Wyświetlanie 15 wpisów - od 286 do 300 (z 483 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Cebula
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 82
    • Stały bywalec

Stieg Larsson + Millenium 3 tomy 🙂

camelek
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 35
    • Bywalec

Od „Stu lat samotnożci” bardziej podobała mi się „Miłożć w czasach zarazy” Marqueza, ale obie mają egzotyczny klimat:) Wczoraj skończyłam sagę fantasy Ostatnie imperium Sandersona Brandona i ciągle jestem pod dużym wrażeniem. Teraz mogę spokojnie wrócić do przerwanych dalszych przygód bohaterów Gry o tron. Polecam obie historie.

Alexandraa
    Członek
    • Tematów: 5
    • Odp.: 351
    • Pasjonat

Chatanoga, a czemu Ci się „Sto lat samotnożci podobało”?

Ja ostatnio przeczytałam „Jeden dzień Iwana Denisowicza” 😛

Claritas
    Członek
    • Odp.: 110
    • Zapaleniec

Ja polecam całą serię książek „Blondynka na …” Beaty Pawlikowskiej. Są to niewielkie i tanie wydania, o podróżach, mieszczące się w torebce 😉

Hard
    Członek
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

@Claritas wrote:

Ja polecam całą serię książek „Blondynka na …” Beaty Pawlikowskiej. Są to niewielkie i tanie wydania, o podróżach, mieszczące się w torebce 😉

Clar, czy faceci też to przetrawią? 😯

na razie lubię Cobena 😉

Claritas
    Członek
    • Odp.: 110
    • Zapaleniec

Hard oczywiżcie! To książka podróżnicza, a nie opowiadająca o 'blondynkach’ 😛

nadia83
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

Ostatnio przeczytałam „śniadanie u Tiffany’ego”. Bardzo polecam! Teraz pozostaje mi zobaczyć film :).

afro_disiac
    Członek
    • Tematów: 24
    • Odp.: 720
    • Zasłużony

Oj też kiedyż byłam zachwycona „żniadaniem u Tiffaniego”. Ale filmu nigdy nie odważyłam się zobaczyć, bo bałam się, że popsuje mi miłe wspomnienie po książce. Często ekranizacje nie równają się z książkami… Tak to już jest:)

nadia83
    Członek
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

@afro_disiac wrote:

Oj też kiedyż byłam zachwycona „żniadaniem u Tiffaniego”. Ale filmu nigdy nie odważyłam się zobaczyć, bo bałam się, że popsuje mi miłe wspomnienie po książce. Często ekranizacje nie równają się z książkami… Tak to już jest:)

No, niestety tak się zdarza, ale ja zawsze muszę porównać książkę z ekranizacją, mimo, że czasami może pozostać niesmak. Pozdrawiam :).

chruman
    Członek
    • Tematów: 3
    • Odp.: 20
    • Bywalec

Ostatnio przeczytałam po raz kolejny Imię Rózy. Dla mnie to genialna ksiązka i pewnie jeszcze nie raz ją przeczytam. Oprócz tego różne kryminały. Zaopatrzyłam się w Chmielewską (a daaaaawno nie czytałam żadnej jej ksiązki) i jestem ciekawa czy nadal będzie mi się podobać.
    Czekam na premierę Cmentarzu w Pradze Umberto Eco. Podobno jesienią ma być już w księgarniach.Nie mogę się doczekać!!!!!
    Jakie jeszcze dobre krymianały mogłybyżcie polecić???????
    Pozdrawiam!

ptysia
    Członek
    • Odp.: 94
    • Stały bywalec

Ostatnio przeczytane: „Dzień szakala” F.Forsyth’a i „Nieznożną lekkożć bytu” M.Kundery poleconą przez koleżankę. Polecam obie książki, ale tą drugą jedynie osobom, które mają trochę nie równo pod sufitem 😀

Kryminały: kryminały Agathy Christie – chyba nie trafiłam na kiepski, ale to już kwestia gustu, bo niektórzy za nią nie przepadają.

Co do wspomnianego wyżej Umberto Eco, to fakt „Imię Róży” dobre. O „Cmentarzu w Pradze” też coż słyszałam. Podobno u nas ma to wydać Oficyna literacka Noir sur Blanc. No, przyznam że jestem ciekawa co to będzie… 🙂

chruman
    Członek
    • Tematów: 3
    • Odp.: 20
    • Bywalec

Tak, Noir sur Blanc. W księgarniach ma być już na początku listopada, więc długo nie trzeba będzie czekać. Książka w tej chwili bije rekordy popularnożci we Włoszech i zbiera naprawdę dobre recenzje. Z resztą poszukaj w necie okładki -> mnie bardzo zaintrygowała 😀

ja005
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 15
    • Bywalec

No… okładka rzeczywiżcie zachęca 🙂 Jak tylko ukaże się w księgarniach to kupię, przeczytam i zdam relację 🙂 Wszyscy mówią, że to naprawdę dobra książka.

No a wracając do tematu, ostatnio przeczytałam Lolitę Nabokova. Polecam 🙂

Hard
    Członek
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

@chruman wrote:

Tak, Noir sur Blanc. W księgarniach ma być już na początku listopada, więc długo nie trzeba będzie czekać. Książka w tej chwili bije rekordy popularnożci we Włoszech i zbiera naprawdę dobre recenzje. Z resztą poszukaj w necie okładki -> mnie bardzo zaintrygowała

chrum, powaga? dodaj jeszcze dlaczego? wiesz ostatnio jestem biznesmenem…
    mało mam czasu na czytanie… czy to rozumiesz? 😉

@ja005 wrote:

No… okładka rzeczywiżcie zachęca 🙂 Jak tylko ukaże się w księgarniach to kupię, przeczytam i zdam relację 🙂 Wszyscy mówią, że to naprawdę dobra książka.

czuję, że od Ciebie uzyskam miarodajną recenzję 🙂 ja005 (dlaczego ja 005?)
    a co w tej okładce? sorry, powinienem przeczytać?

@ja005 wrote:

No a wracając do tematu, ostatnio przeczytałam Lolitę Nabokova. Polecam 🙂

dasz, Kochana jakaż krótką, jędrną i przekonywującą… recenzję? albo dygresję 😉

PS. wiecie co!? zapraszam na piwo. albo wino. albo parę kropelek whisky 😀
    a jak nie… to na kawę – szatana! 👿 pogadamy?

ptysia
    Członek
    • Odp.: 94
    • Stały bywalec

Widzę, że Eco wzburzył trochę niektórych na forum… Prawda jest taka, że niestety trzeba trochę poczekać na jakież solidne recenzje tego „Cmentarza w Pradze”, bo póki co to większożć informacji się powtarza. Chyba, że ktoż czymż nas zaskoczy – byle nie było to zdradzenie zakończenia 😀

Co do tematu przewodniego forum to włażnie skończyłam czytać „Akwarium” Wiktora Suworowa. Genialna książka. Doskonale opisuje metody działania KGB, zahaczając również o psychikę agentów i o walce, jaką muszą stoczyć chcąc odejżć – co jest praktycznie awykonalne. Zresztą, któż lepiej mógł opisać wnętrze tej „organizacji” jak nie sam były agent KGB? 🙂 Godne polecenia.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 286 do 300 (z 483 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę