- AutorOdp.
- 18 sierpnia 2010 at 12:50
Ja uwielbiam wszelkie zupy i cz臋sto je gotuj臋…
I bardzo posmakowa艂a mi kiedy偶 zupa szpinakowa – niestety sama nie potrafi臋 jej zrobi膰…tzn. pr贸bowa艂am ju偶 kilka przepis贸w ale to ci膮gle nie jest to ;(20 sierpnia 2010 at 15:02tradycyjnie pomidorowa (sama co lato robi臋 przecier na zupy w ilo偶ciach gigantycznych), og贸rkowa (og贸ry kisi mama ;)), koperkowa, a z bardzie wykwintnych krem z broku艂贸w i krem z podgrzybk贸w – pycha 馃檪
[usuni臋to_link] wrote:
+ ja dodaje jeszcze 1 ca艂y ser Creme de Brie President – jest jak po艂膮czenie serka topionego i ple偶niowego, super zag臋s**** zup臋 i troch臋 zaostrza smak 馃檪
mo偶esz napisa膰 co to za serek, bo pierwsze s艂ysz臋? ja do kremowych zup dodaj臋 serek topiony zamiast 偶mietany, bo w艂a偶nie moim zdaniem lepiej smakuje i ma ciekawsz膮 konsystencj臋, ale ja daj臋 taki zwyk艂y najzwyklejszy, naturalny. o takim topionym-ple偶niowym nie s艂ysza艂am jeszcze 馃檪
21 sierpnia 2010 at 18:28[usuni臋to_link] wrote:
tradycyjnie pomidorowa (sama co lato robi臋 przecier na zupy w ilo偶ciach gigantycznych), og贸rkowa (og贸ry kisi mama ;)), koperkowa, a z bardzie wykwintnych krem z broku艂贸w i krem z podgrzybk贸w – pycha 馃檪
[usuni臋to_link] wrote:
+ ja dodaje jeszcze 1 ca艂y ser Creme de Brie President – jest jak po艂膮czenie serka topionego i ple偶niowego, super zag臋s**** zup臋 i troch臋 zaostrza smak 馃檪
mo偶esz napisa膰 co to za serek, bo pierwsze s艂ysz臋? ja do kremowych zup dodaj臋 serek topiony zamiast 偶mietany, bo w艂a偶nie moim zdaniem lepiej smakuje i ma ciekawsz膮 konsystencj臋, ale ja daj臋 taki zwyk艂y najzwyklejszy, naturalny. o takim topionym-ple偶niowym nie s艂ysza艂am jeszcze 馃檪
To jescze ja mam pytanie:to serek ze sk贸rk膮 z ple偶ni,miksujesz zup臋?
21 sierpnia 2010 at 19:09do pomidorowki dodaje parmezanu….a do zurku czosnku….szczawiowa jest jest moim nr jeden ale tu gdzie mieszkam nie ma szczawiu;( a ten ze sloika to fuj
21 sierpnia 2010 at 20:19Cho膰 lubi臋 te偶 inne to szczawiowa te偶 dla mnie No.1 ,ale koniecznie do tego gotowane jajko 馃槇
21 sierpnia 2010 at 20:21no jajka musza byc a od niedawna jem szpinak i mi smakuje;)
21 sierpnia 2010 at 20:22ja te偶 uwielbiam wszystkie zupy:D
nie przepadam jedynie za groch贸wk膮…
a takk to wszystko jem:D21 sierpnia 2010 at 20:24Ja groch贸w臋 te偶 lubi臋 szczeg贸lnie wojskowa mo偶na 艂y偶k臋 po艂o偶y膰 i stoi nie tonie 馃榾 za to 偶urek mi nie podchodzi.
21 sierpnia 2010 at 20:30grochowke chyba tak najbardziej lubie jesc w plenerze najbardziej chyba wlasnie taka smakuje bo w domu jej czesto nie gotuje…za ciezka jak dla mnie…zurek, pomidorowka, barszcz bialy i barszcz czerwony to jest lista zup mojego dziecka wiec w sumie smigam je na okraglo a jak mam chec na cos innego to musze sobie osobno ugotowac
21 sierpnia 2010 at 20:39Ja niestety zupy jem od偶wi臋tnie. Nic mi nie daj膮 w sporcie wi臋c nie ma ich w jad艂ospisie i raczej ju偶 bym nie zmie偶ci艂.
21 sierpnia 2010 at 20:45a ja jem je wtedy kiedy mam na nie ochote a ochota przechdzi mi na ogol wraz z mysla ze musze ja sobie sama ugotowac
21 sierpnia 2010 at 20:55Ja gotowa膰 i przyrz膮dza膰 lubi臋 wi臋c mam odwrotnie.
21 sierpnia 2010 at 21:00ja przewa偶nie gotuje pomidor贸wke, og贸rkow膮, 偶urek.. 馃檪 i w domu jedz膮 ze smakiem:) a reszta zup nalezy do mamy..
heh 馃槈21 sierpnia 2010 at 21:05No jak pomidor贸wa to i ros贸艂 umiesz:) O og贸rkowej to ju偶 zapomnia艂em ,trzeba b臋dzie kiedy偶 zrobi膰.
21 sierpnia 2010 at 21:07Ja lubie rzadzic w kuchni ale zupy nie naleza do moich milosci kulinarnych lubie przetwarzac miesca sa wdziecznym produktem
- AutorOdp.