• Autor
    Odp.
  • algerr
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 229
    • Zapaleniec

Oczywiżcie że masz rację Hard! Nie ma sensu od razu biec do lekarza za każdym razem jak coż nie wychodzi. Ale kiedy dochodzi już do tego, że impotencja przedłuża się i zaczyna rujnować nasze życie i związek, to wtedy nie warto jej się poddawać, ale włażnie należy szukać pomocy u lekarza.
    Tak w ogóle to za mało się moim zdaniem mówi o impotencji jako „niszczycielu” życia. Tyle słyszy się, że nałogi niszczą życie, nawet uzależnienie od internetu 😉 , a o impotencji w mediach cisza jak makiem zasiał. Dlaczego? Bo to taki wstydliwy problem? Mnie to osobiżcie wkurza, bo inne problemy i choroby „obtrąbia” się na prawo i lewo, a tego cichego niszczyciela pomija milczeniem. Zamiast jakiejż akcji mającej na celu użwiadomienie zdrowia seksualnego, w mediach mamy ciszę albo powielanie stereotypów.

patunia28
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Mnie to osobiżcie wkurza, bo inne problemy i choroby „obtrąbia” się na prawo i lewo, a tego cichego niszczyciela pomija milczeniem.

Bardzo ładnie to ująłeż i też tak uważam. Prawdopodobnie stąd się biorą Wasze, Panowie, problemy z radzeniem sobie z tego typu sytuacjami. Bo, że fajki szkodzą, to każdy wie. Ale np. że mogą wpływać na płodnożć, to już stanowczo mniej osób zdaje sobie z tego sprawę. A z zaburzeniami erekcji to już w ogóle jakiż pomór…

algerr
    Member
    • Zapaleniec

Jest pomór, bo brak jakiejkolwiek edukacji w tej materii, chęci zmiany społecznych stereotypów i mentalnożci. Na pewno nie jeden mężczyzna myżli o podjęciu leczenia, ale hamują go włażnie stereotypy i wstyd. A poza tym – za mało się mówi o „penisach”, „pochwach”, „wzwodach”, „nasieniu”, „wytryskach” itp. Przeciętny polak, gdy musi już wypowiedzieć te słowa, to od razu pokrywa się rumieńcem. A jak w takim klimacie społecznym przeciętny Kowalski ma pójżć do seksuologa i mówić o swoim penisie? W Polsce nawala na całej linii edukacja seksualna, a płacą za to mężczyźni, których hamuje wstyd, i ich partnerki.

Destiny
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Nie wiem dlaczego kobiety martwią się przedwczesnym wytryskiem u facetów. Przecież tego podobno da się zapobiec. Gorzej jezeli facet dłuuuuuugo dłuuuugo nie dochodzi 😉

patunia28
    Member
    • Zasłużony

no nie wiem czy wczesny wytrysk to nie problem 😛 nie zdąży Cię dotknąć, a już po – Ty byż się nie martwiła? 😛
    długie niedochodzenie to inny problem, choć dla niektórych wcale problemem nie jest, bo dłuższy stosunek może przynieżć o wiele więcej przyjemnożci 😛 zależy od upodobań.
    najgorzej jednak, gdy Ty chcesz, a On najzwyczajniej w żwiecie nie może.
    tak na serio, to każdy przypadek i każdy związek jest inny. trzeba wiedzieć, co dla nas jest normalne, a co nie 🙂
    algerr – bardzo słuszne uwagi. a jakież pomysły, jak dokonać „przewrotu”? 😛

algerr
    Member
    • Zapaleniec

Gdybym miał władzę i pieniądze 8) , to rozkręciłbym jakąż wielką akcję medialną, która oswoiłaby z edukacją seksualną i trochę zmieniła mentalnożć. A przede wszystkim postawiłbym na edukację zdrowia seksualnego – o leczeniu impotencji, o psychologii seksu itp.
    Ale niestety nie mam ani władzy, ani pieniędzy 😕

miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

sluchajcie, wg Mnie dyskusja nawet ciekawa i rzeczowa, ale lepiej by bylo jakbyscie toczyli ja w 1 temacie a nie w 5 takich samych tylko w roznych dzialach ;p

algerr
    Member
    • Zapaleniec

Jak dyskusja ciekawa, to człowiek nie rozgląda się, ale dyskutuje. A dla mnie – faceta, temat erekcji to sprawa wręcz gardłowa 😕 Zapraszam miszczu do dyskusji, bo pewnie ciebie też to może dotyczyć, a im więcej „obdyskutujemy”, tym bardziej coż się zmieni w społecznej mentalnożci. To pewnie taka walka z wiatrakami, w imię idei, ale wolę coż z tym robić, niż pozostawić t tak jak jest. A jest tak, jak widać – zero jakiejkolwiek edukacji w sprawach zdrowia seksualnego.
    Jak masz jakiż miszczu pomysł, rzucaj od razu na warsztat!

