• Autor
    Odp.
  • Claritas
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 110
    • Zapaleniec

O tak 😀 Nie pogardziłabym kubeczkiem takiego napitku w mroźny dzień 😉

Bizuteria-Magia
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 129
    • Zapaleniec

Na ognisku naturalnie kiełbaski i ziemniaczki.
    A na grillu karkówka, skrzydełka od kurczaka, jakież steki itp.
    Szczerze lubię i jedno i drugie 🙂

Panienka2
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 255
    • Zapaleniec

Witajcie. No już niedługo będziemy sobie mogli robić ogniska i piec ziemniaczki w popiele,a nad ogieńkiem kiełbachy.Gorzej jak jesteżmy skazani na grill.

aisoglam
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 64
    • Stały bywalec

Dla mnie ognisko to zupełnie inna bajka niż grill. Uwielbiam ogniska od dzieciństwa.Jeździłam na obozy harcerskie a tam ognisko było codziennie. Ognisko nie traktuję jak miejsce pieczenia kiełbasek ale magiczne miejsce gdzie spotykam się ze znajomymi, kto oczywiżcie chce to coż tam sobie na ognisku piecze.Zresztą jedno nie wyklucza drugiego.

natka11
    Member
    • Odp.: 54
    • Stały bywalec

a ja raczej bardziej przepadam za grillem, dla mnie to takie spotkania z najbliższymi bądź znajomymi przy piwku w ciepłe weekendowe popołudnia.

malutkikwiatuszek
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 53
    • Stały bywalec

grill , 😀 😀 😀

Natka13
    Member
    • Odp.: 43
    • Bywalec

Ognisko jak jest miejsce- nie ma to jak posiedzieć przy ogniu… Gril jak nie ma miejsca, z grila lepsze jedzonko, szczególnie ziemniaczki z masełkiem i vegetą.

szyms88
    Member
    • Odp.: 13
    • Bywalec

grill bardziej cywilizowany – wole grila, lepsze kiełbasy się smażą
    ognicho to dobre dla licealistów albo jakis tam sentymentalistów

Panienka2
    Member
    • Zapaleniec

śniegu już nie ma,robi się coraz cieplej,więc będziemy robili sobie i grilla i ognisko. Ja włażnie już na początku kwietnia robiłam pieczonki.Pewnie,że to nie ta pora,ale przyszła taka ochota, rozpaliliżmy z mamą ognisko,garnek z zawartożcią na nim i po 40 minutach wcinałyżmy pieczonki.

PachnacaAzalia
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 62
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

grill bardziej cywilizowany – wole grila, lepsze kiełbasy się smażą
    ognicho to dobre dla licealistów albo jakis tam sentymentalistów

Ja nie jestem ani licealistką, ani sentymentalna nie jestem, a wolę ognicho – bardziej ciepło się rozchodzi, jest bardziej klimatyczne, można godzinami siedzieć przy ognisku,a przy grillu już żrednio…

Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

@PachnącaAzalia wrote:

Ja nie jestem ani licealistką, ani sentymentalna nie jestem, a wolę ognicho – bardziej ciepło się rozchodzi, jest bardziej klimatyczne, można godzinami siedzieć przy ognisku,

psia krew, Pachnąca Azalio, udezrzyłaż w me serce! yes! :ok:

@Pachnąca Azalia wrote:

a przy grillu już żrednio…

Moja śliczna Aromatyczna 😉 ale w lipcu czy w sierpniu – grill jest super -=

Panienka2
    Member
    • Zapaleniec

Przy ognisku zawsze jest przyjemniej,przy grillu nie koniecznie,ale też bywa miło.

whiteangel
    Member
    • Odp.: 16
    • Bywalec

zdecydowanie wolę ognisko. To zupełnie inny klimat i kiełbaski smaczniejsze 🙂 niestety dawno już na żadnym nie byłam 🙁

Zezowata
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 67
    • Stały bywalec

i jedno i drugie ma swój urok, ale jeżli oczywiżcie nie mamy sprzętu, możliwożci, przestrzeni, pewne rozwiazania są zne;) mimo wszystko woel jednak grilla – nie trzeba twarzy opalac od ognia, stojąc nad ogniskiem z patykiem i kiełbasą 😀

magdaprzed
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Zalezy do czego.Do ziemniakow ognisko,do np krewetek tylko grill.Lubicie krewetki z grilla?Ja wlasnie zakupila w Lidlu bo to niebo w gębie wprost..

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Grill czy ognisko?"

Przewiń na górę