• Autor
    Odp.
  • VanillaSky
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 309
    • Pasjonat

Iżć na kompromis a dostosowywać się do człowieka, który „ma wszystko gdzież” to dwie różne rzeczy. Ale to jest Twoja sprawa.

Wiedziemka
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 81
    • Stały bywalec

u mnie sprawa była prosta przez pewien czas – nie ma prezerwatywy nie ma seksu, bo ja się nie będę stresowała za każdym razem, po jednej ciąży tabletkowej nie widzi mi się chwilowo żadna inna – krótka piłka, i działało

Zelka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 248
    • Zapaleniec

moj zaczął ten temat czy nie chcialabym brac…ale nie naciskał. no i jak zaczełam brać to mam wrażenie że tylko o jednym mysli…ale no nic będzie dobrze…qrde włażnie obserwuję jak mi humory szwankują….aktualnie jestem wżciekła od weekendu non stop…

Venus
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 640
    • Zasłużony

ja tabletki antykoncepcyjne zaczęłam brac zanim jeszcze związałam się ze swoim stałym partnerem,a więc nie było jako takich decyzji do podejmowania.
    Chociaż on nadal chce bym nie brała antykoncepcji jest na tyle wygodnicki,że sam jej też nie zamierza stosować. A mnie się do dzieci nie żpieszy, więc to ja truję swój organizm.

Sabina583
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 13
    • Bywalec

Ja swojemu facetowi szczerze mówię np że tabletki powodują obniżenie pociągu seksualnego, zresztą tak sie w naszym przypadku stało. Cóż poradzić: coż za coż:( W ogóle w każdym temacie jesteżmy szczerzy, więc daczego nie miałoby być tak w przypadku tabletek?

Stephanie
    Member
    • Odp.: 28
    • Bywalec

O antykoncepcji rozmawialiżmy od początku, a potem okazało się, że mam uczulenie na lateks 😯 No i po wielu rozmowach, rozważeniu za i przeciw poszłam do gina po receptę – mam Regulon i jestem bardzo zadowolona. Więc w zasadzie decyzja podjęta przez obojga, ale to mi luby pozostawił ostateczne słowo w tej sprawie.

awgusta
    Member
    • Odp.: 365
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

Moj facet to egoista.Kaze mi brac tabletki i ma wszystko gdzies. A jak mu mowie,ze martwie sie o moje zdrowie, o skutki uboczne to odpowiada zawsze: patrz ile kobiet bierze. Tragedia.

wspolczuje,moj chlopak wie jakie sa skutki uboczne 💡 po takich pigulkach i zdecydowanie odradza mi taki sposob antykoncepcji…wiec korzystamy jak narazie tylko z prezerwatyw

zuza22
    Member
    • Odp.: 143
    • Zapaleniec

Ja brałam tabletki bardziej dla siebie niż dla faceta
    10 lat po urodzeniu dziecka okres tak mi sie rozregulowal,że raz miałam 15 dni przerwy a raz 35 !
    A mąż musi sie po prostu dostosowac

najmarniejszy
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 70
    • Stały bywalec

To teraz może czas na zdanie faceta.

U nas jest tak Gumki+Przerywany+Kalendarzyk

Jedni powiedzą, że po co tyle zachodu. No włażnie po co. Zasadniczo to ja podchodzę dużo bardziej restrykcyjnie do spraw antykoncepcji niż moja dziewczyna. Ze swojej strony robię w tym temacie wszystko co mogę (Stosuje prezerwatywy i przerywany, płacę za te prezerwatywy a w przyszłożci jestem w 100% przekonany że poddam się wazektomii). Gdybym miał możliwożć brania tabletek to bym się nie zastanawiał. Mogę też szczerze stwierdzić że ich wszelkie drobne skutki uboczne miałbym gdzież, przestałbym je brać tylko gdyby naprawdę poważnie zagrażały mojemu zdrowiu.

Z tego też powodu ostro namawiam dziewczynę do brania tabletek. Uważam, że są one najwygodniejsze i że powinna chociaż spróbować je brać. PS: Ja też stosuję argument, że tyle kobiet na żwiecie je bierze. Jak nie patrzeć jest to logiczne i prawdziwe zdanie.

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

😯 😯 😯 😯

prosta droga do impotencji.

Czersi
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 622
    • Zasłużony

Ja jestem na razie w fazie wybierania dla siebie i mojego chłopaka najlepszej metody antykoncepcji i mimo iż jestem taka młoda i niedoswiadczona 😉 to wiem,ze stosunek przerywany to straszna głupota.Nie wyobrazam sobie kochać się w takim stresie,nie mówiąc juz o tym,ze plemniki mogą być w płynie,który wydziela się przed wytryskiem.A jesli chodzi o gumki to mam już dwie pary wsrod znajomych,którzy oczekują dzidziusia mimo iż używali prezerwatyw.
    A tak bardziej w temacie-moj partner o antykoncepcji wie sporo,chociaz jeszcze nie wszystko.Na razie duzo rozmawiamy o tym i postaramy sie wybrac jak najwygodniej dla nas.On oczywiscie nie zmusza mnie do brania tabletek bo wie jakie to ma skutki uboczne,ale jednoczesnie zdajemy sobie sprawe oboje,ze jest to najbardziej skuteczna metoda.

zuza22
    Member
    • Odp.: 143
    • Zapaleniec

Tak,tabletki to najbardziej skuteczna metoda ale i najbardziej inwazyjna

Czersi
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 622
    • Zasłużony

Niestety.

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

U mnie rozpoczęscie współżycie to były prezerwatywy. Nie czułam się początkowo komfortowo, zwłaszcze, że mój chłopak to mój pierwszy partner seksualny. W każdym razie rozmawialiżmy i było ustalone, że bez zabezpieczeń nie ma stosunków. Pomysł tabletek podsunął mi mój chłoppak pytając co o tym sądzę. Początkowo byłam do tego dożć sceptycznie nastawiona, ale poza zapoznaniu sę z plusami i minusami tabletek postanowiłam udać się do ginekologa. Obecnie stosujemy tabletki, bez dodatkowych zabezpieczeń , chyba, że zaczynam brać inne leki osłabaiajce ich działanie, lub mam problemy z cyklem to wtedy dodatkowo używamy prezerwatyw.

afro_disiac
    Member
    • Tematów: 24
    • Odp.: 720
    • Zasłużony

Na początku związku stosowaliżmy prezerwatywy. NIe musiałam nic o tym wspominać. Sam je zawsze miał i zawsze sam kupował. Nie musiałam ani prosić ani namawiać. Raz podczas jakiejż rozmowy mówił, że piguły są niezdrowe i nie chce żebym brała. Teraz kochamy się bez. I narazie nie mam brzuszka więc jest ok. Powiem że jakoż ani mnie to nie stresuje ani jego. Tak się przyzwyczailiżmy i tak jest dobrze. Ja się nie szpikuje syfem i nie wydajemy kasy na gumy.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Antykoncepcja – podejżcie Waszego faceta"

Przewiń na górę