• Autor
    Odp.
  • chilli
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 42
    • Bywalec

Ja uwielbiam wszelkie zupy i cz臋sto je gotuj臋…
    I bardzo posmakowa艂a mi kiedy偶 zupa szpinakowa – niestety sama nie potrafi臋 jej zrobi膰…tzn. pr贸bowa艂am ju偶 kilka przepis贸w ale to ci膮gle nie jest to ;(

silenta
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 86
    • Sta艂y bywalec

tradycyjnie pomidorowa (sama co lato robi臋 przecier na zupy w ilo偶ciach gigantycznych), og贸rkowa (og贸ry kisi mama ;)), koperkowa, a z bardzie wykwintnych krem z broku艂贸w i krem z podgrzybk贸w – pycha 馃檪

[usuni臋to_link] wrote:

+ ja dodaje jeszcze 1 ca艂y ser Creme de Brie President – jest jak po艂膮czenie serka topionego i ple偶niowego, super zag臋s**** zup臋 i troch臋 zaostrza smak 馃檪

mo偶esz napisa膰 co to za serek, bo pierwsze s艂ysz臋? ja do kremowych zup dodaj臋 serek topiony zamiast 偶mietany, bo w艂a偶nie moim zdaniem lepiej smakuje i ma ciekawsz膮 konsystencj臋, ale ja daj臋 taki zwyk艂y najzwyklejszy, naturalny. o takim topionym-ple偶niowym nie s艂ysza艂am jeszcze 馃檪

jagoda4
    Member
    • Temat贸w: 21
    • Odp.: 863
    • Zas艂u偶ony

[usuni臋to_link] wrote:

tradycyjnie pomidorowa (sama co lato robi臋 przecier na zupy w ilo偶ciach gigantycznych), og贸rkowa (og贸ry kisi mama ;)), koperkowa, a z bardzie wykwintnych krem z broku艂贸w i krem z podgrzybk贸w – pycha 馃檪

[usuni臋to_link] wrote:

+ ja dodaje jeszcze 1 ca艂y ser Creme de Brie President – jest jak po艂膮czenie serka topionego i ple偶niowego, super zag臋s**** zup臋 i troch臋 zaostrza smak 馃檪

mo偶esz napisa膰 co to za serek, bo pierwsze s艂ysz臋? ja do kremowych zup dodaj臋 serek topiony zamiast 偶mietany, bo w艂a偶nie moim zdaniem lepiej smakuje i ma ciekawsz膮 konsystencj臋, ale ja daj臋 taki zwyk艂y najzwyklejszy, naturalny. o takim topionym-ple偶niowym nie s艂ysza艂am jeszcze 馃檪

To jescze ja mam pytanie:to serek ze sk贸rk膮 z ple偶ni,miksujesz zup臋?

eBoska
    Member
    • Temat贸w: 6
    • Odp.: 433
    • Pasjonat

do pomidorowki dodaje parmezanu….a do zurku czosnku….szczawiowa jest jest moim nr jeden ale tu gdzie mieszkam nie ma szczawiu;( a ten ze sloika to fuj

Anonymous
    Member
    • Temat贸w: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Cho膰 lubi臋 te偶 inne to szczawiowa te偶 dla mnie No.1 ,ale koniecznie do tego gotowane jajko 馃槇

eBoska
    Member
    • Pasjonat

no jajka musza byc a od niedawna jem szpinak i mi smakuje;)

delikatna
    Member
    • Temat贸w: 3
    • Odp.: 11
    • Bywalec

ja te偶 uwielbiam wszystkie zupy:D
    nie przepadam jedynie za groch贸wk膮…
    a takk to wszystko jem:D

Anonymous
    Member
    • Guru

Ja groch贸w臋 te偶 lubi臋 szczeg贸lnie wojskowa mo偶na 艂y偶k臋 po艂o偶y膰 i stoi nie tonie 馃榾 za to 偶urek mi nie podchodzi.

eBoska
    Member
    • Pasjonat

grochowke chyba tak najbardziej lubie jesc w plenerze najbardziej chyba wlasnie taka smakuje bo w domu jej czesto nie gotuje…za ciezka jak dla mnie…zurek, pomidorowka, barszcz bialy i barszcz czerwony to jest lista zup mojego dziecka wiec w sumie smigam je na okraglo a jak mam chec na cos innego to musze sobie osobno ugotowac

Anonymous
    Member
    • Guru

Ja niestety zupy jem od偶wi臋tnie. Nic mi nie daj膮 w sporcie wi臋c nie ma ich w jad艂ospisie i raczej ju偶 bym nie zmie偶ci艂.

eBoska
    Member
    • Pasjonat

a ja jem je wtedy kiedy mam na nie ochote a ochota przechdzi mi na ogol wraz z mysla ze musze ja sobie sama ugotowac

Anonymous
    Member
    • Guru

Ja gotowa膰 i przyrz膮dza膰 lubi臋 wi臋c mam odwrotnie.

delikatna
    Member
    • Temat贸w: 3
    • Odp.: 11
    • Bywalec

ja przewa偶nie gotuje pomidor贸wke, og贸rkow膮, 偶urek.. 馃檪 i w domu jedz膮 ze smakiem:) a reszta zup nalezy do mamy..
    heh 馃槈

Anonymous
    Member
    • Guru

No jak pomidor贸wa to i ros贸艂 umiesz:) O og贸rkowej to ju偶 zapomnia艂em ,trzeba b臋dzie kiedy偶 zrobi膰.

eBoska
    Member
    • Pasjonat

Ja lubie rzadzic w kuchni ale zupy nie naleza do moich milosci kulinarnych lubie przetwarzac miesca sa wdziecznym produktem

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " Ulubione zupy :)"

Przewi艅 na g贸r臋