Wyświetlanie 15 wpisów - od 301 do 315 (z 483 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Hard
    Członek
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

Salo, dzięki, że wymieniłaż mojego nicka 😉 czeżć! 😀
    czuję się z Tobą… dowartożciowany :-

Ptysia, zaż z Tobą, czysta rozkosz, nawet jak Umberta mało czytałem 🙄

PS. postanawiam pójżć żladem Twoich fascynacji, bo coż mi się widzi…
    że Ty jesteż fantastyczna 🙂

chruman
    Członek
    • Tematów: 3
    • Odp.: 20
    • Bywalec

@Hard wrote:

PS. wiecie co!? zapraszam na piwo. albo wino. albo parę kropelek whisky 😀
    a jak nie… to na kawę – szatana! 👿 pogadamy?

Jeżeli chodzi o espresso albo dobre wytrawne wino to ja jak najbardziej jestem chętna Rozumiem, że Ty stawiasz? 8)

Salomea – dzięki za kolejne i to konkretne argumenty. Cieszy mnie, że jest na tym forum trochę osób, które ceni Eco 🙂 Mam nadzieję, przekonaliżmy kolejne!

Hard
    Członek
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

@Salomea wrote:

@Hard wrote:

Salo, dzięki, że wymieniłaż mojego nicka 😉 czeżć! 😀
    czuję się z Tobą… dowartożciowany :-

Cieszę się, że pomogłam Ci się dowartożciować, choć jako tak wybitny znawca tematu – Hard powinieneż nie mieć z tym problemu 😈

Ptysia, zaż z Tobą, czysta rozkosz, nawet jak Umberta mało czytałem 🙄

@Ptysia wrote:

Idąc tematem poprzedniej dyskusji – może okładki jego książek Cię nie przekonały 😀 Albo chociażby tytuły typu „Imię Róży”. Jeżeli tak to pod względem tytułów jestem w stanie Cię zrozumieć, a co do okładek to cóż… nie znam się 😛 Ale lepiej się nie przyznawaj głożno, że Umberta mało czytałeż, bo Cię tutaj jeszcze ktoż zje za to, bo to wstyd, wstyd, wstyd! 😆

nie no, Dziewczyny, nie taki znów wstyd 😯
    Różę przeczytałem 'od deski do deski’… 😆

a Tajemniczy Cień Księżnej Loany… b. mnie zachwycił 🙂

ps. przyznam – pobieżnie 😀 jak na razie :-

kasmar
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 28
    • Bywalec

„Zima o poranku – Opowieżć dziewczynki z warszawskiego getta” – Joanny Bauman.

Bardzo ciekawa i poruszająca książka. Polecam

loulou
    Członek
    • Tematów: 6
    • Odp.: 129
    • Zapaleniec

„Ludzie honoru” Alexandry Lapierre – po prostu swietna. Romans, historia, wspaniała biografia, cos dla milosników militariów, carskiej rosji, kaukazu, chrzeascijaństwa i muzułamnizmu.

Płakałam jak bóbr, bo zakończenie jest… no kurcze niestety dobre, ale niedobre. Poeknęłam ksiażkę w 2 dni.

Alexandraa
    Członek
    • Tematów: 5
    • Odp.: 351
    • Pasjonat

@ptysia wrote:

Co do tematu przewodniego forum to włażnie skończyłam czytać „Akwarium” Wiktora Suworowa. Genialna książka. Doskonale opisuje metody działania KGB, zahaczając również o psychikę agentów i o walce, jaką muszą stoczyć chcąc odejżć – co jest praktycznie awykonalne. Zresztą, któż lepiej mógł opisać wnętrze tej „organizacji” jak nie sam były agent KGB? 🙂 Godne polecenia.

Popieram opinię, również bardzo przypadła mi do gustu, mam w domu jeszcze inne książki Suworowa i również polecam. 🙂

@Salomea wrote:

Hard muszę Cię zaskoczyć, ale jest grupa osób, która zwraca bardzo dużą uwagę na okładkę książki. Jeżeli okłada jest intrygująca to tacy ludzie zakładają, że i książka też, więc kupić warto. 🙂 Dziwne podejżcie jak dla mnie, ale cóż… nie moja sprawa.

Na przykład ja. 😀 A potem czytam tytuł i dopiero to co napiszą z tyłu. 😛

@ptysia wrote:

Ostatnio przeczytane: „Dzień szakala” F.Forsyth’a

Podobała mi się. 🙂

A ostatnio przeczytałam „Rockmann, czyli jak nie zostałem saksofonistą” Wojciecha Manna. świetna książka – polecam. 🙂

ja005
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 15
    • Bywalec

Ja włażnie skończyłam „Wołanie grobu” Beckette. Fajniutka ksiązka, czyta się jednym tchem. Polecam

A teraz zabieram się za „Baudolino” Umberto Eco. Zawsze chciałam poznań jego mniej popularne dzieła ( większożć sięga tylko po „Imię Róży”) i mam nadzieję, że uda mi się przebrnąć przez lekturę. Poki co jestem bardzo pozytywnie nastrojona i przekonana, że Eco nie zawiedzie 🙂

chruman
    Członek
    • Odp.: 20
    • Bywalec

Czytaj, czytaj to „Baudolino”, a potem daj znać, czy warto bylo 😀 Podobno opinie są różne.
    Chociaż na Umberto Eco to raczej sie nie zawiedziesz 😀

Ja włażnie powoli kończę „Imię Róży”. Najgorsze jest to, że mam nawał pracy i nie mogę sobie spokojnie posiedziec i dokończyć! Takie czytanie na szybko to tylko połowa przyjmnożci! Protestuję! 😮

pannaswieczka
    Członek
    • Odp.: 482
    • Pasjonat

Jestem w trakcie czytania „Cukierni pod Amorem. Hryciowie” Gutowskiej- Adamczyk. Kocham tę sagę 🙂

Big-Brands.pl
    Członek
    • Odp.: 19
    • Bywalec

„Zmierzch” i żałuję, że tak późno wpadła mi ta książka w ręce 🙂 nigdy nie byłam fanką wampirów, ale to naprawdę wciąga. Mam już wszystkie kolejne z tej serii, a skoro przed nami długie zimowe wieczory, to pogrążę się w lekturze.

Claritas
    Członek
    • Tematów: 5
    • Odp.: 110
    • Zapaleniec

Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki – czy ktoraż z Was czytała?

Ohhh na samo wspomnienie o tej książce mam dreszcze 🙂

maniek60
    Członek
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Dziady cz. IV ^ ^

julia2007
    Członek
    • Tematów: 12
    • Odp.: 252
    • Zapaleniec

Czytam teraz kryminal autorki Denise Mina „Pole krwi”. Nie jest zly,ale spodziewalam sie czegos bardziej wciagajacego. A jak wy wybieracie ksiazki? Idziecie do ksiegarni i patrzycie, co jest w nowosciach? bo ja po tym, jak skonczylam studia, zupelnie nie wiem, jak znajdowac nowe, ciekawe egzemplarze:)

justy
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 124
    • Zapaleniec

po raz kolejny zauraczam się Panem Darcy z 'Dumy i Uprzedzenia’ 🙂

blizz
    Członek
    • Tematów: 10
    • Odp.: 31
    • Bywalec

Dzieci cienie – Wżród ukrytych. Wżród oszustów. – Antyutopia wzorowana na kontroli urodzeń w Chinach.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 301 do 315 (z 483 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę