• Autor
    Odp.
  • Anna_N
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 70
    • Stały bywalec

Ponoć bardzo ważne jest zdrowe odżywianie 🙂

ola57777
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 612
    • Zasłużony

To prawda ze jednak zdrowe odżywianie to podstawa ale mysle ze warto też jest tutaj zadbac o własciwą suplementacje która równiez moze mieć wpływ na nasze włosy i paznokcie. Wiec jesli miałabym polecać to na pewno My Hair and Nails Repair. Ja sama jestem pod wrażeniem efektów.

julietta
    Participant
    • Tematów: 2
    • Odp.: 105
    • Zapaleniec

a stosowalas maske do wlosow z biowaxu? tam maja maski na rozne przypadlosci- suche wypadajace, wlosy po farbowaniu itd.

kalamburka
    Member
    • Odp.: 58
    • Stały bywalec

olejowanie daje super efekty

kosmo79
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 291
    • Zapaleniec

Tak naprawde oprócz własnie dobrych zabiegów warto też wzmacniać swoją skóre od wewnątrz. Dlatego ja postawiłam tej wiosny na suplementacje Collagenem Noble Health. Naprawde polecam.

Specjalista Aspazji
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 213
    • Zapaleniec

Możesz także stosować domowe metody pielęgnacji włosów. Wcieraj we włosy olejek, np. arganowy, na kilka godzin przed myciem. Spróbuj też różnych maseczek, np. maseczki z awokado, która dobrze działa na suche włosy. Kwasy tłuszczowe zawarte w awokado odżywią zarówno włosy jak i skórę głowy.
    Składniki: Awokado, 1 łyżka miodu, 2 łyżeczki oliwy z oliwek
    Obrane awokado utrzyj do konsystencji papki. Dodaj miód i oliwę z oliwek, a następnie dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną maseczkę nałóż na włosy i trzymaj 20 minut. Po wyznaczonym czasie, spłucz mieszankę i umyj włosy delikatnym szamponem.

qrysiak
    Member
    • Odp.: 19
    • Bywalec

Polecam zagęszczanie włosów. Myżlałam, że już nic nie poprawi mojego wyglądu a jednak!

Poszłam z przypadku na bezpłatną konsultację do Kliniki Włosów w Krakowie. Nie wiedziałam, jak się to odbywa ale usłyszałam, że można przyjżć i wypytać o wszystko.

Wreszcie nie wstydzę się swoich rzadkich włosów .

Efekt natychmiastowy!

Są to tzw systemy integracyjne, metody specjalnie przystosowane dla osób z problemami łysienia, hormonalnymi i osłabionymi włosami. Mam teraz burzę włosów na głowie! 🙂

Bardzo dyskretne, idealne 😉 I nie widać, że miałam kiedyż problemy! Znajome mnie nie poznają 🙂

Zajrzyj na internet , tam mają wszystko opisane na ich stronie Beauty for You.

jakby coż to podpowiem, napisz prywatną wiadomożć

Cena â“ rozsądna, ale efekt jest tego warty!

