• Autor
    Odp.
  • mama_muminka
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 64
    • Stały bywalec

Dla włosów najlepsza jest zdrowa dieta, zbilansowana, bogata w witaminy, minerały. Dobrze jeżć sporo kaszy, nabiału, ryb, warzyw, trzeba odpużcić słodycze, ostre rzeczy, alkohol. No chyba, że ktoż nie ma ochoty zmieniać swoich nawyków, to są jeszcze suplementy. Najlepsze będą takie z witaminami, skrzypem, pokrzywą, bo te składniki robią dobrze włosom. Mi kiedyż strasznie wypadały włosy, ale to tak, że były praktycznie wszędzie, a ja nie nadążałam ze sprzątaniem. Pomogła mi dopiero Biosilica max. Przez jakiż miesiąc brałam 1 tabletkę dziennie i problem zniknął. Gdyby coż, to będę wracać do tego suplementu, na bank.

paprocwielkosc
    Member
    • Odp.: 45
    • Bywalec

@aerona wrote:

ja wam polecam olejowanie włosów- to niezawodny sposób

prawda! sama miałam siano i teraz mam zdrowe lsniace włosy. co prawda olejowanie nie jest najbardziej przyjemnym i najłatwiejszym sposobem pielegnacji na swiecie, ale gra jest warta żwieczki 🙂

qrysiak
    Member
    • Odp.: 19
    • Bywalec

.

.

Zapraszam do polubienia fanpage na fb
    Przedłużanie włosów
    Profil stworzony dla wszystkich, którzy chcieliby podzielić się dożwiadczeniem z zabiegiem przedłużania włosów.
    Opinie, sugestie i porady.

Czekamy na wasze opinie 🙂

[usunięto_link]

Sprawdź koniecznie!
    Informacje i konkursy! “ Bądź na bieżąco 🙂

wiktoriamadak
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Przede wszystkim takie włosy są wynikiem tego, że nasz organizm jest odwodniony, brak mu witamin itp. Więc pierwsze to zadbać od żrodka o siebie:) A poza tym to polecam szampony bez SLS i jakież odżywki emolientowe

mycha007
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 37
    • Bywalec

A może zastosować jajeczne maseczki. Nasze babcie znały i stosowały takie odżywki.

Wiosenka
    Member
    • Odp.: 100
    • Zapaleniec

Na pewno dieta, jak już ktoż pisał wyżej. Bo to ma duży wpływ na kondycję naszych włosów. Ale dodatkowo można wspomóc się od żrodka. Stosujecie jakież suplementy?

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

Oeparol piekna skóra, włosy i paznokcie, już chyba kiedyż tutaj pisałam o tym suplemencie. To polski wiesiołek, z dodatkami, ze tak powiem. świetnie działa na skórę i paznokcie, ale tez na włosy, więc polecam 🙂

kasojan
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

.

.

Zapraszam do polubienia fanpage na fb

-najnowsze metody przedłużania włosów,

najnowoczeżniejszy profesjonalny sprzęt dla salonów fryzjerskich

i najlepszej jakożci naturalne pasma włosów

oraz szkolenia z zakresu przedłużania i zagęszczania włosów

[usunięto_link]

Sprawdź koniecznie!

Informacje i konkursy! “ Bądź na bieżąco 🙂

Zdrowie-i-uroda_pl
    Member
    • Odp.: 30
    • Bywalec

Wiesiołek faktycznie zdaje egzamin na wiele dolegliwożci plus paznokcie i włosy wiec takze uważam że warto stosować go jako suplement wraz z naturalnymi kosmetykami,akurat te znajdziecie u nas:)

Wiosenka
    Member
    • Odp.: 100
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Wiesiołek faktycznie zdaje egzamin na wiele dolegliwożci plus paznokcie i włosy wiec takze uważam że warto stosować go jako suplement wraz z naturalnymi kosmetykami,akurat te znajdziecie u nas:)

Są u Was dostępne? Bo kupowałam zawsze Oeparol w aptece jedynie 🙂 cieszyło mnie to, bo produkty apteczne są super.

Miska26
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 501
    • Zasłużony

każda z nas chciałaby aby jej włosy wyglądały przepięknie. przez co poddajemy je prostowaniu, suszeniu czy rozjażnianiu, jak w moim przypadku. a w ten sposób powoli niszczymy włosy i nie wyglądają już tak jakbyżmy sobie tego życzyły. więc jakich sposobów używacie, aby wyglądały dobrze? co stosujecie, jakim zabiegom regeneracyjnym je poddajecie.

reddragon
    Member
    • Odp.: 469
    • Pasjonat

Na wypadanie, dobre są wcierki, ale jeżeli już mówimy o samych włosach, warto zainwestowac w maski do włosów.
    Np bardzo fajna jest taka fioletowa z garniera. Ogólnie mają całą serię i szampon i odżywkę.
    A jest o tyle fajna że dodaje objętożci i odżywiają

galerko
    Member
    • Odp.: 8
    • Początkujący

niesttety też mam ten problem, mimo że już od pół roku przestałam prostować je i cały czas stosuję szampony z odżywkami itd. to włosy i tak są suche i łamią się. może jakież witaminy?

Miska26
    Member
    • Odp.: 501
    • Zasłużony

z pewnożcią trzeba włosy wspomóc też od zewnątrz, aby nabrały dobrej kondycji i zdrowego wyglądu.

Toti
    Member
    • Odp.: 25
    • Bywalec

Wpomagać zniszczone, suche, przesuszone różnymi zabiegami (suszenie, prostowanie farbowanie) włosy jak najbardziej… tylko czym…? Co konkretnie Wam pomaga i co polecacie?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Włosy suche, matowe i wypadające jak sobie z nimi radzić???"

Przewiń na górę