• Autor
    Odp.
  • Emilia Flores
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 212
    • Zapaleniec

my używamy gumek, bo moj facet tak woli, wiele razy namawialam go na zmiane na pigulki ale nic to nie dalo

isztar
    Member
    • Tematów: 27
    • Odp.: 491
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Swiadoma antykoncepcja – przemyżlana i obgadana z partnerem, to super sprawa.

zgadzam się, że warto porozmawiać z partnerem o zabezpieczeniu. Z moim M. też rozmawialiżmy i wybraliżmy prezerwatywy…głównie z tego powodu że On nie chce żebym się 'truła’ tabletkami. Myżlałam o krążkach NR ale jakoż nie mam przekonania do nich.
    Każdy inaczej do tego podchodzi, ale sądzę że dla nas to całkiem dobre wyjżcie…

Filifionk_a
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 94
    • Stały bywalec

To prawda ze kazdy do tego inaczej podchodzi i zrobisz jak zechcesz. Osobiscie polecam NR. Tez nie bylam przekonana ale teraz uwazam ze warto w nie zainwestowac… Prezerwatywy faktycznie nie sa szkodliwe jak tabsy inne hormony, ale tez odbieraja wiele przyjemnożci… Cos za cos…

LaLoLa
    Member
    • Odp.: 156
    • Zapaleniec

@Emilia Flores wrote:

my używamy gumek, bo moj facet tak woli, wiele razy namawialam go na zmiane na pigulki ale nic to nie dalo

Zacznij skrycie brac tabsy, czy tam inne cuda w postaci plastrow badz ringow, i go po informuj, ze tym razem moze bez gumeczki. Moze na poczatku bedzie mial stresa, ale zobaczysz, jak raz zdejmie, potem juz nigdy do gumy nie wroci ;).

lojdiridi
    Member
    • Odp.: 35
    • Bywalec

wkładki są fajnym rozwiązaniem. Gwarantuja wygode i spokoj na lata. A na dodatek oszczednosc kasy.

LaLoLa
    Member
    • Zapaleniec

@łojdiridi wrote:

wkładki są fajnym rozwiązaniem. Gwarantuja wygode i spokoj na lata. A na dodatek oszczednosc kasy.

Jakie wkladki? w sensie mirena czy takie tam..?

the quene
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 252
    • Zapaleniec

Mój TŻ już mnie „wziął” z tabletkami, więc nie było o czym dyskutować.
    Ale podejżcie ma bardzo dobre, bo sam lata z receptą do apteki i mówi, że gdy wreszcie będą piguły dla mężczyzn, to on chętnie będzie brał. „Bo to niesprawiedliwe, że tylko Ty musisz o tym myżleć” 😉

LaLoLa
    Member
    • Zapaleniec

@the quene wrote:

Mój TŻ już mnie „wziął” z tabletkami, więc nie było o czym dyskutować.
    Ale podejżcie ma bardzo dobre, bo sam lata z receptą do apteki i mówi, że gdy wreszcie będą piguły dla mężczyzn, to on chętnie będzie brał. „Bo to niesprawiedliwe, że tylko Ty musisz o tym myżleć” 😉

Zobaczymy jak to sie bedzie miało do rzeczywistożci. Poza tym uważam, że i tak kobiety będą zawsze skazane na pamiętanie o antykoncpecji, bo nawet jak facet zapomni tabletki, to mu to zwisa, a kobiecie objawi się to brzuchem…

the quene
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 252
    • Zapaleniec

Mojego mężczyznę zdecydowanie interesuje i absolutnie mu nie zwisa to, co się dzieje z moim brzuchem. Przypuszczam zatem, że zapomnienie tabletki nie zwisałoby mu. Zresztą często to on włażnie mi przypomina, żebym wchłonęła pigułę.

LaLoLa
    Member
    • Zapaleniec

@the quene wrote:

Mojego mężczyznę zdecydowanie interesuje i absolutnie mu nie zwisa to, co się dzieje z moim brzuchem. Przypuszczam zatem, że zapomnienie tabletki nie zwisałoby mu. Zresztą często to on włażnie mi przypomina, żebym wchłonęła pigułę.

Nie, no jasne, w stałych związkach to co innego. Razem budujecie życie. Raczej myżlałam o luźnych związkach 😆 i o tym, że to i tak zawsze będzie nasz kłopot w ogólnym rozrachunku.

Paulina24
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 103
    • Zapaleniec

No niestety tak jest że w gruncie żeczy to jednak kobieta musi myżleć o antykoncepcji.
    Myslę że my jestesmy po prostu mądrzejsze i bardziej odpowiedzialne.

Ale w stałych związkach antykoncepcja powinna być tematem wspólnym

LaLoLa
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

No niestety tak jest że w gruncie żeczy to jednak kobieta musi myżleć o antykoncepcji.
    Myslę że my jestesmy po prostu mądrzejsze i bardziej odpowiedzialne.

Ale w stałych związkach antykoncepcja powinna być tematem wspólnym

Temat wspolny, jasne, porozmawiac sobie mozna. Szkoda tylko ze to my ostatecznie pakujemy sie hormonami…

Paulina24
    Member
    • Zapaleniec

No niestety ale wcale nie musimy ja już od roku się nie faszeruje.

Kupiłam sobie lady-comp
    drogo ale przynajmiej nie zażmiecam organizmu hormonami

LaLoLa
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

No niestety ale wcale nie musimy ja już od roku się nie faszeruje.

Kupiłam sobie lady-comp
    drogo ale przynajmiej nie zażmiecam organizmu hormonami

Spoko, fajnie. Ja bym chyba nie dała rady bo to trzeba by jakoż regularny tryb życia mieć i dbać o siebie, prawda? A hormony same robią wszystko za Ciebie…

Paulina24
    Member
    • Zapaleniec

hmm nie wiem co masz na myżli mówiąc dbać o siebie, ja zadbałam tylko odstawiając tabsy nic innego się w moim zyciu nie zmieniło

A co do trybu zycia to chyba praca na zmiany ( nocka dzień) nie służy temu, a każdy inny chyba tak

A fakt hormony robią wszystko za ciebie ale tez musisz je łykać w miarę regularnie to ja już wolę zrobić sobie pomiar rano i mieć z głowy

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Antykoncepcja – podejżcie Waszego faceta"

Przewiń na górę