Pozdrawiam

qrysiak
    Member
    • Odp.: 19
    • Bywalec

Jakie są wasze opinie na temat przedłużania włosów? Moje niestety początkowo nie były za dobre. Zainteresowałam się w ogóle tematem, ponieważ moje krótkie i cienkie włosy nie wyglądają niestety ładnie. Długo szukałam różnych szamponów i odżywek, ale jakoż nic nie pomagało, nawet liczne maseczki i te naturalne i ze sklepu. W końcu jednak dowiedziałam się, że można włosy zagęs****ć i przedłużać, ale niestety popełniłam kolosalny błąd. Zamiast wybrać się do jakiejż profesjonalnej fryzjerki, wybrałam wersję ˜przedłużanie w domu. Niestety fakt że było 200 zł taniej, ale bez żadnej gwarancji! I tak skończyłam z czymż okropnym na głowie. Strach było na mnie patrzeć, oczywiżcie nie od razu “ tylko po 3ch dniach! A co najlepsze, fryzjerka nie odbierała ode mnie już telefonu! Od tego czasu zraziłam się niesamowicie i stwierdziłam, że już z amatorów nie skorzystam. Potem wiele więcej musiałam wydać na ratunek włosów, całe szczężcie znalazłam beauty for you, gdzie pomogli mi się pozbyć tego okropieństwa z głowy i założyli prawidłowe pasemka na ultradźwięki.
    Zastanawiam się teraz, czy może nie skorzystać z metody infralight “ owszem droższa, ale czytałam że łączenia są bardzo wytrzymałe i dyskretne. Czy któraż z Was miała może przedłużane lub zagęszczane włosy na infralight?
    Byłabym wdzięczna za wasze opinie!
    Pozdrawiam

P.S: nie korzystajcie z fryzjerów-domokrążców-amatorów bo jest taniej, weźcie przykład ze mnie i niech to będzie przestroga!

marTa85
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Czy ktoż stosował odżywkę Wax? Poszukuję bardzo dobrej maseczki na włosy suche i zniszczone.

kasojan
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Polecam zagęszczanie włosów. Myżlałam, że już nic nie poprawi mojego wyglądu a jednak!
    Poszłam z przypadku na bezpłatną konsultację do Kliniki Włosów w Krakowie. Nie wiedziałam, jak się to odbywa ale usłyszałam, że można przyjżć i wypytać o wszystko.
    Wreszcie nie wstydzę się swoich rzadkich włosów .
    Efekt natychmiastowy!
    Są to tzw systemy integracyjne, metody specjalnie przystosowane dla osób z problemami łysienia, hormonalnymi i osłabionymi włosami. Mam teraz burzę włosów na głowie! 🙂

Bardzo dyskretne, idealne 😉 I nie widać, że miałam kiedyż problemy! Znajome mnie nie poznają 🙂

Zajrzyj na internet , tam mają wszystko opisane na ich stronie Beauty for You.

jakby coż to podpowiem, napisz prywatną wiadomożć

Cena “ rozsądna, ale efekt jest tego warty!
    Pozdrawiam

Lenusia
    Member
    • Odp.: 7
    • Początkujący

spróbuj wcierać we włosy oliwkę z Alterry! Mi bardzo pomaga! I zamień frotowy ręcznik na ręcznik z mikrofibry ;)!

Mania12
    Member
    • Odp.: 12
    • Bywalec

Przede wszystkim dużo nawilżać, olejować, używać masek i oczywiżcie wspomagać się suplementami 🙂 Na wypadanie – wcierki 🙂 Nie podaję konkretnych produktów bo to juz jest loteria, to co u jednych się sprawdziło wcale nie musi się sprawdzić u innych 😉 Po prostu metodą prób i błędów trzeba wypracować swoją własną pielęgnację 🙂

mycha007
    Member
    • Odp.: 37
    • Bywalec

Na włosy suche i matowe przyda się jedwab w płynie lub w sprayu, nakłada się go na podsuszone włosy.

elizaca
    Member
    • Odp.: 27
    • Bywalec

suplementy albo witaminy, jeżli włosy tak wypadają, to widocznie dzieje się coż w organizmie, ma braki, więc trzeba je uzupełniać, do tego nie zaszkodzi zdrowsza dieta:)

CosmoCenter
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

W takich przypadkach, gdy włosy zachowują się niewłażciwie, nie znamy przyczyn tego zjawiska i nie pomagają na nie żadne oczywiste rozwiązania, najlepiej zgłosić się do trychologa. Już jedna wizyta “ konsultacja, pomoże dokładnie ustalić przyczynę problemów i dobrać odpowiednie rozwiązania. Szybko i skutecznie. Mamy taką usługę w salonie CosmoCenter i możemy gorąco polecić!

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Włosy suche, matowe i wypadające jak sobie z nimi radzić???"

Przewiń na górę