miszczu
    Member
    • Maniak

a co ja moge ;p
    zyjemy w „katolandzie”
    gdy w szkolach bedzie edukacja seksualna, taka prawdziwa edukacja a nie gowno ktore ja mialem w gimnazjum np. to bedzie lepiej
    sprawa jest taka ze to wszystko jest gleboko zakorzenione w psychice mezczyzny, przeciez zaden facet sie takimi problemami jak problemy z erekcja czy wczesny wytrysk nie dzieli
    oczywiscie z partnerka nie musi sie dzielic bo ona sama widzi co jest grane ;p
    dla faceta to jest najgorsze co moze byc, nie moc zaspokoic swojej kobiety
    rozwiazanie problemu jest tez w interesie kobiety, jesli babka widzi ze cos jest nie tak, niech delikatnie sugeruje, zeby facet udal sie do lekarza
    ja osobiscie gdybym mial taki problem zapierdzielalbym do specjalisty i jeszcze placil gruby hajs zeby rozwiazac problem, nikt przeciez o tym i tak nie bedzie wiedzial
    ja nie kumam jak facet moze trwac w takim stanie, on jest zdolowany i kobita tez

hard-man
    Member
    • Tematów: 58
    • Odp.: 2184
    • Ekspert

[usunięto_link] wrote:

a co ja moge ;p

umówmy się, że nic nie możesz, hęę 😉 jesteż pajac – znaczy tak to sobie wyobraź 😀

[usunięto_link] wrote:

zyjemy w „katolandzie”

czyżby!!? przecież 98% mediów należy do tzw. liberuchów 😆 skąd te nadwerężone skojarzenia, mój Mały 😉

[usunięto_link] wrote:

gdy w szkolach bedzie edukacja seksualna, taka prawdziwa edukacja a nie gowno ktore ja mialem w gimnazjum np. to bedzie lepiej

co to znaczy Twoja mistyczna 'prawdziwa edukacja’? walenie konia bez oporów? czy wkładanie penisa poniżej 14-ego roku życia w odbyt 13-latki? wiesz, to tylko przenożnie, ale mogę podać więcej idiotycznych przykładów… ja tam bym nie chciał, by moja córka była taką s****ąąą…

[usunięto_link] wrote:

sprawa jest taka ze to wszystko jest gleboko zakorzenione w psychice mezczyzny, przeciez zaden facet sie takimi problemami jak problemy z erekcja czy wczesny wytrysk nie dzieli

a z kim ma się dzielić, jak nie z partnerką, Wybawco!? z lewą przyajciółką 😉 ? daruj sobie! trzeba gadać i to jeszcze raz gadać – bo inaczej będziemy mieli 'sexy-cyrk’ na przedmieżciu – kapujesz? 😆

[usunięto_link] wrote:

kurde-molek, a ja dotąd myżlałem, że brak zrozumienia… zaspokojenie, miszczu to rzecz niełatwa – chyba lepiej się wczeżniej dogadać i mieć jakież wspólne rozwiązanie – niekoniecznie u lekarza 😀

[usunięto_link] wrote:

rozwiazanie problemu jest tez w interesie kobiety, jesli babka widzi ze cos jest nie tak, niech delikatnie sugeruje, zeby facet udal sie do lekarza

tylko w naprawdę poważnych sytuacjach… a nie z powodu stresu, przemęczenia, zwykłego braku energii – może lepiej najpierw nad tym popracować, a nie leniwie szukać tablet!? 😈

[usunięto_link] wrote:

ja osobiscie gdybym mial taki problem zapierdzielalbym do specjalisty i jeszcze placil gruby hajs zeby rozwiazac problem, nikt przeciez o tym i tak nie bedzie wiedzial

no to 'zapierdzielaj’ – kto Ci broniii! jeżli będziesz szczężliwszy – ja tam nie mam takiej potrzebyyy 😉

[usunięto_link] wrote:

ja nie kumam jak facet moze trwac w takim stanie, on jest zdolowany i kobita tez

w jakim mianowicie, miszczu drogi? 😉 gdy nie może, czy mu nicc nie pomoże? a może, o mój Boże, słabo młóci zboże 😯 ?

