• Autor
    Odp.
  • Miska26
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 501
    • Zasłużony

Mnie zawsze pomaga na opryszczkę Zovirax jeżli stosunkowo wczeżnie się nim posmaruje tzn kiedy czuje że coż mnie swędzi i że najprawdopobobniej mi coż wyskoczy, a jeżli nie mam już czegoż skutecznego z apteki to ratuje się pastą do zębów też pomaga.[usunięto_link]

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

pasta do zębów tylko zasusza tego bąbla, pomocą bym tego nie nazwała, bo wirusa nie rusza 😉

werkaa
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 606
    • Zasłużony

Hehe- podobnie jak guma do żucia (miętowa)- pomysł mojej koleżanki 😀

Dorota123
    Participant
    • Maniak

a ta guma to już w ogóle nie wiem jakie ma włażciwożci (pewnie lepsze niz kocia kupa, ale jakie to nie wiem ;))

werkaa
    Member
    • Zasłużony

Ja to podziwiam ludzi, którzy to wymyżlają 😀 Moja wyobraźnia nie jest aż tak bujna…

Dorota123
    Participant
    • Maniak

wiesz, to często są metody przekazywane z dziada pradziada, ludzie pewnie sadzą, że skoro przez te wszystkie lata przetrwały to muszą działać… no ale moim zdaniem to trochę zakrawa na żredniowiecze, o ile nie epokę kamienia łupanego, kiedy nawet nikt nie wiedział o istnieniu czegoż takiego jak wirusy…

werkaa
    Member
    • Zasłużony

Wiem, ale wirusy i bakterie zmieniają sie na przełomie lat, a skoro medycyna idzie do przodu, to czemu my mamy stać w miejscu i leczyć je archaicznymi metodami??

Dorota123
    Participant
    • Maniak

mnie przekonywać nie musisz 😉 ale np. zauważyłam, że niektórych lekarzy to przydałoby się doedukować, bo przez 50 lat stosują metody, o których uczyli się na studiach, a medycyna poszła przez ten czas o tyle do przodu, ze ich metody nic nie dają 🙄 ale spróbuj takiemu wytłumaczyć, skoro to my jesteżmy tylko pacjentami a oni aż lekarzami

werkaa
    Member
    • Zasłużony

Zgadza się- to kolejny problem naszej służby zdrowia 🙁

Dorota123
    Participant
    • Maniak

Boże… następne dziecko… nigdy nie chciałam być przewrażliwioną matką, ale chyba zacznę młodego pod kloszem chować 🙄

werkaa
    Member
    • Zasłużony

Nooo ciężko utrzymać emocje na wodzy, kiedy patrzy sie na takie rzeczy :(. Ale jak widać zawsze należy mieć oczy szeroko otwarte, nawet jeżli chodzi o opryszczkę 🙁

Dorota123
    Participant
    • Maniak

trzeba być przede wszystkim na bieżąco, niewiedza w tym przypadku może zaszkodzić…

Dorota123
    Participant
    • Maniak

masz rację, moim zdaniem jeżli jest szansa na walkę z wirusem to trzeba z niej korzystać, więc jak najbardziej pochwalam takie kampanie jak ta przeciwko HSV, czy wczeżniejsza przeciwko HPV…
    jakie macie zdanie na ten temat? czy tego typu kampanie mają rację bytu czy ludzie raczej nie zwracają na to większej uwagi?

werkaa
    Member
    • Zasłużony

Myżlę, że takie kampanie społeczne są bardzo ważne, bo pozwalają zagłębić temat i poznać szczegóły o które wczeżniej nawet nie przeszłby nam przez myżl jeżli chodzi o dane schorzenie;)
    Zresztą takie kampanie zwykle są kolorowe i rzucają się w oczy pomysłowymi hasłami- więc budzą zainteresowanie 😀

Dorota123
    Participant
    • Maniak

oby tym razem trafiła do młodzieży przed wakacjami… na pewno się przyda, żeby uniknąć nieprzyjemnych niespodzianek

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " jak sobie poradzić z opryszczką?"

Przewiń na górę