• Autor
    Odp.
  • hostessa
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 653
    • Zasłużony

o czesc |Mirabelka czekalam na ciebie:) powiem ci ze ja tez sie gubie w tym ja jestem przy swpich pigulkach i nie jest zle chociaz moglo byc lepiej;)
    a co do plastrow to ja sie poki co nie przekonalam tzn za malo inf Laluna dala fajny link mozna sie podszkolic ale chyba i tak nie zmienie chociaz podobno tylko krowa nie zmienia zdania…

Naomi
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 149
    • Zapaleniec

uzywam tylko gumek – albo stosunek przerywany… 😳 😉 ..albo stusunek analny… 😆

wczesniej, jak bylam mlodsza stosowalam gumki i jeszcze do tego bralam piguly … 🙂

…zawsze musialy byc gumy – i nie tylko dlatego, ze obawialam sie ciazy… ..dla mnie tragedia bylo by zarazenie sie jakims paskudztwem ,typu HCV… 😡 😕

hostessa
    Member
    • Zasłużony

Naomi to super ze sie zabezpieczas przed chorobami to baardzo wazne i odpowiedzialne a sporo z nas zapomina ze oprocz niechcianej ciazy mozemy dostac w prezencie jakiegos „syfka”

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Naomi to super ze sie zabezpieczas przed chorobami to baardzo wazne i odpowiedzialne a sporo z nas zapomina ze oprocz niechcianej ciazy mozemy dostac w prezencie jakiegos „syfka”

Oj niemiło byłoby się czymż zarazic:/

hostessa
    Member
    • Zasłużony

oj niefajnie niefajnie 😕 a teraz jest tyyyyle tego swinstwa ze az strach pomyslec

tygrysek
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

już mnie te gumki denerwują… 😥
    ale gin. powiedziała, że tabletki, czy jakiekolwiek inne metody trzeba przetestować na sobie (nie pod kątem skutecznożci oczywiżcie 😉 tylko reakcji organizmu), bo to że są dobre dla 10 dziewczyn, nie znaczy że dla mnie też. i na odwrót-jeżli 10 dziewczyn na jakież narzeka, to ja nie koniecznie muszę. pewnie niedlugo zrobię sobie badania pod kątem hormonów, i poproszę o kolejne tabsy… tylko że u mnie dochodzi jeszcze alergia na niektóre współskładniki leków (czyli głównie to co może znajdować się w każdej tabletce, albo w jej powłoczce)… ja się zastrzele… dobrze że na lateks nie jestem uczulona. 😕

hostessa
    Member
    • Zasłużony

Tygrysek nie martw sie :przytul: zrob sobie tesciki o ktorych mowisz i sprobuj bo rzeczywiscie nie ma sie czasem co meczyc;) szkoda ze nie wiesz na jakie dokladnie skladniki jestes uczulona bo byloby o wiele latwiej ale jesli masz dobrego gina to mysle ze pomoze dobrac ci cos dobrego

Mirabelka
    Member
    • Tematów: 32
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

Niom tyle jest roznyc metod, poszperaj w sieci, polecałysmy tu z hostessa juz kilka stron o roznych metodacha anty… w zasadzie do wyboru, do koloru.

moo
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 277
    • Zapaleniec

ja biorę tabletki antykoncepcyjne harmonet. jednak chcę odstawić. chyba nie muszę iżć do lekarza co? tylko przestać brać i już?

tygrysek
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

heh, w sumie rozważam na poważnie plasterki. nie będę się alergią martwić. jeszcze tylko badania. a do tego czasu-fajniusie gumki znaleźliżmy i się w nie zaopatrzyliżmy, więc jakoż wytrzymam 😀

hostessa
    Member
    • Zasłużony

moo jesli nie plamujesz nowych pigulek to nie musisz sie kontaktowac ale pamietaj ze po odstawieniu mozesz miec owluacje czesciej niz raz w miesiacu wiec uwazaj 😉

moo
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 277
    • Zapaleniec

tak, tak wiem ; )

hostessa
    Member
    • Zasłużony

cieszem siem strasznie 😀 😀 😀 😀

Laluna
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 132
    • Zapaleniec

no i powinnas bardzo uwazac bo niby po tabletkach mogą wystapic cykle bez owulacyjne, ale bardzo czesto sie zdarza ze płodnożć kobiet po odstwieniu tabletek jest jesczez wieksza. Ponoc wiadomo nieoficjalnie ze nawet o 30%
    a moze jakas metoda mechaniczna, prezerwatywy czy globulki>?

Laluna
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 132
    • Zapaleniec

no i powinnas bardzo uwazac bo niby po tabletkach mogą wystapic cykle bez owulacyjne, ale bardzo czesto sie zdarza ze płodnożć kobiet po odstwieniu tabletek jest jesczez wieksza. Ponoc wiadomo nieoficjalnie ze nawet o 30%
    a moze jakas metoda mechaniczna, prezerwatywy czy globulki>?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jaką stosujecie antykoncepcje? Jakie metody?"

Przewiń na górę