• Autor
    Odp.
  • Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Pewnie że należy zamieszkać z chłopakiem przed żlubem !
    Trzeba sprawdzić co i jak 😀
    Może się okazać,że np.brudne skarpetki przy łóżku za bardzo wkurzają 😆

Albo, że my jesteżmy zbyt drażliwe:)

Kateee
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 8
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

Albo, że my jesteżmy zbyt drażliwe:)

Może tak być 😀

Naomi
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 149
    • Zapaleniec

jestem zdania, ze mieszkanie z chlopakiem nie jest czasami najlepszym pomyslem… 😉
    😆

…zreszta, PRZED Misiem – NIGDY nie zdecydowalam sie na mieszkanie pod jednym dachem z chlopakiem ! – o nie !!!
    – az tak naiwna to ja nie jestem ! 👿 …jedynie na czas wakacji… …jakies dwa tyg. i juz ! 😉 (do domu …! 👿 )

od zawsze kochalam wolnosc i niezaleznosc – i moje mieszkanko – … 😉
    (sprzataczka i kucharka tez bylam tylko i wylacznie dla siebie samej… 😛 )

..nasze problemy zaczely sie wlasnie kiedy zamieszkalismy razem 😛 – na szczescie Mis jest wytrzymaly na bol 😉 -pierwsze miesiace wspolnego mieszkania byly dla niego baaardzo bolesne 😳 – … … dwa razy przeprowadzalam sie spowrotem do mojego mieszkania … …a raz zostawilam( na powaznie ) Misia- oddalam mu nawet pierscionek zareczynowy… 😳

pola..
    Member
    • Odp.: 21
    • Bywalec

a ja mam do was takie pytanie. Nie wiem jak mam rozumiec zachowanie mojego chlopaka. jestesmy razem od 5 lat, mieszkamy ze soba od 1,5 roku. zaczynalam juz myslec, ze moze chcialby mi sie oswiadczyc, a on dzis mnie zapytal, czy nie uwazam, ze byloby lepiej, gdybysmy na pewien czas zamieszkali osobno…

nie wiem co mam myslec. caly czas wydawalo mi sie ze wszystko sie ukalda fantastycznie, predzej spodziewalam sie oswiadczyn niz czegos takiego…

pomozcie…

Zielonooka
    Member
    • Guru

oni tacy są, przestraszył się, bo wygodnie mu było dotychczas

pola..
    Member
    • Bywalec

ale co ja mam zrobic, poprosil mnie zebym to przemyslala…

wiem ze go kochami chce nadal z nim mieszkac, ale z drugiej strony nie chce skoro on nie chce… dla mnie w tym momencie zamieszkanie osobno laczy sie z rozstaniem. nie chce zyc bez niego.. budzic sie, jesc samonie sniadania, i robic innych rzeczy…

Zielonooka
    Member
    • Guru

Dla mnie to też byłoby rozstanie, więc powiedz mu o tym, zapytaj skąd wpadł na taki pomysł zmiany zamieszkania, bo to ważne

pola..
    Member
    • Bywalec

rozmawialam z nim, w sumie okazalo sie ze chodzi mu o to ze chcialby spedzac troche wiecej czasu z kolegami, na typowo meskich spotkaniach i zastanawal sie nad przyszloscia naszego zwiazku. powiedzial jeszcze ze moze zle wyrazil sie mozwiac o osobnym mieszkaniu. mysle ze bedzie juz w porzadku.

musze przyznac ze dzieki niemu znalazlam to forum 🙂

dziekuje ci zielonooka, ze o takiej godzinie jestes i pomagasz 🙂

Zielonooka
    Member
    • Guru

nie ma za co:) To dobrze, ze już wyjażniliżcie sobie to.

Julia23
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 345
    • Pasjonat

no ja zdecydowanie jestem za tym aby zamieszkać ze sobą przed żlubem, ale sami. Nie z rodzicami, bo wtedy to rodzice gotują, prasują, sprżatają itp. Nie mówię że zawsze, ale zdarza się. Tak jak moja koleżanka, kóra w tą sobotę wyprowadza się do chłopaka, ulice obok, ciagle u niego przebywa. Ale przebywa, bo nie sprząta u niego, nie robią zakupów, nie gotują. Jeszcze z jego rodzicami, którzy wszystko robią. Jej mama jest przeciwna temu, bo włażnie powinni zamieszkać sami.
    A teraz trochę więcej o mnie. no ja z moim chłopakiem ustaliłam, ze przeprowadze sie do niego w lipcu. Mam tysiące wątpliwożci. m.in to czy często będzie ze mną w tym domu, bo teraz jak patrząc to nie ma czasu na nic, bo ciągle praca, jakież latanie i załatwianie spraw. Rzadko wraca do domu normalnie po pracy, ostatnio w ogóle. Obserwuje go. Nie chcę wszystkiego robić u niego – prać, prasować, sprzątać itp. a jego nie będzie. A na noc jak ma wracać to nie ma juz po co. Musze go jakos przycisnać, żeby zmienił tryb życia, zajął się w ogóle życiem. Życie to nie tylko praca i jakież tam sprawy. Jak go przekonać /??? Ciężko bedzie….

Magdus
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 582
    • Zasłużony

Może i ja się wprowadzę na stałe 😀 ale jeszcze nie wiem… Chłopak by chciał ( 😯 pół roku temu jeszcze nie chciał o tym słyszeć, bo przecież moje studia i takie tam). A ja? Hmm… muszę się zastanowić.

Divay
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 224
    • Zapaleniec

ja od czasu do czasu lubię zamieszkać ze swoim
    najlepiej bym została na stałe ale szkoła zobowiązuje
    można sie lepiej poznać i pomyżleć czy to na pewno to czego szuka sie u drugiej osoby:)

cocalola
    Member
    • Odp.: 63
    • Stały bywalec

zamieszkac razem mozna wtedy kiedy sie dojrzeje do tego psychicznie podobnie jak zwiazac sie z kims na stale. a czy to bedzie po maturze, po studiach, przed slubem czy po menopauzie to juz zalezy od czlowieka. ogolnie nie lubie takich zasad czy zamieszkac przed slubem czy nie, czy wziasc slub czy nie. osobiscie wierze w wielka jedna jedyna milosc i ona po prostu musi sie udac Bo na tym polega milosc, ze decyzja o zamieszkaniu razem przed slubem niema na nia wplywu. to MILOSC stoi na 1 miejscu a nie SLUB czy ZAMIESZKANIE RAZEM. to sprawy drugorzedne …

Zielonooka
    Member
    • Guru

Wiadomo, bez miłożci nie ma nawet co rozważać żlubu czy zamieszkania razem.

Adusia
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 215
    • Zapaleniec

warto 😀

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Czy warto zamieszkać z chłopakiem przed żlubem ?"

Przewiń na górę