miszczu
    Member
    • Maniak

pobiles wszystko co pisales do tej pory
    myslalem ze to niemozliwe
    umiejetnosc czytania ze zrozumieniem = 0
    umiejetnosc pisania tak zeby ktokolwiek sie nie porzygal = 0
    masz IQ jak moj numer buta, chociaz to i tak komplement bo mam duze stopy

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

a co ja moge ;p

umówmy się, że nic nie możesz, hęę 😉 jesteż pajac – znaczy tak to sobie wyobraź 😀

[usunięto_link] wrote:

zyjemy w „katolandzie”

czyżby!!? przecież 98% mediów należy do tzw. liberuchów 😆 skąd te nadwerężone skojarzenia, mój Mały 😉

[usunięto_link] wrote:

co to znaczy Twoja mistyczna 'prawdziwa edukacja’? walenie konia bez oporów? czy wkładanie penisa poniżej 14-ego roku życia w odbyt 13-latki? wiesz, to tylko przenożnie, ale mogę podać więcej idiotycznych przykładów… ja tam bym nie chciał, by moja córka była taką s****ąąą…

[usunięto_link] wrote:

a z kim ma się dzielić, jak nie z partnerką, Wybawco!? z lewą przyajciółką 😉 ? daruj sobie! trzeba gadać i to jeszcze raz gadać – bo inaczej będziemy mieli 'sexy-cyrk’ na przedmieżciu – kapujesz? 😆

[usunięto_link] wrote:

kurde-molek, a ja dotąd myżlałem, że brak zrozumienia… zaspokojenie, miszczu to rzecz niełatwa – chyba lepiej się wczeżniej dogadać i mieć jakież wspólne rozwiązanie – niekoniecznie u lekarza 😀

[usunięto_link] wrote:

tylko w naprawdę poważnych sytuacjach… a nie z powodu stresu, przemęczenia, zwykłego braku energii – może lepiej najpierw nad tym popracować, a nie leniwie szukać tablet!? 😈

[usunięto_link] wrote:

no to 'zapierdzielaj’ – kto Ci broniii! jeżli będziesz szczężliwszy – ja tam nie mam takiej potrzebyyy 😉

[usunięto_link] wrote:

w jakim mianowicie, miszczu drogi? 😉 gdy nie może, czy mu nicc nie pomoże? a może, o mój Boże, słabo młóci zboże 😯 ?

jestem przerazona tym, co przeczytalam.

szczegolnie fragmentem o edukacji seksualnej…
    jesli dla ciebie jelopie jest to nauka walenia konia i wkladania penisa w odbyt, tzn ze najzwyczajniej jestes kretynem.

Jozia
    Member
    • Tematów: 16
    • Odp.: 987
    • Maniak

kawałek o edukacji seksualnej przebił wszystko, ale warty wspomnienia jest też cytat

miszczu napisał:

no to 'zapierdzielaj’ – kto Ci broniii! jeżli będziesz szczężliwszy – ja tam nie mam takiej potrzebyyy Wink

W tym temacie przeszedłeż samego siebie jesli mowa o kompletnym braku umiejetnożci czytania. Zauważyłąm, że obojetnie jakie posty miszcza działają na ciebie jak płachta na byka i może w wyniku masakrycznego podekscytowania nie za bardzo skupiłeż się na czytaniu tylko na „dowalaniu” miszczowi. No ale wyszło jak zwykle.

Moja rada – po przeczytaniu następnego posta miszcza, weź kilka głębokich oddechów i jakież relanium.

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

jak mi odpowiada, to jeszcze dodatkowo przeklina 😆

patunia28
    Member
    • Zasłużony

no rozmowa wyjątkowo ambitna – hard – trzymaj poziom do jasnej anielki ❗ co z Tobą ❓
    miszczu – masz rację z tą edukacją. aktualnie jest ona na wyjątkowo niskim, a wręcz zerowym poziomie. czężciej kojarzy się z „okienkiem” w zajęciach albo z robieniem idioty z człowieczka, którego przymuszono do poprowadzenia takiej lekcji. no i podstawowa sprawa – oswajanie z seksualnożcią powinno się zaczynać w podstawówce, a nie w gimnazjum/liceum, kiedy większożć jest albo już po, albo tuż przed pierwszym stosunkiem…
    no i niezaprzeczalnie – problem obojga. czasami da się go rozwiązać w zaciszu sypialni, czasami trzeba się zgłosić do lekarza.
    i tak jak mówisz – pójdziesz do specjalisty – przecież i tak nikt się nie dowie ❗ bo niby i jak? nie ma upublicznianej „czarnej listy potencjalnych/aktualnych impotentów” 😆

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Wczesny wytrysk?!"

Przewiń na górę