usunięto_link] wrote:
kalafiorowa
jak umiesz, to podaj przepis, Serce, bo mi nie wychodzi, a cholernie mi się chce :}}
17 marca 2014 at 18:30Mmm barszczyk i krokiety 😉 Ja uwielbiam też zupę krem brokułową
19 marca 2014 at 13:51Zupa krem cebulowa i czosnkowa 🙂 żmierdziuchy, ale pyszne ;p
20 marca 2014 at 18:29Ooo a jakie azjatyckie? Podasz przepisy?
26 marca 2014 at 15:51Chyba zupę krem selerową…kocham ją a jem skandalicznie rzadko, a z codziennych pomidorowa 😉
- AutorOdp.