• Autor
    Odp.
  • belli10
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 61
    • Stały bywalec

ja w pracy jak tylko nie muszę być przy kompie to wstaję żeby choć pare kroków p****żć,, wyprostować kożći , podchodzę do okna aby odetchnać i na zieleń popatrzeć ,,,to pomaga 😉

Fenris
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 753
    • Zasłużony

Ja często pracuję jako sternik na jachtach. Praca na żwieżym powietrzu, ale minus taki, że głowa dookoła głowy, szczególnie jak same n****żwiadczone osoby na jachcie. Zazwyczaj nie dożć, że trzeba pilnować pogody, żagli i steru, to jeszcze patrzeć, co robi załoga. A ta odznacza się czasami niezwykła kreatywnożcią 😛 Ale może dzięki temu wyuczyłem się koncentrować na kilku rzeczach naraz. A co do nauki to rzeczywiżcie, na żwieżym powietrzu jest jakoż tak inaczej:) Ja zawsze jak miałem dużo nauki, to wolałem nawet na 1-2 godzinki pójżć do parku, posiedzieć na żwieżym powietrzu. Trochę dotlenia umysł 🙂

belli10
    Member
    • Stały bywalec

no tak, nie ma jak ćwiczenia na pamięć i koncentrację , trzeba dbać zawczasu 😀 , a są fajne ćwiczenia włażnie na [usunięto_link]

werkaa
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 606
    • Zasłużony

Robiłam ćwiczenia z tej strony i troszkę się załamałam, bo jetem raczej w ogonku rankingu 😕

Fenris
    Member
    • Zasłużony

Bardzo przypominają test na IQ. Ale nie ma co się dziwić. Kojarzenie i myżlenie logiczne odgrywa dożć ważną rolę w procesie zapamiętywania.

belli10
    Member
    • Stały bywalec

a ja myżlę że z pamięcia i umysłem jest tak że trening czyni mistrza,,,,,,

a jak nie to już jakież medykamenty ;-))))

a tak serio to ciekawy artykuł znalazlam na ten temat

[usunięto_link]

mariancia
    Member
    • Odp.: 20
    • Bywalec

Ja mam dziadka, który jest hiper aktywny i dużo rożnych rzeczy robi i ma pamięć na prawdę dobrą. Jego siostra jest leniuchem siedzi całymi dniami na ganku i patrzy się przed siebie – u niej widać że pamięć się pogorszyła i musimy iżć do lekarza i na badania. Są bardzo dobrymi przykładami.

Fenris
    Member
    • Zasłużony

Leki na poprawę pamięci nie pomogą bez ćwiczenia. One jedynie wspomagają te ćwiczenia.

mariancia
    Member
    • Odp.: 20
    • Bywalec

To wiadomo, podobnie jest z innymi schorzeniami. Czasami wystarczy samo ćwiczenie…

Fenris
    Member
    • Zasłużony

Ja już zacząłem brać magnez i żelazo i powoli przygotowuje się do kolejnego semestru. Jednak studia pomagają rozwijać pamięć… po kilku sesjach i kolokwiach nie mogę narzekać, żebym miał słabą pamięć 😉

belli10
    Member
    • Stały bywalec

na mnie akurat magnez i takie tam inne nie działały za bardzo,, coż tam wspomagają ,,ale wedlug mnie bardziej to , jak to się ladnie mówi placebo, bardziej wpływa na podswiadomożć niż faktycznie działa,,,

patunia28
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

No pewnie, jak musisz ją ćwiczyć to nie ma co się dziwić, że na nią nie narzekasz… Ale to wychodzi, że ja przez okres mojej edukacji niewiele ćwiczyłam pamięć 😕 Bo już czasami zapominam… Masakra… Chyba sobie zacznę robić te ćwiczenia 😛

Fenris
    Member
    • Zasłużony

Moim zdaniem magnez pomaga, ale nie będzie to jakaż nagła poprawa pamięci. Ale może coż jest w tym placebo 😉 Patunia, lepiej zawczasu zacząć ćwiczyć, a efekty zobaczysz pewnie szybko 🙂

belli10
    Member
    • Stały bywalec

cwiczenia na pamięć i koncentracje na pewno nie zaszkodza, wręcz przeciwnie, ale jak już robi się poważna sprawa to tylko wizyta u lekarza i jakis dostosowany do potrzeby lek.

Fenris
    Member
    • Zasłużony

W końcu płacimy za opiekę medyczną, to trzeba korzystać 😛 Chociaż w tej kwestii oczywiżcie najlepiej odwiedzić specjalistę.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Zaburzenia pamieci"

Przewiń na górę