• Autor
    Odp.
  • ptysia
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 94
    • Stały bywalec

Zabieg zabiegiem, ale prócz tego jednak radziłabym stosować odpowiednie szampony wzmacniające z rzepą i pokrzywą. Odżywka z jedwabiu dobrze też działa na nawilżenie włosów. Dodatkowo starać się myć włosy rano, a nie na wieczór i starać się nie używać suszarki, a już tym bardziej prostownicy, jeżeli ma się problem z włosami.

zielonooka30
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 2
    • Początkujący

odwiedź trychologa w moim mieżcie (Warszawa) ostatnio przeglądałam ulotke HairLabu i była tam mowa o wypadaniu włosów

barbbella
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Przede wszystkim kosmetyki profesjonalne bądź zakupione w aptece, większożć szamponów zakupionych w zwykłym sklepie ma włażciwożci myjące a odżywki zawierają silikony i sprawiają że włosy są żwiecące i piękne ale to tylko na powierzchni włosa. Kosmetyki profesjonalne działają od żrodka, nie jest łatwą sprawą dobrać dobry produkt do swoich włosów ale na prawdę warto, tak samo jak nie ma co kierować się opinią że kosmetyki zakupione np. w salonie fryzjerskim są drogie, jest to nie prawda takie kosmetyki są koncentratami, wystarczy odrobina np szamponu wylanego na rękę żeby piany było na dwa mycia 🙂 Więc jeżli masz problem z włosami udaj się do swojej fryzjerki, bądź jakiegoż salonu fryzjerskiego pracującego na markowych kosmetykach i zasięgnij porady, w dzisiejszych czasach żeby uzyskać informację o swoich włosach i kosmetykach nic nie kosztuje wystarczy umówić się na tak zwaną konsultację (bynajmniej w większożci Warszawskich salonów fryzjerskich tak to wygląda) Polecam także zabiegi które można wykonać na miejscu w salonie maski, ampułki sauny itp.

barbbella
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

a i jeszcze w kwestii wypadania włosów, dziennie wypada ich około 100, im są dłuższe tym wydaję się ich więcej np na szczotce po wyczesaniu! jakie są Twoje?

morwid00
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Dobre maseczki odbudowujące, odżywki, jedwab i zdrowa dieta 🙂
    Ja stosuję tą odżywkę biosilka i od paru tygodni i jestem zadowolona 🙂
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    Poza tym slicznie pachnie ahhh 🙂

EDIT:
    jakubek

afro_disiac
    Member
    • Tematów: 24
    • Odp.: 720
    • Zasłużony

Z szamponów i odzywek, które ostatnio używałam polecam: Garnier z olejkiem z awokado i masłem karite. Z tej serii jest szampon i odżywka ze spłukiwaniem. Bardzo fajny, niedrogi, ładnie pachnie, a włosy po tym są lżniące i miękkie w dotyku. Używam go już od jakiegoż czasu i według mnie jest lepszy od wielu innych, droższych kosmetyków. A kosztuje niewiele, w rossmanie można nawe za 6 zł dostać. Do tego polecam też jedwab w płynie BIOSILK. Nałożyć na wysuszone włosy dużą kroplę i od razu włosy stają się lżniące i nawilżone. Nie wiem jakie masz włosy. Ja mam bardzo długie,proste niefarbowane. Ale od codziennego mycia i suszenia suszarką potrzebują nawilżenia.

afro_disiac
    Member
    • Tematów: 24
    • Odp.: 720
    • Zasłużony

A jeszcze jedno. Jak masz więcej kasy i chcesz coż ekstra to polecam kosmetyki Kerastase. U fryzjera jak byłam na zabiegu odżywczym to fryzjerka używała włażnie kosmetyków tej firmy. I efekt był powalający. Mi jednak szkoda jest wydawać prawie stówke na szampon, do tego jeszcze by się przydała maska, olejek itd. Tak więc jak dla mnie to za drogo, ale może ciebie stać:)

jakubek
    Keymaster
    • Tematów: 37
    • Odp.: 1015
    • Maniak

Faktycznie dobrze jest się p****żć do salonu fryzjersko – kosmetycznego aby zrobić sobie profesjonalną kurację na włosy jakiejż markowej firmy.

