• Autor
    Odp.
  • pumpkin
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 285
    • Zapaleniec

    Ja uwielbiam zupę z pora albo cebulową 🙂
    Sekretem jest wczeżniejsze podsmażenie pora/cebuli na oleju rzepakowym żeby zupa była bardziej aromatyczna 🙂

    H_ulka
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

    Cebulowa to genialna zupa jesienna. Podobnie jak dyniowa.

    rose_is_red
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 27
    • Bywalec

    Z pora, z duuużą ilożcią sera topionego.
    I pieczarkowa, ale musi być dużo pieczarek i ziemniaków, nie uznaję zup z ryżem albo makaronem (czyli rosół i pomidorowa odpadają)

    szamanka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 25
    • Bywalec

    A ja z kolei uwielbiam żurek… Tak wiem – dziwna jestem. I rosół, ale nie gotowany na kurczaku tylko na kaczce 😉

    tabletka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 211
    • Zapaleniec

    Nie dziwna bo ja też kocham domowy żurek. Rósół jednak lepszy z wołowiną, z kaczki dziwnie dla mnie pachnie.

    pumpkin
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 285
    • Zapaleniec

    Czemu dziwna? Dobrze przygotowany żurek jest bardzo smaczny 🙂 Może niezbyt zdrowy, ale smaczny 😉

    WeselneZaplecze
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 98
    • Zapaleniec

    Mi zasmakowała ostatnio zupa serowa z pieczarkami i pulpecikami, której przepis znalazłam w internecie. Polecam bo jest pyszna. Przesyłam przepis może któraż z Was się skusi.
    Składniki:
    ¢ mięso mielone mieszane 1/2 kg
    ¢ kostka rosołowa wołowa 1 sztuka
    ¢ kostka rosołowa drobiowa 1 sztuka
    ¢ por – białe czężci 2 sztuki
    ¢ marchewka 2 sztuki
    ¢ pieczarki 1/2 kg
    ¢ serki topione tzw. kiełbaski 4 sztuki
    ¢ koperek żwieży 3 łyżki
    ¢ woda 2,5 litra
    Kostki rozpuszczamy w wodzie, dodajemy obrane i pokrojone warzywa. Gotujemy do miękkożci. Ugotowane warzywa wyjmujemy, miksujemy i dodajemy do wywaru. Pieczarki kroimy i wrzucamy do zupy. Z mięsa robimy małe kuleczki i dodajemy do zupy. Gotujemy około 10 minut. Serki wyciskamy do zupy, dodajemy koper i mieszamy całożć. Doprawiamy solą i pieprzem.

    murszka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 14
    • Bywalec

    Pomidorówka!

    Spopielala
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 105
    • Zapaleniec

    Ulubiona? Pomidorowa z ryżem! I w ogóle zupy mojej mamy 😉

    Mirabelka
    Member
    • Tematów: 32
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

    Selerowa zupa z serkiem pleżniowym

    Przepyszna i bardzo prosta w przygotowaniu! Ja uwielbiam takie eksperymenty kulinarne i czasami naprawdę z resztek w lodówce można zrobić super smaczne i oryginalne danie <3

    Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

    [usunięto_link] wrote:

    A ja z kolei uwielbiam żurek… Tak wiem – dziwna jestem. I rosół, ale nie gotowany na kurczaku tylko na kaczce 😉

    szamanka, już Cię lubię 😉 zaproż mnie na ten lancz 😀

    Mirabelka
    Member
    • Tematów: 32
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

    Żurek jest mistrzostwem żwiata! Wiadomo! Ale szczególny sentyment mam do niego w żwięta Wielkanocne!

    Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

    [usunięto_link] wrote:

    Żurek jest mistrzostwem żwiata! Wiadomo! Ale szczególny sentyment mam do niego w żwięta Wielkanocne!

    oczywiżcie! 😀

    a umiesz upichcić zupę chrzanową? :-

    WeselneZaplecze
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 98
    • Zapaleniec

    Chętnie także zjadam ogórkową 😀

    niezapominajka1
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 6
    • Początkujący

    Zapraszam na mojego bloga tam znajdziesz fajny przepis na [usunięto_link]🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Ulubione zupy :)"

Przewiń na górę