• Autor
    Odp.
  • nie-bo
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 93
    • Stały bywalec

gdzież widziałam „dominatora”…nazwa kosmiczna, ale nie próbowałam jeszcze takich wariacji na temat – szał…dominator 😆
    mocna herbata Earl Grey – tu to chyba sama bergamotka tak orzeźwia, jak już się człowiek tymi gazowanymi i musującycmi przeje (choc na hektolitry się tego nie pije)

hostessa
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 653
    • Zasłużony

o masz dominator skad oni biorą te nazwy 😆
    co do herbatki tak pomaga w czasie nauki czasem lubię sobie wypić dobrą herbatę np. białą (eliksir młodożci ) 😉 a w czasie intensywnej nauki i pracy to kawa i apteczne wspomagacze żadne tam podróby redbulla z Tesco

nie-bo
    Member
    • Stały bywalec

nie lubię kawy, blee; ale wspomagacze typu plusssza na „moment” większego wysiłku umyslowego jak znalazł

malenka
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 126
    • Zapaleniec

no ja tez piję plusssza i jestem z niego zadowolona szybciej zapamiętuje no i nie zasypiam nad książkami 😆 😆 😆 oby tylko zaliczyć wszystko za pierwszym razem 🙂 🙂 🙂

hostessa
    Member
    • Zasłużony

a ja ostatnio poszłam z koleżanką pobiegać 🙂 żwietna przerwa w nauce żwieże powietrze polecam każdemu orzeźwiłam się i mogłam dalej się uczyć 🙂 oczywiżcie nie neguję innych sposobów bo sama coż od czasu do czasu stosuję ale mimo to polecam sport to zdrowie!!!!

malenka
    Member
    • Zapaleniec

no pewnie sport to zdrowie;) tylko jak ja jestem takim leniuszkiem to ciężko mi się wyrwać na dwór żeby pobiegać…po kilku metrach dysze jak stara baba 😀 😀 😀 😆 😆 😆 a może się skuszę na rower 🙄 🙄 🙄

nie-bo
    Member
    • Stały bywalec

Bożesz mój, jeszcze ruch? ja i tak biegam między obowiązkami i w przenożni i dosłownie kilometrami, jak dodam do tego jeszcze „trochę” ruchu to się wykopyrtnę, a ja mam trzeźwożć również umysłu zachować na długie godziny nocne
    za zmęczenie może odpowiadać też brak żelaza, a magnez z kolei wchłanianie żelaza utrudnia…żyć nie umierać 😕

hostessa
    Member
    • Zasłużony

nie wiedziałam że są takie zależnożci pomiędzy nimi dzięki nie-bo 🙂
    najlepiej zrobic sobie badanie krwi i sprawdzić czy wszystk w porządku jeżli zmęczenie się utrzymuje chociaż obstawiam że powodem są raczej nieprzespane noce od pracy i stres z tym związany 🙂 dlatego chyba rzeczywiżcie lepiej sobbie rozpużcić od czasu do czasu plussza a po sesji się wyspać porządnie

malenka
    Member
    • Zapaleniec

no masz rację jak się skończy ta cholerna sesja to w końcu będzie się można wyspać ale ona się dopiero zaczęła niestety 🙁 🙁 🙁 do końca jeszcze daleko 😳 😳 😳 😳 HELP 😥 😥 😥 😥

nie-bo
    Member
    • Stały bywalec

ja to przez przypadek w rossamanowym „Skarbie” przeczytałam 😉 zaczęłam się zastanawiać, bo w sumie objawy podobne – plusssz ma żelazo? aż obadam etykietkę

hostessa
    Member
    • Zasłużony

no widzisz jak to cię potrafią wyedukować na każdym kroku ja przeczytałam na swoim i chyba plusssz nie ma żelaza tylko magnez i witaminy z grupy B a i kwas foliowy musisz sprawdzić a na żelazo to chyba dobre buraczki z tego co pamiętam 🙂

nie-bo
    Member
    • Stały bywalec

w sumie nie powinien miec żelaza, żeby się nie gryzły, ale że ma kwas foliowy, to juz duuuży plus, bo też wspomaga krwiotwórstwo
    na żelazo to pokrzywa, czerwone mięsko i buraczki, fakt masz rację

dee13
    Member
    • Odp.: 8
    • Początkujący

Jeżeli łapie nas takie osłabienie od czasu do czasu, to normalne. Możemy wtedy zmienić naszą dietę, wspomóc się dużą ilożcią warzyw (surowych) lub z pary. Nie trzeba brać żadnych suplementów – to sama chemia. Do tego ryby, orzechy, owoce i ruch na żwieżym powietrzu. Siedzenie w domu w ogrzewanych pomieszczeniach (np. zimą) wzmaga sennożć i osłabienie. Zmuż się do wyjżcia, idź na spacer, relaksuj się aktywnie. Jeżeli to nie pomaga, to zgłoż się do lekarza i poproż o pomoc. 😀

malenka
    Member
    • Zapaleniec

to lekarz przepisze jakież witaminy w kapsułkach i koniec…też chemia!!! no albo skieruje cie na jakież badania!!! trzeba sobie samemu radzić 😉 😉 😉

nie-bo
    Member
    • Stały bywalec

badania zrobię po terapii plusszowej, bo teraz jeszcze musze powalczyć z pracą, ale po kilku dniach od odstawienia zrobię biochemie, OB, krzywe żelaza i morfologię, pełen komplet i zobaczę

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Ciągłe zmęczenie,brak energii,ospałożć…jak to,,wyleczyć”?"

Przewiń na górę