• Autor
    Odp.
  • dudus.79
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 70
    • Stały bywalec

Ja (od niedawna)robię tak, jem 5 posiłków dziennie, staram sie więcej ćwiczyć, lub zamiast jechać windą to wchodzić po schodach. Powiem Wam że ostatnio nawet zauważyłam, że pozbycie się wzdęć powoduje wysmuklenie sylwetki!!!

WaniliaiPieprz
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 40
    • Bywalec

Odchudzanie to nie taka prosta sprawa. Na początek warto udać się do dietetyka, który ułożył by specjalną dietę dla ciebie. Pokazał jak się odżywiać, co jeżć, a czego unikać. No i trzeba ćwiczyć, bez tego ani rusz. Według mnie ćwiczenia to podstawa. Można też dodatkowo sięgnąć po jakież suplementy wspomagające odchudzanie. np. tabletki odchudzające.

AiszaPerfumy_pl
    Member
    • Odp.: 106
    • Zapaleniec

Aby stracić zbędne kilogramy to przede wszystkim ruch i ćwiczenia. Nie trzeba katować się dietami, można jeżć wszystko, ale z głową. I pic dużo nie gazowanej wody.

Rencia
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 480
    • Pasjonat

No ja jestem za dietetykiem, szczególnie jeżli ktoż próbował na własną rękę się odchudzać i nie dawało to dobrych / jakichkolwiek rezultatów. Ale dieta to jedno, trzeba też zrzucić to co już mamy „na sobie” a więc ruch, ruch i jeszcze raz ruch.

BlankaPELC
    Member
    • Odp.: 19
    • Bywalec

P. S. Energia biologiczna to np. CHLEB RYŻOWY-IRL.
    Sama ugotujesz, sama upieczesz (Przepis w Google).

Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

ja bym nie katował kobiet tak bardzo – najlepsze to dużo się żmiać, sporo się ruszać, no i sex…

ps. a wiecie, ze marzenia i dążenie do nich przyczyniają się do schużcia 😀 ??

Fiolka
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Mi z nadwagą pomógł Xenical. Ale ja naprawedę miałam sporą (tylko wtedy można go stosować bo jest na receptę) przy wzrożcie 168cm ważyłam 85kg a to już 1 stopień otyłożci (moje BMI było ok 30) Tak wiem wiem zaraz na mnie naskoczycie, że wolę jakimiż tabletkami się faszerować niż po prostu schudnąć, ale wierzcie mi to ni jest takie proste. Stosowałam przeróżne diety i zapisałam się na basen, ale nic nie zdawało się pomagać. Maskara normalnie. I wtedy na necie natrafiłam na wypowiedzi włażnie o Xenical, który blokuje wchłanianie tłuszczu. Stosowałam w połączeniu z dietą i ćwiczeniami (tak jak jest to zalecane) i waga zaczeła mi w końcu spadać. Może nie było to takie drastyczne, ale utrzymuje się i wciąż chudnę 🙂

Rencia
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 480
    • Pasjonat

Ten „chlebek” ryżowy wygląda fajnie, muszę przetestować 🙂

Denkor
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Ja również polecam jeżć chleb ryżowy a co najważniejsze jeżć parę małych posiłków co kilka godzin. Nie można jeżć np 3 dużych posiłków w ciągu dnia. Ja przed snem dodatkowo robię rundkę truchcikiem po osiedlu i nie dożć, że spalam kalorie to jeszcze lepiej psychicznie czuje się:)

dudus.79
    Member
    • Stały bywalec

Ja to jednak wolę, unikać wszelkiego rodzaju medykamentów. Wydaje mi się, że człowiek powinien więcej się ruszać i jeżć zdrowiej. Zamiast tabletek, które niszczą zdrowie powinno się zwiększyć ilożć wykonywanych ćwiczeń.

chudzianka
    Member
    • Odp.: 18
    • Bywalec

@dudus.79 wrote:

Ja to jednak wolę, unikać wszelkiego rodzaju medykamentów. Wydaje mi się, że człowiek powinien więcej się ruszać i jeżć zdrowiej. Zamiast tabletek, które niszczą zdrowie powinno się zwiększyć ilożć wykonywanych ćwiczeń.

A ja uważam, że jedno nie wyklucza drugiego. Sama od jakiegoż czasu zażywam suplementy diety wspomagające odchudzanie (po prostu je testuję) i niektóre dają faktycznie efekty. Poza tym też ćwiczę i staram się zdrowo odżywiać, ale bez stosowania drastycznych kuracji. I efekty są.

BlankaPELC
    Member
    • Odp.: 19
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Ten „chlebek” ryżowy wygląda fajnie, muszę przetestować 🙂

P. S. To tzw. CHLEB NA PAMIĘĆ/KONCENTRACJĘ-IRL.
    Przepis masz w Google.

dudus.79
    Member
    • Stały bywalec

Jeżli ćwiczysz to okej, możesz sobie brać coż co uzupełni CI niezbędne minerały czy pomoże w odchudzaniu, jednakże wiele osób liczy tylko na magiczną moc tabletek. I tylko udają, że ćwiczą, bo np. biorą codziennie tabletki a tylko raz w tygodniu pójdą pobiegać. A to nie jest regularne ćwiczenie i nie ma co się cudów po nich spodziewać. Chociaż i tak lepiej jest się ruszać raz w tygodniu niż zapuszczać korzenie przed telewizorem…

chudzianka
    Member
    • Odp.: 18
    • Bywalec

@dudus.79 wrote:

Jeżli ćwiczysz to okej, możesz sobie brać coż co uzupełni CI niezbędne minerały czy pomoże w odchudzaniu, jednakże wiele osób liczy tylko na magiczną moc tabletek. I tylko udają, że ćwiczą, bo np. biorą codziennie tabletki a tylko raz w tygodniu pójdą pobiegać. A to nie jest regularne ćwiczenie i nie ma co się cudów po nich spodziewać. Chociaż i tak lepiej jest się ruszać raz w tygodniu niż zapuszczać korzenie przed telewizorem…

No, ale już suypresanty apetytu teoretycznie powinny działać, bo one mają hamować apetyt, a nie spalać tłuszcz. Tylko niestety wiele takich produktów to zwykła żciema. Na szczężcie nie wszystkie, tylko trzeba rozsądnie do zakupów podchodzić i dokładnie sprawdzać skład, itp.

Slicznotka25
    Member
    • Odp.: 27
    • Bywalec

Ja też je używam i jestem zadowolona. Oczywiżcie nie zapominam o ćwiczeniach i jem zdrowo i mniej kalorycznie niż wczeżniej. Chudnę, a to najważniejsze. Przymierzam się do kupienia obcisłej sukienki.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jak schudnąc???"

Przewiń na górę