Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 118 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Mirabelka
    Członek
    • Tematów: 32
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

oj Tak Beaty Tyszkiewicz trzeba by poszukać. Ona byłaby żwietną ambasadorką kampanii.

Mnie jako prezdstawiciela służby zdrowia (jestem połozną) cieszy sam fakt tego, że taka kampania jest prowadzona! To duży krok w kierunku edukacji społeczeństwa! Oby więcej i czesciej!

werkaa
    Członek
    • Tematów: 10
    • Odp.: 606
    • Zasłużony

Mirabelka jakbyż zgadła normalnie- ona jest ambasadorką kampanii „Rozwiązanie na zapominanie”

Mirabelka
    Członek
    • Zasłużony

a to sorka, nie doczytałam szczegółow 😛

werkaa
    Członek
    • Zasłużony

Ale zgadzam się z Tobą, że ona żwietnie nadaje się do tej roli 😀

Mirabelka
    Członek
    • Zasłużony

tylko ciekawe, czy tez ma problemy z pamięcią, czy zgodziła się z innych powodów?

werkaa
    Członek
    • Zasłużony

Oglądałąm z nią „Kawę czy Herbatę” i mówiła, ze do tej pory pamięta wierszyki, których się uczyła w podstawówce… Więc raczej nie…

Dorota123
    Uczestnik
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

no to taka osoba ma żwięte prawo opowiadać o pamięci, nie tyle o jej leczeniu co o profilaktyce, w jej wieku też chciałabym mieć taką pamięć, ale raczej sie nie uda, bo mimo młodego (;)) wieku nie pamiętam wierszyków ze szkoły 😉

werkaa
    Członek
    • Zasłużony

Myżlę, że w jej przypadku duż rolę odegrał trening pamięci- tyle ról trzeba było się nauczyć…

Dorota123
    Uczestnik
    • Maniak

no tak, to prawda… sporo tekstu trzeba było opanować… do tego to chyba trzeba mieć jakież wrodzone predyspozycje

werkaa
    Członek
    • Zasłużony

O tak- czynniki genetyczne na pewno pełnią ważną rolę, jeżli chodzi o cieszenie się dobrą pamięcią…

Dorota123
    Uczestnik
    • Maniak

mam nadzieję, ze te geny odziedziczyłam po dziadku, który do końca pamięć miał wrecz idealną 🙂

werkaa
    Członek
    • Zasłużony

Zawsze możesz sobie odrobinę pomóc zarówno dobrą dietą lub jakąż krzyżówką 😀

Dorota123
    Uczestnik
    • Maniak

taki mam zamiar, tylko nie wiem jeszcze dokładnie od której strony się za to zabrać… na pewno spróbuję sudoku, wszyscy zachwalają, a z tą dietą to nie wiem, muszę ją najpierw sprawdzic, bo ja zazwyczaj nie mam wystarczająco dużo samozaparcia w stosowaniu diety… chociaż taka na dobrą pamięć to chyba inaczej wyglada niż wszystkie odchudzające 😉

werkaa
    Członek
    • Zasłużony

Hehe przede wszystkim jest jedzenia więcej 😀 I tłuszcze wkazane/ ale te dobre/

Mirabelka
    Członek
    • Zasłużony

analizując Wasze wskazówki można sądzić że dieta jarska jest wskazana w takich przypadkach!

Nie mylić z wegetariańską, w której wyklucza się również mięso rybie.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 118 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę