• Autor
    Odp.
  • Szpila600
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 42
    • Bywalec

Co do sposobów z salonów fryzjerskich, to polecam wszystkim saunę! Ja ostatnio robiłam pierwszy raz w życiu i są super efekty: włosy są gładsze, mniej się plączą, są mocne i błyszczące!

renata84
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 15
    • Bywalec

Możesz spróbowac tabletki np. skrzypowita, albo maseczke nawilzzająca z oliwy , wcierasz ją we włosy i zawijasz w ręcznik na 1-2 godz. Potem oczywiżcie porzadnie umyć i zabieg powtarzać 1 raz w tyg. Mi pomogło.

patunia28
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

Radical – cała seria. Moja mama miała dokładnie taki problem po operacjach – włosy garżciami jej wychodziły, zero blasku, masakra. Stosuje już dłuższy czas i na serio widać ogromną poprawę. Szybko rosną, ładnie się układają, warto się zainteresować.

kleamea
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 40
    • Bywalec

Mi po ciąży wypadały :(. Chyba taka kolej rzeczy niestety. Ratowałam się lotionem z cece, kupowałam na takim stoisku z profesjonalnymi kosmetykami Beliso shop. Wyciska się dwie porcje wielkożci orzecha na dłoń i wmasowuje w skórę głowy. Dla mnie był bardzo dobry, bo oprócz tego, że mi wypadały to miałam skórę strasznie podrażnioną, a on ładnie ją łagodził.

toskanio
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 153
    • Zapaleniec

Suche, matowe, wypadające… przecież z tym wszystkim spokojnie można sobie radzić. Wystarczy tylko wykorzystać odpowiednie kosmetyki. Polecam bioekologiczny szampon Guam. To maseczka z ekstraktów rożlinnych. W moim przypadku kosmetyk nadaje włosom objętożci i połysku. Bardzo dobry produkt za przyzwoitą cenę. Jeżli macie zamiar zamówić, to szukajcie w sieci, na pewno będzie taniej.

blanka84
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 36
    • Bywalec

na suche i matowe włosy jest jedna żwietna, niestety krótkotrwała terapia, która pociąga za sobą konsekwencje na całe życie i rosnące koszty przez kolejne dwadzieżcia kila lat, a może i więcej, ale efekty są naprawdę spektakularne… pogrubienie, zwiekszenie objętnożci, wzmocnienie kolory i piękny blask… ktoż już wie? Tak, to ciąża 😀 Niestety potem masowo te wszystkie efekty ustępują…. 🙁 🙁 🙁 i nie wraca to już do normy… Ja ostatnio odkryłam preparaty Silk w czasie mycia, potem nektar termiczny Kerastasse… i włosy jak marzenie 🙂 tyle że drogo 🙁 mała odżywka, naprawdę mała za 11 pln, a nektar – koło 90… ale wydajny 🙂

kosmo79
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 291
    • Zapaleniec

No własnie sauna u fryzjera w ogole mi nie pomogła…a wrecz odwrotnie miałam wrazenie ze moje włosy sa jeszcze bardziej suche niz przed zabiegiem.A po haircare rzeczywiscie juz po tym ostatnim zabiegu mega sie wzmocniły i wreszcie sa błyszczace a o tym marzyłam od zawsze

lasiczka
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 129
    • Zapaleniec

wlosy wypadjace to spory problem. moja znajoma z tym walczy od dawna.

waserx
    Member
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Polecam maseczkę domową z żółtka i oliwy z oliwek. Potem trzeba dokładnie umyć włosy

Marika250
    Participant
    • Tematów: 4
    • Odp.: 187
    • Zapaleniec

Maseczki domowej roboty też się bardzo sprawdzają przy pielęgnacji włosów – potwierdzam. Dla mnie najskuteczniejasza to ta z olejkiem rycynowym, żółtkiem i kilkoma kroplami cytryny.
    Do tego jak już wspomniałam seria biovax do suchych i zniszczonych, a włosy naprawdę odżyją.

afro_disiac
    Member
    • Tematów: 24
    • Odp.: 720
    • Zasłużony

Ja sobie ostatnio zrobiłam maseczkę do włosów z dwóch żółtek, oliwy z oliwek i połówki cytryny. Zostawiłam ją na włosach na pół godziny i efekt na prawdę rewelacyjny. Włosy były gładkie i lżniące.

Marysienka
    Member
    • Odp.: 27
    • Bywalec

Najlepiej dobierać takie szampony, które nie zawierają emolientów, czyli mydła, nie wysuszającego i pomagającego odbudować warstwę lipidową 😉 Dla odpowiedniej pielęgnacji zaż proponuję takie preparaty, zawierające aminokwasy, witaminy A, H i B, cynk i wyciąg ze skrzypu polnego, poprawiający wygląd włosów 😉 Znalazłam to wszystko na doUrody.pl i mnie pomogło :]

kosmo79
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 291
    • Zapaleniec

Na pewno jesli chodzi o wzmocnienie włosów mysle ze powinnismy zwrócic uwage na to zeby w składzie takiego koktailu np. w mezoterapii były miedzy innymi witaminy B12,B9,B8 które beda stymulowały włosy do wzrostu,zwłaszcza jesli mamy problem z wypadajacymi włosami.

ola57777
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 612
    • Zasłużony

No własnie to teraz dosyc duzy problem,zwłaszcza po lecie kiedy włosy były przesuszone.U mnie tez ten problem powtarza sie i jesienia i wiosna.Ale ta mezoterapia rzeczywiscie moze okazac sie skuteczna.

Stylowa
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 45
    • Bywalec

przede wszystkim włosy trzeba wzmocnić i na to nie ma rady, zarówno od wew jak i od zewnątrz , od wew to najlepiej jakis suplement diety , który ma w sobie dużo witamin, poza tym warto się zastanowić nad kompleksową kuracją, szampon, odżywka i maska, żwietna serią jest Biolage firmy Matrix , bardzo fajnie odbudowują włosy, dzięki czemu staja się mocne , nabierają blasku i siły , mozna je dostać w profesjonalnej fryzjerskiej hurtowni veba.pl

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Włosy suche, matowe i wypadające jak sobie z nimi radzić???"

Przewiń na górę