Jednak nie zgodzę się z Koleżanką powyżej.

Metoda „parowa” czyli tzw sauna parowa na włosy to czysty chwyt marketingowy nic więcej.
    Sporo kosztuje i efekty są niewymierne do ceny i samego zabiegu.
    Lepiej iżć tam gdzie pracują na dobrych kosmetykach i na to wydać troszkę więcej.

Mirabelka
    Member
    • Tematów: 32
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

Jeżli chodzi o jedwab- BIOSILK, to trzeba uważać. Ona zwiera alkohol w składzie i wcale nie musi poprawić kondycji włosów. Moje się lekko przetłuszczają więc bardzo sobie chwalę. Po niewielkiej dawce lekko nadają połysk 🙂

Szpila600
    Member
    • Odp.: 42
    • Bywalec

Polecam BIOVAX dostepny w aptece – maskę do włosów, mi bardzo pomogła na zniszczone i wypadające włosy.

anita
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 48
    • Stały bywalec

Przy suchych i matowych włosach – konieczna odpowiednia pielęgnacja.
    Obowiązkowo przy każdym myciu odżywka do spłukiwania (ta mniej o*****za wlosy, a skoro Ci wypadają to może być ważne). Raz w tygodniu polecam zrobić zabieg z maską do włosow. polecam wycieczkę do sklepu fryzjerskiego, tam maski są DUUUZO lepsze i duzo tansze niz te „reklamowane w telewizji”.

Do tego dobrze brac jakies tabletki ze skrzypem, czy jakies specjalne na włosy.
    No i niestety jeżli masz długie włosy – radzę obciąć, dużo szybciej się zregenerują

Szpila600
    Member
    • Odp.: 42
    • Bywalec

Ja ostatnio usłyszałam o takiej metodzie naturalnej, żeby płukać włosy naparem z pokrzywy. Sama włażnie kupiłam i zaczynam niedługo kurację. Skusiłam się bo podobno po tym włosy są bardziej lżniące i szybciej odrastają, a to mi się przyda, bo jakiż czas temu chyba z połowa włosów mi wypadła w krótkim czasie.
    Poza tym pokrzywę też można pić, aby poprawić stan włosów. No i oczywiżcie dieta ma duże znaczenie, sama widzę to po swoich włosach od kiedy bardziej o to dbam 🙂

Marika250
    Participant
    • Tematów: 4
    • Odp.: 187
    • Zapaleniec

Też mogę polecić biovax L’Biotica do włosów suchych i zniszczonych. Szczególnie doceniana jest maseczka. Aby uzyskac najlepszy efekt nałożyć ją na włosy min. 20 min, czepek, na to recznik i pozostać w ciepłej kąpieli. Na suche końce nakładaj olejek kokosowy w bardzo małej ilożci lub jedwab w płynie. To pozwoli Ci zachować zdrowe włosy nawet na samych końcach. 😀

Hera
    Member
    • Odp.: 11
    • Bywalec

Ja stosuję czasem na włosy zwykła oliwę z oliwek. Głowę zawijam w ręcznik i potem zmywam. Mam wrażenie, że są takie nawilżone. A jeżli chodzi o wypadanie, to może być coż nie halo, np. za mało żelaza. Ja bym jednak wsparła się jakimiż suplementami 🙂

kosmo79
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 291
    • Zapaleniec

Wiecie co ,ja ostatnio czytalam o takim koktailu Hair Care.
    Tylko ze robi sie go w dobrych gabinetach med.Podobno efekty sa widoczne niemal od razu,i sam ten koktail powoduje ze włosy sa i wzmocnione i przestaja tak wypadac.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Włosy suche, matowe i wypadające jak sobie z nimi radzić???"

Przewiń na górę