- AutorOdp.
- 16 września 2010 at 12:02
Może ktoż zna sposób na to jak odżywić włosy, które są bardzo suche, nie dają się układać?
16 września 2010 at 12:17Jeżli zadbasz o prawidłową dietę stan skóry i włosów się poprawi zdecydowanie. O kosmetykach to do kobiet:)
17 września 2010 at 09:29Sama nie próbowałam, ale moja znajoma poleca odżywkę Wax – podobno żwietnie odbudowuje zniszczone włosy
17 września 2010 at 09:37sama dużo próbowałam kosmetyków.. na razie używam maseczki z elseve… jak dla mnie po niej włosy miłe w dotyku i od razu miękkie i ładnie błyszczą.. używam dwa razy na tydzień…a do codziennego mycia używam dodatkowo odżywki wzmacniającej włosy…
wiem,że dobrze sprawdzają się nabłyszczacze.. tylko nie można przesadzić..:)żeby nie wyglądały jak nie umyte:P29 września 2010 at 13:57@panirewolucja wrote:
Ja czytałam ostatnio o nowej serii kosmetyków regeneracyjnych NU’FUSION Hair Technology od Eris [usunięto_link] Podobno żwietna do zniszczonych włosów, ale sama jeszcze nie próbowałam…
Zapowiada się całkiem dobrze:) Ciekawe , czy zasługuje na swoją cenę…
28 października 2010 at 13:00Moje włosy przyzwyczajają się do preparatów, to co skutkowało czasem po prostu przestaje działać.
23 listopada 2010 at 18:09Zuzanna25- nie przejmuj się- moje włosy też tak się tak odwdzięczają;) Dlatego teraz dodaję do zwykłego szamponu pantthenolu- jest on popularnym substratem dodawanym do produktów nie tylko do włosów- spróbuj;)
24 listopada 2010 at 20:27Spróbuj skrzypowite, mi pomogła.
24 listopada 2010 at 21:37Jeżć więcej cynku i żelaza 🙂
27 listopada 2010 at 12:30Dowitaminizować sie od żrodka, ale tez i same włosy, mnie pomaga jedwab, ale podobna nie mozna z nim przesadzać, a ja juz się niemal uzależniłam,
27 listopada 2010 at 14:44Na wypadające włosy polecam preparaty ze skrzypu, dostępne w aptekach w szerokim asortymencie. Na suche może pomóc oliwa z oliwek. Podgrzej ją i nanież na włosy (niewielką ilożć!), potrzymaj na włosach ok. 5 minut, następnie umyj głowę i nałóż odżywkę. Kurację powtarzaj raz na jakiż czas.
[usunięto_link]30 listopada 2010 at 13:44Zgadzam się z Kowalem. Zadbaj o odpowiednią, zdrową dietę to włosy i paznokcie też będziesz miała zdrowe. Są tez przeróżne kosmetyki do pielęgnacji włosów i warto używać. Szampon z odżywką + raz w tygodniu nakładaj maskę głęboko odżywczą na włosy
27 grudnia 2010 at 15:33Najlepsze polskie zioła, np seria szamponów potrójna siła ziół z czarną rzepą lub pokrzywą. Do tego oczywiżcie obowiązkowo odpowiednie odżywki.
19 stycznia 2011 at 09:03słyszałam o kuracji z oliwą z oliwek, że po prostu nakłada się ją na włosy zawija w ręcznik lub czepek na parę godzin a potem spłukuje. Nie próbowałam tego może któraż z was tak robiła?
27 stycznia 2011 at 22:22nie wiem czy myżlałaż o czymż takim ale moja siostra była na zabiegach na włosy w spa. W salonie CeCe jest taka oferta, zabiegi rozżwietlające, wzmacniające itd, różne. Ona włażnie była na takim i bardzo sobie chwaliła… zresztą było widać że włosy wyglądają dużo ładniej. Nie były już takie sztywne i matowe tylko ładnie się układały i błyszczały. Także może taki zabieg byłby dobry dla Ciebie.
- AutorOdp.